SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den, chtěl bych si koupit MIG/MAG svářečku na sváření kolem domu, ale nikdy předtím jsem s tím nedělal, potřeboval bych se naučit nějaké základy. Nevím jaké jsou obsahy kurzů, bude mi pro práci kolem domu stačit zaškolení ZP 135-1 1.1 "Ruční stehování v ochraně aktivního plynu tavící se elektrodou", nebo je pro úspěšné svařování nutné projít základním kurzem ZK 135 1.1 "Obloukové svařování tavící se elektrodou v aktivním plynu (MAG), nelegované a nízkolegované oceli nevyžadující předehřev"? Z těch názvů moc nedokážu poznat co mě v té škole naučí. Nebo se kutilové vzdělávají sami z internetu, knih a pokusů?
vyhozené peníze, chtělo by najít nějakého dobráka který svařuje a během odpoledne tě naučí základy a vysvětlí hlavní zásady, pak už je to jen tréning a tréning a tréning.
Jestli takového dobráka nemáš určitě ti stačí zaplatit to "Ruční stehování"
Taky nezapomínat na to, že dnes máme "ty internety". Obzvláště, pokud člověk vládne angličtinou, tak v tom případě je zdroj informací pro samovzdělávání prakticky neomezený, viz např.
youtube: weldingtipsandtricks
youtube: weld.com
miller.com: resources
Zaškolení bych nepovažoval za vyhozené peníze, dám příklad: v garáži si něco svařím, nedám si pozor a vyhoří mi dům. Vsadím se o cokoli, že se pojišťovna začne zajímat, jestli jsem oprávněný svařovat. Otázku, jestli pro tento případ stačí ZP, bych už směřoval na konkrétní pojišťovnu.
Pro Aleš_ - máš docela pravdu. Taky se dá najít na internetu operace slepého střeva. Asi bych to ale na rodině nezkoušel.
Vitus má naprostou pravdu, už jsem tu kdysi popisoval obdobný průser. Byl to dokonce zaměstnanec firmy a půjčil si na víkend oficielně Froniusku. Zaplatil svářečku, hasiče a s pojišťovnou se soudil přes tři roky. Nakonec mu zaplatili jen zanedbatelnou částku, která snad pokryla jen ty soudy. To všechno jen proto, že neměl žádné oprávnění. Podle pojišťovny by mu bohatě stačil kurz ZP.
Stránky: 1