SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Když koupíte nové folie, tak taky budou polepené tím igelitem. Někdy je z jedné strany, někdy z obou stran. A jak je ta folie uvnitř, to bude asi taky polepené, mrkněte i na ni.
Nieje ten igelit taky modrasty a sklicko cire? Okrem toho nie ze niekoho napadne setrit sklicko tym zetam foliu necha. Potom sa tam nepekne zapecie a blbo dava dole.
Ty ochranné folie mívají různou barvu, alespoň co jsem viděl.
Ten igelit je takový modrý a to sklo je čiré , sundal jsem hned ten vnitřní i vnější a až pak jsem napsal jsem, protože jsem měl docela strach (přece jenom jsem kuklu dnes dostal k narozeninám : )
Jediný že ta folie vnější nešla sloupnout tak jsem musel posunout to sklo, jako kdybych ho měnil a pak to zase zaklapl .
3mm je tak na rejč a ne na lopatičku k dětskýmu bagru.
Svařit to půjde proč by ne.
Aha, tak děkuji, je to k rc bagru 1:10
Akurat to uz bude chciet trosku vediet zvarat.
Dnes jsem koupil elektrody esab E-B 121 2.0 300 mm za 200 Kč 72 kusů, tak snad budou dobré
Tak ESAB to je kvalita samo sebou , nedávno som tu zadarmo ponúkal 2 balíky (ER117 a EB121) a nikto sa neprihlásil .
Lify napsal(a):
půjde MMA svařit třeba lžíce k bagru z 3 mm výpalku ? nebo to je slabý ? když tak jakou elektrodou ? materiál EN S235
100% to půjde, vezmi 2 elektrodu, 2,5 je moc, zkus 50A. Třeba se ti to nebude dařit hned na poprvé ale zkušenější svařeč svařuje klidně i plech 2mm, i tenčí. Tady už se musí přesně nastavit ampéry a musí se hodně pospíchat. Delší svár (což na takové lopatce k bagru bude) způsobí ohřátí celého materiálu a konec sváru někde na kraji se ti propadne. Musíš to včas přerušit - nevařit až do konce, nechat to trochu vystydnout, očistit dovařit a svár potom zušlechtit flexou + lamelový kotouč.
Lopatu bych povařil jen zvenku, takový svár bruskou upravíš, když uděláš svár vevnitř (kouťák) a nepodaří se - nepůjde ani bruskou zkulturnit.
Raději nevař hned finální výrobek, vem dva kusy odpadního plechu a trénuj.
Já dnes byl. Kolíně pro svářečku a koupil ještě elektrody 2 a 2.5 mm a kladívko , rukavice, a kitin 150 s kabely
Já se to chci naučit na odpadech co jsem řezal jekly. A tu lžící teda udělám pomalu s přestávkami na vychladnutí
Editoval Lify (25-05-2017 14:25:54)
Hmm, je to marný, je to marný, je to marný.Tady zázrak nepomůže, ale taková multifunkce......hi, škoda lováků.....
Evita a tu ste nam zabudli dat komentarik
Evito nechápu ??? co jsem měl koupit do 4940 Kč i s kabely ? tolik mě vyšel a je to nový ...
Dnes jsem udělal první svar - pár pokusů a už dokážu trošku udrže oblou (snad to dopiluji na více pokusů ) Ale chci poradit jestli je normální že Proteco P800E-C mi po přepnutí na svařování rovnou ztmavne a když dám TEST, tak se nic neděje a je to pořád tmavý od zapnutí a pokud přepnu na broušení a je to najednou zelený a po přepnutí na svařování a je to samé ? Je to normální nebo to mám jít reklamovat ??? Protože mám problém navézt kde mám elektrodu, že to mám vždy jinak než chci
Editoval Lify (25-05-2017 18:02:18)
Normální to není, ale možná že máš otočenej regulátor tmavosti naplno. Dej ho na 9, přes to musíš normílně vidět. Citlivost na skoro maximum, delay skoro na minimum. Jinak je něco špatně.
Pořád zítra to zkusím vrátit nebo reklamovat
Na minule strance pises, jak uz vsechno mas a dnes pises, ze jsi to koupil dnes.
Nejak tomu nerozumim.
Myslim, ze by jsi se mel nejdrive naucit svarovat ( zapalovat a drzet oblouk ) a potom vyrabet vytvory ( lzice na bagr ).
Kuklu zkus jeste poradne nastavit a pripadne reklamovat. To by jsi mohl mit obycejnou, kdyby takto fungovala samostmivacka:D.
Uka nejake foto prvnich svaru;)
Senzory na kukle niekedy reagujú aj na svetlo z lampy hlavne z neoniek .Možno treba nastavyť citlivosť ak sa dá alebo skúsiľ či to robý aj v menej osvetlenom prostredí.
Já na minulé chtěl napsat že mám kuklu, svářečku teprve dnes . Teď jsem zjistil že to reaguje a ztmavne to jak by mělo , ale během sváření se mi stalo že to ztmavlo nafurt, a potom to zase nešlo poté to šlo, tak nevím , zítra jdu do prodejny jestli to není baterkami
No, tak jsem přišel co dělám špatně - Dnes jsem to nechal celý den dobíjet a teď jsem to šel vyzkoušet a už se to perfektně po zapálení oblouku ztmavne a pak zase rozsvítí
No vidíš. Tak teď už jen trénovat, trénovat, trénovat.....
Je normální že s bazickou se mi to víc přismahne k obrobku než s rutilkou (s rutilkou se mi vařilo líp)
Rutilka je podle mého určitě do začátku lepší.
řekl bych že ano, s rutilkou je snažší tupý svar, nelepí se tolik, ale hůř se vaří kouťák, aspoň já to tak mám. Postupem času se to ale lepší
Lenze z bazickou je umenie zavarit trosku. Bazicka keajsie zvary aj lepsie sa zvara.