SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 06-12-2022 10:07:09

stanik84
Člen

Sir Meccanica WS2

Ahoj, nepoužívá to tu prosím někdo na opravu uložení? https://www.youtube.com/watch?v=sooedexj0Y4

Je toho samozřejmě mnohem víc. Climax, Elsa E.R.L. atd. Ty čínský bez strojního posuvu jen s kličkou nechci. Chtěl bych si něco podobného spáchat. Vzhledem k tomu, že mám pár věcí na hydrauliku doma, udělal bych to jako Hofmann Engineering - s hydraulickým pohonem -  https://www.youtube.com/watch?v=ITuMvwuwgR4

Kdyby měl třeba někdo tu Meccanicu a třeba by měl fotky bez toho deklu :-) . Patent jsem samozřejmě našel. Nechci vymýšlet vymyšlené. Četl jsem pár diskuzí na anglických fórech a ty domky třeba u té WS 2 jsou malé a špatně se tam dostává kvůli měření a výměně nožů. Navíc málo tuhé. Jednou jsem nad tím tak nějak přemýšlel a šlo by tam udělat výměnný závitový patrony jako třeba na revolverových soustruzích a dělat s tím třeba nový závity na nápravách bez jejich vyndání...

Jinak abych předešel diskuzím, jestli to lze udělat nebo ne, tak mám takovou menší dílničku  cool

Díky

Editoval stanik84 (06-12-2022 10:08:46)

#2 06-12-2022 14:33:53

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Web

Re: Sir Meccanica WS2

Jirko, mám malinkou hydraulickou jednotku komplet kostka cca 30x30x30cm.
Asi je to z nějakýho lisu na potisk triček. Jestli se to hodí je to tvoje za odvoz.

Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. A nově také dřevorubci.
Plasmy. Přímočaré pily ocasky. Ruční orbitální pila (za studena). Utahováky. Sbíjecí kladiva. Plošiny. Jeřáby.
Vaření obalenou elektrodou (Lorch).
Práce ve vysokých výškách a v hlubokých hloubkách. Práce v jedovatých a výbušných atmosférách. Nic levného.

#3 06-12-2022 16:01:43

kinedryl
Člen

Kurtis z kanalu CEE ich pouziva, myslim, ze tam nieco aj dorabal alebo na tom upravoval. Keby si mu napisal do komentov, nemal by mozno problem to aj pootvarat a ukazat blizsie.

https://www.youtube.com/c/CuttingEdgeEn … lia/videos

Editoval kinedryl (06-12-2022 16:02:08)

#4 07-12-2022 02:33:12

stanik84
Člen

Bourač: díky Jirko. O tu bych měl zájem. Sice jich taky doma pár mám, ale toho není nikdy dost.

Kinedryl: na něj občas kouknu. Vím, že má tu WS 2. On tam právě taky předělával to uložení, protože se mu tam nevešla zarovnávací hlava. Tak dělal výpalky a zvětšoval je.

Chtěl bych to udělat tak od 25 mm, protože různý minibagry a podobný strojky v okolí mají čepy 30 mm a výš. Nechá se to vyřešit redukcí - na to uložení té vyvrtávací tyče. Jinak ta Kemppina z toho videa od Hofmanna - PS 3500, mám jich taky pár... jen by se hodilo to dálkový ovládání :-) . I když na tom není nic složitýho - bočník k ampérmetru určitě najdu, měřáky taky a poťáky někde taky mám, protože jsem je měnil. Jinak třeba kdyby to někoho zajímalo, tak ty Kemppi mají tři typy podavačů. FU 10, FU 20 a FU 30. Liší se dvou a čtyřkladkovým podáváním a myslím že ta 10ka nemá čtyřtakt. Fu 20 ano, ale pořád dvoukladka. A FU 30 má 4T a čtyřkladku. Pak byly ještě bez chlazení a s chlazením. Myslím označení chazení je WU.  Jinak ty svářečky jsou v základu MMA - vaří to elektrodou luxusně. Jen mají takovou malou chybku v konstrukci - mají hliníkovou tlumivku a je tam přechod na měďěný pásek který vede dozadu na bajonet. Jenže tam nedali cupalovou podložku a vede do toho bodu nějaká zpětná vazba. Po vyhřátí to dělá bordel - velký přechodový odpor - upálí se to. To je problém třeba i těch FastMigů KMS 400 - tam navíc ukápne celý vývod z tlumivky. Ten podavač je na tom přídavný zařízení. 100 procent zatěžoval myslím něco kolem 270A. Kdyby někdo měl třeba přídavný TIG modul na Kemppi Inox, asi bych nepohrdnul :-)

Dík

#5 07-12-2022 21:20:30

Juggernault
Člen
Místo: Karlsbad

Jo spáchat to taky potřebuju na průměr cca 400mm x 600mm xD už mám hřídel,ložiska,pohon,držák nože  xD
Hydraulika není třeba jde to kde čím.Spíš jde o váhu a pak manipulaci tj hydraulický motor vychází dobře. Číňani dávaj serva.
na 30mm stačí vyvrtávačka.
Jednoduše to má udělaný York line boring ... sir meccanica mi příjde složitej a drahej .

Navařovat to půjde čímkoli a víc než 150A není třeba .

Chtel bych nějakou hobby svářečku do garáže na smrkání prahu u auta a nejaký výfuk ale rád bych aby stím šel i nerezový a možná taky hliník a kolejnice vařit.

#6 07-12-2022 21:32:42

stanik84
Člen

To už je slušný :-D .. Mně stačí tak do 150 mm max. Jenže nechci stavět malou a větší, tak bych tam nacpal pouzdra. Dneska jsem objevil dalšího Itala a můžu říct, že nejlíp vymyšlený ze všech, co jsem viděl. Touhle cestou půjdu.

https://maucotools.com/en/products/port … ual-system
https://patents.google.com/patent/US9561561B2/en

Evropský patenty nejsou vůbec dostupný...

Jj, ceny totál mimo, někde jsem viděl cenu, ale byla vražedná :-) . I kdybych to dělal celý měsíc, tak se na to nedostanu...

#7 07-12-2022 22:21:30

Juggernault
Člen
Místo: Karlsbad

Děsně složitý ale držím palce.
Pouzdra jsem nikde neviděl.Dají jinej průměr hřídele+ložiska co jsou přivařený a na konci redukci do pohonu .
Hřídel jsem pořídil kalenou .
Bagr taky potřebuju převrtat ale 50mm+

Chtel bych nějakou hobby svářečku do garáže na smrkání prahu u auta a nejaký výfuk ale rád bych aby stím šel i nerezový a možná taky hliník a kolejnice vařit.

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla