SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Pozdravujem Vas. Pravdepodobne asi nepíšem do dobrej rubriky (alebo fora), ale potreboval by som poradiť. Mám doma cca. 9 ročnú umývačku riadu a teraz z dňa na deň (po tom čo manželka dala ju prečistit octom) sa na košíkoch na riad, kde bola poškodená povrchová ochrana (niečo ako sivý plast) vytvorila surovo hrdza. Neviete mi poradiť ako to ošetriť, aby sa to nerozširovalo. Nevieti či existuje nejaký lak, alebo plast v spreji, ktorým sa to dá ošetriť?????
Nemám chuť kupovať dve košíky v cene polovice celej umývačky...
Dakujem všetkým vopred za pomoc...
ten plast by bolo dobre dat dole kompletny a az nasledne sa snazit obnovit povodnu antikoroznu upravu,skor by som siel do farby ktora je vhodna na kontakt s "potravinami"
Levné řešení neexistuje. Jedině nechat nastříkat práškovou barvou vhodnou pro podmínky práce v myčce po předchozím odstraněním stávajícího povlaku. Jinak jedině výroba nového vybavení.
780529 - opalit plast z kosika plamenom, opieskovat a znova napraskovat...
Opieskovat a poniklovat je jednoduchsie ako praskova farba ale neviem ako to bude reagovat s chemiou
Chromovanie mi do kuchyne pan co to robi neodporucal. Ja som obnovoval nieco podobne.
Nevím, co tady pořád probíráte. Jak už jsou pod porušeným ochranným plastem zkorodované dráty, je nesmysl to dál řešit, navíc po 9 letech provozu. Ocet ochrannou vrstvu porušit nemohl, to už muselo rezavět dávno předtím a jenom se to zvýraznilo. Kompletní kvalitní renovace by asi nebyla daleko od ceny nového koše, navíc mohou pravděpodobně už korodovat i bodované spoje.
Buď koupit nový, nebo si ho udělat z nerezu.
Edit.: nebo to ignorovat a nic nedělat, alkalické prostření při mytí korozi eliminuje.
Editoval Zdenek11 (22-03-2018 10:12:05)
Rez mechanicky, třeba práškem na nádobí a kyselinou očistit až na holý kov třeba zase v tom octu, nepevnou barvu kolem oloupat, kov stabilizovat cca 3 % roztokem čpavkové vody(kupovanou čpavkouvou vodu naředit asi deseti díly vody), postříkat denaturovaným lihem a nechat uschnout. Mezi těmi třemi operacemi vždy pořádně opláchnout čistou vodou.
Nytvoří se slabě pasivovaný kovový povrch našedlé barvy, který by v alkalickém prostředí mycího prostředku nermusel reznout.
Pokud se "podaří" oloupat všechen povrch, může se potom takhle upravený košík dát nalakovat v nejbližší lakovně tou práškovou barvou, nejlépe epoxidovou práškovou barvou nebo epoxiesterovou. Nějaký rok to zase vydrží.
Pokud to bude jen část, může se laborovat s opravou rozpouštědlovými barvami, nejvíc by prostředí v myčce měly vydržet epoxidové, polyuretanové a možná i kvalitní akrylátové barvy. Ale docela určitě budou mít ještě menší životnost než práškové a kvalitní barvy se těžko seženou v malém balení, takže kupovat barvu jen zvlášť kvůli tomu vyjde dost draho.
Doporucujem kupit novy mycku aj tak uz maju zivotnost max 3 roky
Být po mém tak myčku vyhodím a přesvědčím manželku ať to myje ručně. Jenže já jsem dobrák od kosti a měkkého srdce. A tak když to má Terka, Anka, Janka, Božka, Ivka, Evka, Elka, Etelka, Heňka a dokonce i Tonka hen tam poza potoka, tak ten krám za moc a na hofňo holt bude strašit i v mé kuchyňské lince. Vařím rád (i v kuchyni), umývám průběžně ručně a těch pár kousků co v dřezu zbyde sfouknu jako prd. To co mne nebaví je, že to co nemohu nikde najít najdu v myčce. A tak pěkně zavřu ústa, dohledám a umyju si to stejně znova a růčo. Odměnou za trpělivost jsou teplé večeře, měkká postel, klid v baráku a to není zrovna málo, protože ženská kromě nádobí toho stále má víc než dost a žádnou ,,myčku,, na to zatím nevynalezli. A proto tvrdím když myčku tak hodně drahou a hodně kvalitní. Vevnitř pouze jen a ounly chrom a žádná barva. Pořádná firma a ne spolek ..., detto prodejce. Souhlas s Atlanem, vymontovat, zahodit a koupit novou. Až se ta moje myčka pose.e, a to už maká 10 let, tak půjde prostě pryč. A místo ní bude nová, drahá...... Velmi zjednodušeně a koncentrovaně a dost možná blízce pravdě by se dalo uzavřít slovy, že jde o to s kým anebo čím hodlám nadále sexovat. A ten božskej klídek.....
Welda nechcem Ti brat iluzie s tou Drahou myckou ale ani tie drahsie uz nie su tak kvalitne ako este pred 10 rokmi ! Kamos nedavno po 3rokoch daval opravovat miele a to je mercedes medzi myckami a uz lutuje ze za tu cenu co za za nu dal tak mohol mat 3 mycky priemernej kvality a furt nove s zarukou
Presne tak.
Tak potom chlapci je čas snížit kritéria. Ale pod nerez v bedně bych nechtěl jit, viz výše.
Stránky: 1