SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
po nějaké době by jsem opět chtěl požádat o radu.
Lze nějak bezproblémově vytvořit barevný povrch na nerezu (1.4301). Je mi jedno, zda by to mělo být vytvořeno barvou, komaxitem a nebo třeba chemicky.
Jde mi hlavně o to, aby se to časem neloupalo a také, aby to bylo alespoň trochu finančně v rozumných mezích.
Líbilo by se mi nerezové jekly, které budou v exteriéru třeba načernit, nebo by mi stačilo, aby na sobě měli nějakou starou patinu, jako se třeba dělá na nožích. Prostě, aby na to první pohled trvale "nezářilo" jako nerez.
Nechtěl by jsem, aby se to zvrhlo na rady: proč chci barvit nerez, ať to tedy udělám ze želena nazinkuji a natřu, atd....
Za rady předem děkuji.
Já jsem dělal z nerezu kolektor ke sluneční sprše. Jako základ jsem použil galvinol a navrch kovářskou barvu rustoleum. Začal jsem nerezovým válcem o obsahu cca 40l. který jsem opatřil popsaným nátěrem. Potom jsem se rozhodl přidat ten kolektor a válec jsem zaizoloval. Ten nátěr držel dobře.
Doplňuji: myslím že to byla kovářská barva alkyton