SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Já se přikláním k dělení 6/4 až 7/3 .
Na zemnící určitě 25mm, ten jen leží. Aspoň polovinu proudového okruhu budeš mít tlustou. S elektrodou je to horší, tu držíš v ruce a když se ti rozhoupe dlouhej kabel, když neleží na zemi a máš ho prověšenej, tak ti hezky hejbá s rukou. Ale jestli máš svaly jako švarcenégr, tak kup i k držáku elektrody 25ku.
ihlan napsal(a):
Na klasickom PC sa zvycajne pouziva ina notacia. Skus na google toto 10^2
cize a^2 alebo 10^4 alebo mm^3 pripadne mm3 a niektore fora maju tlacitka na tagy
(Zial tu chybaju aj tie zakladne color, bold a url)
Na PC to jde přes Mapu znaků, kterou na Windows 7 najdete v menu Start - Všechny programy - Příslušenství - Systémové nástroje. V Mapě znaků vyberte písmo Consolas, klikněte na znak, který vás zajímá (jako by se zvětší) a potom ho jednoduše přetáhněte z Mapy znaků do editačního okna zprávy. V případě, že by drag & drop z nějakého důvodu nefungovalo, tak alternativní postup je, že zase kliknete v Mapě znaků na ten znak, aby se zvětšil, potom kliknete na tlačítko Vybrat a znak by se měl objevit v textovém políčku Znaky ke kopírování. Nakonec kliknout na tlačítko Zkopírovat a obsah toho políčka se zkopíruje do schránky. Pak stačí jít zpět do editace zprávy tady na fóru a stisknout ctrl + v.
§ © µ ± ² ³ ° ½ ¼ ¾
A když už se tu řešej věci od windowsů, jak se sem dá vložit obrázek? Nic jsem nenašel, tlačítko, ani návod.
Editoval pafik1605 (17-10-2016 11:15:51)
Já osobně mám na zemnicí svorku 4m/25mm2 a k držáku 6m/16mm2, ta 25 je už opravdu těžší a na ty běžné domácí práce prakticky zbytečná.
pafik1605 napsal(a):
A když už se tu řešej věci od windowsů, jak se sem dá vložit obrázek? Nic jsem nenašel, tlačítko, ani návod.
Po přihlášení se nahoře objeví nabídka "Moje obrázky" i s návodem na vložení.
Aha, takže se nevkládaj přímo do textu, ale do galerie a otamtud do textu. Díky , nevšimnul jsem si.
Pafik1605: Když máte svoje obrázky uložené někde v PC, ta postup jak byl popsán přes Moje obrázky tady na foru. Nebo můžete vložit obrázky na nějaký server, třeba rajče.net apod. a sem dát do textu jen odkaz.
K těm kabelům. Co jsem v práci svařoval, tak pro elektrody 2,5mm jsem měl proud asi 85A. Pro elektrody 3,2mm něco kolem 115-120A.
V práci máme na mašinách kabely kolem 5m a průřez 25mm². To ale chlapi svařují delší dobu. V garáži budu svařovat alespoň ze začátku elektrodami 2 a 2,5mm menší věci. Vyzkouším i 3,2mm elektrody jak to s nimy svařuje, ale používat je nebudu.
Takž s délkou asi 4-5m mi bude stačit tedy 16mm² ?
Ve Svarinfu k tomu byl, myslím, článek
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2006082402
Editoval jees (17-10-2016 20:31:09)
Vláken o kabelech je tady několik, stačí chvilku hledat.
Varok tvoří minimálně 10ti listová , tedy 10 stránek bez významu ...
Varok :Pre tvoje potreby bude 16 mm stačiť.Hlavne aby boli káblové oká riadne nalisované
varok: kedy to donesies domov ? - netrpezlivo cakame ze nam tu novinku zrecenzujes.
4m/16mm2 aj tak zistis ze na plnu zataz 25mm2 v garazi nebudes mat istic
Editoval ihlan (18-10-2016 15:48:46)
narazil jsem tady na nějaký set, kdyby třeba sponzor nebo krásná-mladá-bohatá milenka ještě přitlačili
http://www.profisvarecky.cz/cz/e-shop/1 … entil.html
http://www.profisvarecky.cz/cz/e-shop/1 … entil.html
To není o sponzorovi, to všechno stejně bude muset koupit, když chce rozumně svařovat TIGem. Jde jen o to, jestli najednou za osmnáct nebo po částech za 24.
Ta milenka by musela být stará bohatá, mladou by si musel sponzorovat on, ne naopak
Editoval pafik1605 (19-10-2016 13:13:54)
tak nahoře trochu tajemně psal, že přišel k penězům, tak to je buď sponzor nebo milenka nebo vlaková loupež. A ohledně milenky, to je právě to životní umění najít krásnou, bohatou, chytrou, milující a šikovnou ženu, ta zakoupí výbavu a když mu to nepůjde, sama to i zavaří
to bylo spíš jen pro info kdyby chtěl trénovat obě metody najednou a měl volné ještě nějaké peníze, je tam jedna ta Gama a jeden Jasic
No, přebytečný prachy zřejmě má , když platí za logo Třebíčského zázraku, taky bych sázela na tu milenku, zřejmě jí to ladí s kabelenkou, hi.....
Keby mal prachy tak tu nebude vypisovat somariny ale precitana xy stranok recenzii a potom pojde do kramu s neakym kamaratom co ma prax a vyskusaju par masin + neaku kupia a fertig
jees napsal(a):
..... A ohledně milenky, to je právě to životní umění najít krásnou, bohatou, chytrou, milující a šikovnou ženu, ta zakoupí výbavu a když mu to nepůjde, sama to i zavaří
Větší pravděpodobnost je, že za ním přijdde zástupce Froniusu s tím, že vyhrál zájezd kolem světa a k tomu jeden MagicWave 3000
Ale no tak neblázněte.O čem bychom tady potom po večerech "točili"?Nad čím se pousmáli,zasmáli nebo se řezali až se za břicho popadali(každému dle jeho gusta).
Tchán tu "19HF" má a není úplně marná za ty kačky.
No právě, to je ta přidaná hodnota bedýnek o kterých je tu řeč, i když je to o hafo dražší tak to neva protože milenec má žlutou kabelenku a kecky a tchýně kabátek a šálku......no takhle se to má vybírat.......rešit nějaký blbý HF a reklamace.....hi
pafik1605 ale to by měl hodně štěstí ,reálnější je Fronius MagicWave 2200. Hold nesmí být náročnéj.
Evito dneska jsem dělal s alfinem a to byl opravdu pruser. Hliník vubec a nerez nic moc. Pak jsem vytáhl svojeho Fronika a Alfin asi bude na prodej.Je mi tak líto kluků z Třebíče,že se jim nedaří udělat svářečku co by svařovala.
Mě by zajímalo, v čem byl hlavní rozdíl, jak se ten průser projevoval. Co nevyhovovalo na Al a co na nerezu. Dokonce by neškodilo i foto.