SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
No tak já se v součástkách zase tak moc nevyznám, jen co jsem psal výše, tak vím že trafka zn. Hahn jsou docela kvalitní. To samé ventilátory Sunon, sice china, ale špičková kvalita.
Tak druhá reklamace v relativně krátkém čase.Zatím ani nevím jak to dopadlo,ale mašina kolem které se musí chodit po špičkách aby se nepotentonočkovala je prý "naprd"(já jsem stejného názoru).
Ládes napsal(a):
Tak druhá reklamace v relativně krátkém čase.Zatím ani nevím jak to dopadlo,ale mašina kolem které se musí chodit po špičkách aby se nepotentonočkovala je prý "naprd"(já jsem stejného názoru).
To určitě ne, dobrá je třeba na učňáky, z kluků budou sice špatní svářeči, ale zase výborní baleťáci
Tak u mě zatím nebyl čas na těžší zátěž. Snad po novém roce.
Mam pocit ze si neda poradit niekde tu som to spominal ze ho nemas setrit Lades to tavi a vie aky chytil kus
Je tchánův ne můj.Zas tak moc mu taky nedává-má za sebou vozík z 2 a 3mm plechu a u rámu branky z jacklu s 2mm stěnou opět chcípnul.Proti mašinám co jedou na 2 3 směny se má jak v bavlnce.
Editoval Ládes (23-12-2016 22:56:45)
ihlan: Už jsem to tady několikrát psal a nehodlám to dál pitvat. Když jste v práci od rána do večera, tak už není čas jít do garáže. Teď už moc práce nebylo, ale od rána celou směnu v těch mrazech bez přestávky venku. No pak už nemám chuť jít zase ven do garáže. Teď budu mít volno do půlky ledna, tak to po svátkách zkusím osolit.
Varok , už se vyrába len GAMA 1500L HF a GAMA 1900L HF . Všetky GAMY 1700x zrušily od tohto roka ...
Hm, to je v podstatě jedno, protože v manuálu co jsem dostal ke svářečce jsou i verze 1500L HF i 1700L HF, ale nikde jsem tyhle dvě verze neviděl, ani na jejich stránkách. Jen tu verzi co mám já, tedy 1900L HF.
Ted mám volno, tak jsem chtěl trošku posvařovat, ale zjistil jsem, že u nás na šroťácích je problém s nějakým hrubším materiálem. Jen samé tenké plechy a pod.
škoda že jsi z druhého konce republiky, s radostí bych ti daroval pár metráků železa - jen abys víc vařil a méně psal
Dnes jsem měl chuť konečně pořádně otestovat mašinku, tak se částečně povedlo. Zatím jen kouťáky v poloze PB.
Opět podotýkám že nejsem profík, jsem jen domácí kutil a poloviční svářeč.
Kořen na jedné straně.
Kořen na druhé straně
Spodní krycí housenka
Horní krycí housenka
A ted kritici do mě.
atishajn: Našel jsem v obchodu svartop.cz i verzi 1500L HF. Je mnohem levnější, začíná na nějakých 8800,- kč. Nevadí.
Frank: Děkuji.
Editoval varok (28-02-2017 04:56:52)
Varok: vyraba sa už iba GAMA 1500L HF (311€) a GAMA 1900L HF (468€) a prestali sa vyrábať všetky 1700xx , ja mám doma GAMA 1500D HF a nechce ju nikto ... Už si vyskušal TIG na tej tvojej mašinke ?
Když jsem sháněl já, tak jsem našel jen tu 1900L HF, nebo očesané verze 1500-1900D HF, tam ale prý nejdou nastavovat některé parametry. Až ted jsem zahlédl na stránkách svartop i tu 1500L HF, ale nějak se mi nezdá cenou. Tak nevím jestli to není jen překlep a nejedná se o verzi 1500D HF.
A co se týče mé mašinky a TIG svařování, tak ještě nee. Pořád se nemohu rozhodnout jaký hořák koupit a nemám flašku s plynem. Ta asi nebude problém, koupím asi starší, za novou chtějí hrozný balík. Hořák jsem chtěl nějaký řady 17, což je tak optimální, ale ten co bych chtěl mají všude jen ve verzi 26. A to je Tbi SR P17. Už jsem se tady kdysy na to ptal.
Frank: No právě. U nás v práci..... a ti co pořád mávají papíry že jsou profi svářeči kolikrát vyplodí něco nevábného na pohled, ale jsou na to hrdí.
Když nemá člověk praxi, zavaří nějaký svarek, pak přijde mistr nebo někdo z výše postavených a porovnává to se svářeči, kteří už mají např. 5 let praxi. Škoda.
Většinou jsem se setkal s opačným přístupem, ale tahle firma je celkově divná.
atishajn napsal(a):
Modul nad chladičom DIOD je HF zapalovanie
Nechtělo by se ti v rámci vyčištění bliknout ten HF modul samostatně ? Pokud teda jde ven vyhodit bez zbytečného pájení
Pájení asi ne, ale šroubování.
Mam objednaný nový modul HF , starý sa potom opraví a trafo tiež , čo je prasknuté . Hrnous budem robit prídavné zapalovanie ku Game , potom dám aj schemu ... Varok všetko je na konektory , žiadne pájkovanie .
Inak je tam menič 325V/cca 600V ? po zmeraní nového modulu 730V DC , čo nabíja 100n/1600V a Tyristor sa vybija cez 1z na VN trafe ... Len mi nedava inpulsy do Ty , a SA555 (SMD) má napájanie 9V . Merané V-meter a osciloskopom . Podla datasheet to nemoze fungovat , volal som do OMC servis , a hovorily to iste čo som už zistil . Len povedali , že to boli problematické mašiny a moduly im na HF vyrábali v BRNO ... A nefungují a reklamují u výrobcu ...
Editoval atishajn (24-03-2017 11:53:34)
atishajn napsal(a):
Mam objednaný nový modul HF , starý sa potom opraví a trafo tiež , čo je prasknuté . Hrnous budem robit prídavné zapalovanie ku Game , potom dám aj schemu ... Varok všetko je na konektory , žiadne pájkovanie .
Inak je tam menič 325V/cca 600V ? , čo nabíja 100n/1600V a Tyristor sa vybija cez 1z na VN trafe ...
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … im2265.jpg
Takže funkčně okopírovaná "miniaturizovaná" TIG30.. v podstatě CDI zapalování
atishajn: O tom pájení jsem nepsal já. Psal jsem jen o šroubování, protože bude asi potřeba odšroubovat káble od té velké cívky(VN trafo?) Co jsem koukal u mé mašiny, tak jsou káble šroubované přes očka. Tenké káblíky jsou do desky na konektory.
Inak je tam menič 325V/cca 600V ? po zmeraní nového modulu 730V DC , čo nabíja 100n/1600V a Tyristor sa vybija cez 1z na VN trafe ... Len mi nedava inpulsy do Ty , a SA555 (SMD) má napájanie 9V . Merané V-meter a osciloskopom . Podla datasheet to nemoze fungovat , volal som do OMC servis , a hovorily to iste čo som už zistil . Len povedali , že to boli problematické mašiny a moduly im na HF vyrábali v BRNO ... A nefungují a reklamují u výrobcu ...
Už mám HF trafo na experimet , tak sa do toho pustím ...
Editoval atishajn (24-03-2017 12:02:26)
Velice zajmavé, cenově to tedy bude při tomto způsobu indukce VN do hlavního obvodu stát a padat na tom HF trafu.. zbytek jsou skoro haléřové položky..