SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jak vy zkušení řešíte závity při žárovém pozinkování dílů se závitem. Na stránkách zinkoven akorát píšou závit vhodně ochránit. Jestli závit vyplnit například kamnářským tmelem, nebo nechat a po pozinkování protáhnout závitníkem. S tím tmelem jsem to zkoušel ale i někam mi zinek zatekl. Mám teď k pozinkování jekl+ navařená matka m12 asi 20ks, a nevím jak to šikovně vyřešit. Díky
Editoval jakobt (01-07-2016 22:24:36)
Riesenie je cerveny silikon ktory odolava vysokym teplotam. Pri navsteve zinkovne som ho videl natlaceny v zavitoch najroznejsich priemerov, natrety na plochach ktore nemali byt pozinkovane...
několikrát jsem použil zde doporučovaný Lukopren S9780, to je ten červený silikon jak píše nahoře Vyrobca. Měl by být jen v tom závitu, ne na ploše, aby se mohl chytit zinek
Díky moc za radu! Tenhle silikon mě vubec nenapadl. zkusím ho.
Možná jsme trochu netradiční, ale závity si sami zaslepujeme před odesláním do zinku šrouby, které jsou jen těsně pod hranou vnitřního závitu. Odslepujeme si taky sami a stejně se všechny závity ještě pro jistotu protahují strojním závitníkem. Nejsou naprosto žádné problémy v porovnání se stavem, kdy zaslepování dělala zinkovna.
Editoval jirkati (01-07-2016 23:41:52)