SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Ja zdravím vsechny,
Zprvu diky za prijetí do fora a rad bych vyuzil vasich rad,samozrejme predanim i mých skuseností Tig svarovaní.
Chlapi chtel bych se zeptat Jak varíte(na tupo) 4mm plech s ukosy,nedokazu u prvniho svaru(koren)udelat koren ?mezera mezi plechy 1.5mm ukosy cca 60°, svaronací drat mam d-1.6,s amperama tam litam od 50-60A,a pruvar nikde nebo je koren hubeny(propadlí).a to dratem nesetrim,foukaní odspodu mam 4-5l/min.dikas za radu video ,foto uvítam
Editoval David Odvarka (07-12-2017 19:37:00)
Málo natavuješ základní materiál. Nesmíš se bát a dostatečně natavit hrany, vytvořit tzv. hrušku a teprve poté přidávat drát. Zřejmě přidáváš drát do málo natavené lázně. Neboj se toho a trénuj, tady jde vyloženě o praxi, dosáhnout takového stavu, aby byl dobrý průvar, ale aby nedocházelo k propadům. Klidně můžeš udělat i větší mezeru, až do 3 mm.Jole.
ja ti dekuji budu trenovat dal ,a vytvaret tu danou hrusku.
Jen doplňující poznámka, kdybys to třeba hledal na netu, tak angláni tomu říkají keyhole, klíčová dírka.
Editoval Aleš_ (09-12-2017 14:02:50)
Určtě to chce silnější drát než 1,6.
Já mám pocit že uplně stačí jednička drát. Jen to asi trochu roztáhnout
kemppin Je ti jasný že je to mig a né tig
Ale původní dotaz je o TIGu. Silnější drát by byl na místě, ale asi ne při 50A.
Jasně ale nemůžeš se koukat na svar udělaný migem a něco špekulovat . Jinak takový matroš při tigu tak sto amperu a 2.4 přídavný. Je to také podle zručnosti. Včera jsem vařil zase bočnice na návěs AL jak jsou vrata .160amperu puls 70% a 3.2 drát než to nahřeješ v pohodě ale pak nevíš kam dříve hold chce to pedál
a také jeden podstatný fakt je ten že to není ani na základni kurz a ne nějké evropské zkoušky asi je to jen jako žertík.
Aleš dal fotku MIGem jako ukázku sváření kořene.
pat-téma se týká tig-#1
Tak to je něco jako psát si o F1 a dát si fotku z motokrosu. Přeci je to uplně něco jiného
https://www.youtube.com/watch?v=CimTftivi50 ---tady máš pána svářeče na úřední zkoušku, já bych řekl že tam má tak 100amper a přídavný 2.4
Ty obrázky jsem dal jen na upřesnění co se myslí tou "hruškou". Přišlo mi samozřejmé, že u každé metody to vypadá jinak. Ale máte pravdu, že to může být matoucí. Omlouvám se. Radši to dám pryč.
jo to je fajn ale já si třeba nedovedu přestavit proč na 4mm materiálu chceš dělat dva svary. To bych předpokládal tak u centimetrových desek a nahoru.
pat napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=CimTftivi50 ---tady máš pána svářeče na úřední zkoušku, já bych řekl že tam má tak 100amper a přídavný 2.4
v komentaroch dole pise, ze prud ma cca 85A, korenova medzera 3/32" (2.4mm) a drat 1/16" (1,6mm)
dalej tam niekde pise, ze dobry zvarac da aj korenovu medzeru 5/32" (4mm) a s dratom 3/32" (2,4mm) na cca 74-78A
pat napsal(a):
jo to je fajn ale já si třeba nedovedu přestavit proč na 4mm materiálu chceš dělat dva svary. To bych předpokládal tak u centimetrových desek a nahoru.
ma to popisane ako "root pass", takze je predpoklad, ze na to bude davat este kryciu vrstvu
nenasiel som tam hrubku steny, ale pise trubka SCH10 - http://www.pipeflowcalculations.com/tab … ule-10.php
inak toto je tiez video od neho - krycia vrstva na trubke SCH10(165A, 2,4mm drat, 3,2mm volfram, 8/16" hubica)
https://www.youtube.com/watch?v=uwZGJu64ZeQ
na jednu vrstvu max. do 3mm, napr. cierna DN 600 trubka, hrubka steny cca 10mm kludne aj 6-7 prechodov - podla sirky medzery, ukosu, sikovnosti pripravara ....
proste to musis vyplnit - niekedy to je na celu sichtu ...
Editoval rcp (09-12-2017 20:35:20)
to jo ale asi nevaří 4mm s úkosem. jinak wolfram 3,2 asi lepší ale 2,4 je dostačující. Tedy já bych vařil 4mm na jeden zátah. Nějak nevím kde se píše o těch 85ampérach ale já bych si dal asi stovku
Co jsem z videa vyčetl¨, tak by měl vařit trubku DN250 stěna 4mm.
pat napsal(a):
Nějak nevím kde se píše o těch 85ampérach ale já bych si dal asi stovku
dole v komentaroch - najdes tam napr. aj akou zvarackou to zvaral - miller dynasty 200 dx
porosity FXDB
Pred 3 mesiacmi
How many amps u running
sergio _
Pred 3 mesiacmi
porosity FXDB 84 amps
pat napsal(a):
Tedy já bych vařil 4mm na jeden zátah. Nějak nevím kde se píše o těch 85ampérach ale já bych si dal asi stovku
v pohode, "dle vkusu kazdeho soudruha" - akurat tu potom daj fotku, ako vyzera ten koren az to mozeme porovnat so sergio-m ...
Editoval rcp (09-12-2017 17:53:37)
Famater napsal(a):
Co jsem z videa vyčetl¨, tak by měl vařit trubku DN250 stěna 4mm.
to by zhruba sedelo s udajmi z tabulky:
Nominal size ["] Outside diameter ["] Outside diameter [mm] Wall thickness ["] Wall thickness [mm] Weight [lb/ft] Weight [kg/m]
10 10.750 273.0 0.165 4.19 18.65 27.78
Editoval rcp (09-12-2017 17:58:07)
ajj to jsem ani nečetl ,ale moc jsem se nelišil .Jen malinko a máš recht možná nějakou tu fotku udělám. Jak bude něco zajímavého. Zatím prskám samé plíšky.
rcp tak si říkám nemáš náhodou pedál na Fronius co nevyužiješ?
pedal nemam - nepouzivam - hlinik robim malo, aj to vacsinou bezne jackle so stenou 2mm
rcp také tak ,ale zase si říkám muže se šiknout. Tak že za dobrou cenu bych se asi nechal zlomit. Nikdy nevíš co příjde za práce.
Stránky: 1 2