SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jak je to s opakovaným školením svářečů podle ČSN 05 0705 ( 1x za 2 roky)....jestlí je na toto školení paragraf(placené volno v práci),nebo se musí jit ještě do práce,po absolvováni dejme tomu 5 hodinoveho školení....díky za odpovědˇ
Žádný "paragraf " už dávno neexistuje. Dokonce ani pro dárce krve a to už je pořádné svinstvo. Pokud vás vyšle zaměstnavatel do Svářečské školy na přezkoušení z bezpečnostních předpisů, čímž se prodlouží možnost svařování podle ČSN 050705, je to plně v rámci pracovní doby, případně nezbytné doby na cestu tam a zpět. Firmy s Certifikátem na svařování musí mít svého kvalifikovaného svařovacího technika. Ten pak může - má-li vystavené Pověření od CWS-ANB - přezkušovat svářeče se základním kurzem a školit Zaškolené svářeče podle ČSN 050705 přímo ve firmě, aniž by museli někam cestovat.
Což se také děje . Jen ti svářeči nesmí ve skutečnosti nic svařovat ... Je to jen papír dobrý na to , aby tě mohli zavřít , když něco svářením zapálíš a oni jsou z obliga , kdyby tě svářečka nesprávným použitím zabila . Zatím jsem nepotkal firmu , Jirko , která by nepouštěla dárce krve s náhradou . Sám jsem dal zatím 70x , a to krev , nikoliv plazmu.
Za tých 70x teda dávam dole klobúk. Ja mám len 30.
Jo, jo, taky tu mám někde Janského zlatou plaketu. Když jsem zestárnul začal jsem mít vysoký tlak a byl jsem vyřazen "z oběhu". To měli dokonce dárci krve ještě právo na přednostní ošetření u lékaře.
A k té současné zákonné úpravě - platí v plném rozsahu § 203 a § 206 ZP.
Já mám jen stříbrnou.