SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 08-06-2020 22:25:42

Stugis
Člen

Kurz IWE - uplatnění a předpoklady uchazeče

Dobrý den,
rád bych se zeptal na reálné uplatnění absolventů kurzu IWE. Delší dobu se vracím k myšlence se na tento kurz zapsat (nebo někdy v budoucnu), ale vzhledem k ceně kurzu (téměř 100tis. korun!) jde samozřejmě o rozhodnutí, které je potřeba důsledně zvážit. Kladem je samozřejmě rozšíření znalostí/profesního uplatnění a evropsky uznávaný certifikát. Na druhou stranu je asi pochopitelné, že na kurz nahlížím i jako na určitou investici a očekávám nějakou návratnost, o čemž zatím nejsem úplně přesvědčený (na základě nabídek pro IWE/IWT technology na pracovních portálech - co do jejich množství i výše mzdy). To mě vede k myšlence, zda nejsou vlastně kurzy určeny spíš pro uchazeče, za které hradí kurz zaměstnavatel. Dále by mě zajímalo jaké by mělo být vlastně profesní portfolio vhodného kandidáta do kurzu. Podle požadavků kurzu na VUT Brno je potřeba mít diplom, ten mám ze stejné školy, a rok praxe v konstrukci, což bych splňoval právě rok po škole. Jedná se ale pouze o minimální požadavky, takže dotaz směřuji spíš na to, jakým způsobem by se měl člověk profesně připravit /profilovat na svářečského inženýra. Moje znalosti jsou spíše teoretické, na druhou stranu si myslím, že rozsah přednášek a učení by mi rozhodně nedělalo problém. Děkuji za všechny případné odpovědi.

#2 08-06-2020 22:42:04

jirkati
Moderator
Místo: Liberec

Re: Kurz IWE - uplatnění a předpoklady uchazeče

Znáte stránky www.cws-anb.cz?
Myslím, že tam najdete odpovědi na všechny své otázky na dané téma.

#3 09-06-2020 21:27:59

Stugis
Člen

Re: Kurz IWE - uplatnění a předpoklady uchazeče

Ok, dík.

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla