SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím
Potřebuji jen poradit,kolik tak asi ampér při svařování s co2 na stoupačku materiál o síle 10 a 12 mm.Vařím na asi 145 A a podobně a pořád mám pupek a kraje jsou jakoby vytavené.díky moc za rady,nechci tu působit jako lempl,ale opravdu si tohle už od školy nepamatuju a profesně dělám hlavně tigem,céočko méně častěji.
Ládes napsal(a):
kouťák nebo tupý?
Koutáček a popřípadě i tupý,chci to ted trénovat,jak jsem říkal moc s céočkem nevařím,živí mě tigáč,ale dom sem koupil ojetinu omi 255(prý hodně dobrá mašina) tak chci umět ty stoupačky na všechny způsoby.díky
Možná to nebude jen proudem, ale i špatnou rychlostí pohybu hořáku. Zkusta zrychlit nebo naopak zpomalit.
Zkus na krajích zustat o chvíli díl a střed přejed rychleji,od počítače se toho asi víc nedovíš.Nejlepší nechat ukázat od zkušeného,případně kouknout na nějaké video.Je toho plný net.
U kouťáku hořákem dělat jakoby obrácená Véčka(stříšky)po bocích svařence s vrcholem na spoji dílů,rychle přejet po ramenech se setrváním u konců. Zkusil bych to tak kolem 130A,jak se naučíte ovládat lázeň zkoordinovat rychlost podávání s postupovou rychlostí klidně přidejte.U tupého určitě vrstvit,kořen tak 110-120A,u výplní a krycí pak přidat zhruba ke 130-140(já víc nedávám,pak už mi to moc teče).
Editoval Ládes (30-10-2016 19:45:44)
Zadej si to na you tube a koukej jak to tam dělají.Popsat se to dá špatně
Těch 145 je dle mě dost... Pohyboval bych se ze začátku od 90 po 130A...
Stránky: 1