SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Určitě poběží. Zkoušel jsem 3,2 elektrody a jede v pohodě, větší průměr elektrod nemám a stejně je nebudu potřebovat. Kdyby jste potřeboval vyšší proudy, tak možná pomůže pomalejší jistič nebo vyšší řada. V práci si třeba pomáháme tak, že používáme redokci z 3x400V 32A.
jees napsal(a):
pafik1605: jestli to bylo na mne, tak rychlospojky máme od prodejce Fronius, přímo na ty CO a Ar. Pasuje na to černá opletená hadička o průměru -myslím- 6mm. Ty vzduchové jsou na větší hadice, ale konstrukce se zdá stejná, těsnit musí taky, protože se tlak a množství vzduchu řeší pořád dokola a nikdy toho není dost
Jo, to bylo na tebe . Takže jsou na to nejspíš speciály, když už ne přímo vyráběný, tak aspoň otestovaný.
můžu se zeptat co je to zač, ale bude to určitě nějaký univerzál, oni to jen prodávají jako doplněk aby šel snadno odpojit red.ventil od stroje při transportu
Ty rychlospojky mini se dají běžně koupit v obchodech se sv. technikou nebo na netu. Jsou ale mnohem dražší než ty klasické velké na vzduch. Ty velké stojí zhruba 100,- kč a ty mini co jsem koukal kolem 250,- kč. Taky nad nimi uvažuji.
A tohle téma jsem založil pro svoji mašinku, tak ji prosím nezasírejte blbostma.
A TIG si zkusil nebo ne?
Zatím ne, sháním flašku s argonem. Novou asi za 3500,- kč se mi kupovat moc nechce.
Varok a už máš horák na tu tvoju GAMU ? A ešte dotaz na plynový ventil u Tvý Gamy , máš ji zablendovavý aspon lepicí páskov ? Končí léto , a hlemýž si tam udelá hnízdo ... Častý neoprávnený reklamace :-))
Hořák nemám, pořád se nemohu rozhodnout. Ale asi nakonec přece jenom koupím ten TBi modrý co tady chlapi dávali. I když se mi na něm moc nelíbí ty 2 malinké tlačítka, tak se mi docela líbí vzhledově. Chtěl bych ale 17, všude jsem našel jen 26. Ten ale není problém koupit kdykoliv, zatím co flaška problém je. Ale koukám po inzercích a čekám. Ventil zalepený nemám, nechápu, svářečku mám zatím doma. I kdybych ji měl v garáži, kde by se tam vzal hlemýžď?
Editoval varok (01-09-2017 18:19:36)
Varok , promiň ... nevím presne co je u vás hlemíž , ale je to malý živocích ... Pavúci a hmyz večšinou upchávajú tie ventily .
U nás je hlemýžď prostě šnek s ulitou.
8 Litru Argonu 2399 Kč http://www.svarovani-kolin.cz/Tlakova-l … r-d233.htm doufám že nevadí když dávám odkaz
A ještě hořák TBI za 2569 Kč http://www.svarovani-kolin.cz/TBi-SR-P- … F-d900.htm
redukční ventil 1189 Kč http://www.svarovani-kolin.cz/GCE-reduk … ic-d58.htm
Editoval Lify (01-09-2017 19:00:59)
Flaška za 2400 je docela pěkná cena.
Ta firma TBi je prosím tedy česká nebo cizí firma? Kdysy jsem jim psal, prý se mi ozvou ale nic. Nechápu. Ptal jsem se už asi v 10 obchodech a nikdo nenabízí ty slabší verze, jen 26ku.
Cenu můžu mít ale pěknější i za tu 26ku.
Já měl za lepší cenu 5 Litrovou a firma TBI by měla být značka omicron (něco jako u Alfy značka Homer)
Na cenu jsem nekoukal, já bych to měl bez DPH.
Aha, tak dokonce Omicron? Přímo na stránkách omicronu ani zmínka. Já myslel že TBi patří pod binzel.
TBI je binzel, ale někde jsem četl že omicron koupil TBI, tak nevím Kdo ví, třeba je jedna firma a má všechny Třebíčské A třeba tady je psán výrobce omicron http://www.svarovani-kolin.cz/TBi-SR-P- … F-d900.htm
Editoval Lify (01-09-2017 20:07:42)
Aha, já jsem totiž taky kdysy četl že to patří binzelu. Ale stránky TBi už nefungují, jen německé a to h...o umím. Tak že by tu firmu koupili nějací němci? Přes google mi to píše odkazy na stránky tbi.cz, ale po otevření se to přesměruje na cizí stránky tbi- industries.com
z jejich stránek - The TBi group is active worldwide and comprises production facilities in Germany, Czech Republic and China. Founded by Mr. Alexander Binzel, who had been active in the industry for many decades, his sons Felix Binzel and Oliver Binzel are leading the ongoing growth of the company since many years.
Tak Binzel i TBI je jedno a to samé, akorát TBi group
A je to Německé
TBi Industries GmbH is a German provider of high quality welding equipment specialized on development and production of MIG/MAG and TIG torches for industrial use.
Editoval Lify (01-09-2017 20:20:58)
Byl tu někde odkaz na www.tlakovelahve.eu, tam byl Ar 8l=1.900, 20l=3600 Kč plná
A to je jen internetový obchod?
Ty osmilitrový argonový lahve jsou údajně doovaný Omicronem. Je fakt, že když jsem se kdysi rozhodoval, jeslti 5 nebo 8 litrů, tak osmička vycházela stejně, jako pětka. Ale už je to skoro 3 roky.
varok napsal(a):
A to je jen internetový obchod?
ano
když jsem porovnával "výtěžnost" CO a Ar, vyšlo mi, že k 8l CO je odpovídající 20l Ar. Šlo o to, aby nebyla náplň sice levnější, ale nedošla každou třetí sobotu dopoledne a nemuselo se často jezdit naplnit lahev, neboli aby nebyly zbytečné prostoje, které tu úsporu prodraží
Editoval jees (01-09-2017 22:42:01)
Já když byl v tom Kolíně, tak mi na tu 5 litrovku udělali cenu čtyři stovky levnější než 5 litrová na jejich stránkách, takže ta cena jde slevit
varok o mensej ako 8-10l flaske ani neuvazuj ine by si nerobil len behal snou do plnicky. 5l flasku ako hlavnu skoda reci...
A horak si zober normalnu WP17 na zvare to nikto nepozna ci je to TBI alebo iny krasavec..
Editoval ihlan (01-09-2017 23:18:30)
Ne, 5L v žádném případě nechci. Rozhoduji se právě mezi 10 a 20L, proto jsem psal o hledání na inzerci. 8L flašku jde sehnat i okolo 2500,- kč novou, 10L jsem někde právě viděl za asi 3500,-kč.
Ten hořák že nikdo neuvidí? No přece já ano. moc se mi líbí ty od kemppi svářeček co máme v práci, ale to je ranec. Tak ten modrý wp 17 vypadá podobně jako ten šedý sr 17. Ale zkusím koupit ten modrý tbi.