SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


Oznámení

Upozornění! Forum je dočasně pouze pro čtení. Nelze přidávat nové příspěvky!

#1 12-09-2009 15:08:14

axel111
Člen
Registrovaný: 12-09-2009
Příspěvky: 2

TIG PF SVÁR

Dobrý den,dělám svářečský kurz na TIG na hliník a potřebuji si co nejdříve osvojit svár v poloze PF(svislý nahoru,tupý).Dělám to na trojce materiálu a mám problém vystihnout okamžik přiložení přídavného mat.,protože nekdy ho přidám dříve a pak tam není kořen a někdy pozdě a to je kořen moc velký anebo proletím durch,tak jsem se chtěl zeptat jestli na to není nějaký tip jak vystihnout ten správný okamžik.Dik moc za radu.

Offline

 

#2 13-09-2009 18:00:30

oldas
Člen
Registrovaný: 10-12-2008
Příspěvky: 85

Re: TIG PF SVÁR

Nejdůležitější na začátku nespěchat a nespěchat. Nastavit mašinu u 3 mm plechu cca na 90 amper elektroda zelená 2.4 zakončení elektrody jde li větší kulička na konci. Přídavnej materiál ALSI5.Plechy čím širší tím lepší kvůli odvodu tepla aby jsi stíhal přidávat materiál a pleh nebyl moc přehřátý.Bez mezery ale zrazit spodní kořenovou hranu plechů pak je pravidelnější kořen.Začni svařovat a rozehřej plech až začne odtávat materiál přidej drát a rozehřívat část přidaného materiálu trochu jdi nahoru dohřej a přidej.Je to hodně o zkušenostech.Předpokládám že svařovat v PA čku ti už jde.

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče