SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím vás kolegové, svaru zdar,
Měl bych na někoho z Vás obrovskou prosbu. Shání a hledám a zase sháním, a marně, jakékoliv podklady ke školení a hlavně přezkoušení (testové otázky) svářečů a ZP z bezpečnosti práce při svařování, která se týká metody odporového svařování (2x). Jedná se mi o vydání osvědčení z proškolení. Kdyby byl někdo ochotný jakkoli pomoct, budu jedině rád a klidně se i nějak revanžuji. Osnovy pro ostatní metody se dají krásně objednat na stránkách ZEROSSu Ostrava a to jak testy tak skripta, ale cokoliv by se mělo týkat odporu prostě neexistuje.
Děkuji Mockrát za pomoc
Uz len z nazvu predpokladam, ze to bude zase dlha a divoka tema .....
Len dufam, ze nechcete odporovo zvarat najake zabradlie, ci ine bezpecnostne prvky pre exmanzelky
Editoval rcp (12-04-2018 15:16:30)
rcp napsal(a):
Uz len z nazvu predpokladam, ze to bude zase dlha a divoka tema .....
Len dufam, ze nechcete odporovo zvarat najake zabradlie, ci ine bezpecnostne prvky pre exmanzelky
TO ne.Jenom nosné části karoserie.
Pokud jde o proškolení je nejjednodušší vzít si k ruce pár norem k bodovému svařování (např. ČSN 05 0003, ČSN EN ISO 18595, ČSN EN ISO 18278-1, ČSN EN ISO 17278-2) a testy si vytvořit sám, žádný předpis pro to není. Když člověk ví o čem je řeč, tak to má spáchané za 2 - 3 hodinky. K tomu testový formulář a průhlednou fólii se zaškrtanými správnými odpověďmi. A po zkouškách přeházet pořadí a vložit tak dva nové příklady. Je to i trochu náročnější na zkoušené svářeče, protože nemohou opráskávat testy z minula. Jen si pak nepoplést fólii pro vyhodnocování .
kdo čte pozorně dozví se v moderátorově příspěvku že shánět proškolení od nějaké certifikační autority není nutné, zákon požaduje školení, o formě nehovoří.
Člověk se tedy může proškolit sám - zadarmo.
Kéž by to bylo tak jednoduché. Základní kurzy i Zaškolení podle ČSN 050705 jsou evidovány v centrální evidenci právě proto, že jsou jakési termíny pro přezkoušení a při nedodržení hrozí až ztráta platnosti. To jsou ty kartičky vložené ve Svářečském průkazu. Firma si ty evidované kartičky může zakoupit na oné centrální evidenci. Jenže oni je nemohou prodat každému kdo má anální otvor. Jsou tam jakási pravidla, která je potřeba splnit. Když má firma pro ten účel kvalifikovaného pracovníka (třeba externistu s Oprávněním) a má ho jmenovaného jako svařovací dozor, tak může dělat Zaškolovací kurzy a přezkušovat i Základní kurzy podle aktuální potřeby.
Děkuji za odpovědi. Tak nějak jsem čekal, že napíšete, to co jste napsali. Já mám pověření svářecího technika a jsem jmenovaný jako svářecí dozor. Hold se do toho pustím a postavím si test sám.
Ještě jednou díky
Stránky: 1