SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
to je parada, ja jsem tusil ze Laston bude skoro stejna senzace jako Dnipro, ne-li vetsi, v prakticky stejne cene, z normalniho obchodu a s normalni cr zarukou. A skladam poklonu za skvelou minirecenzi, a pekne koutaky, obzvlaste rutilkou proteco - to je obyc cina nebo ne ?
rob. napsal(a):
to je parada, ja jsem tusil ze Laston bude skoro stejna senzace jako Dnipro, ne-li vetsi, v prakticky stejne cene, z normalniho obchodu a s normalni cr zarukou. A skladam poklonu za skvelou minirecenzi, a pekne koutaky, obzvlaste rutilkou proteco - to je obyc cina nebo ne ?
Díky za poklonu. Jojo proteco je obyč čína, ale dělá se mě s ní nejlíp a cena je taky parádní.
Recenze dobrá, ale ty kouťáky zrovna moc extra nejsou. Jsou tam zápaly jako prase. Jole.
Ja jsem ted nedavno koupil ciny ve zlute krabici (cesky popis) co tu nekdo na foru chvalil a jsou vyborne (za 150kc/2,5kg) jak rutilky e6013 tak bazicke e7016(j506). Ale nejsou ciny jako ciny, clovek by si myslel ze pres ruzne krabice tam budou stejne el. ze stejne fabriky ale lisi se jak potiskem na elektrode tak barvou obalu a chovaji se docela jinak. Cervena krabice s cinskymi znaky je pry dost sunt. Proma naopak zas slusna i kdyz drazsi, mam vyzkousene. Proteco si pridavam k tem lepsim, nekdy koupim. A jeste dotaz k tomu lastonu - v baleni jsou i kabely -jake jsou ? To uz je detail za tu cenu, jen ze u nekterych lacinych invertoru jsou celkem slusne (spravne dimenzovane, svorky s medi), u jinych jen plechy jak kolicek na pradlo.
Kabely nejsou zase tak špatný, ale krátký, kostra myslím 1,2m a kleště 1,6m.
to je normalka, na praci na stole nebo pri zavesni na popruhu staci. Kdyby k tomu dodavali i na miru kufr bylo by to dokonale.
Nojo to už by jsme chtěly asi moc za ten peníz .
Ou, kondenzátory Nippon Chemicon do 105 °C?! No, pokud to nejsou padělky, tak tento výrobce to se svými produkty myslí asi opravdu vážně a neodrbává to do posledního halíře.
podle stranek je to opravdu velka fabrika a "znacka", i kdyz tady zatim neznama. Aspon se nestydi za znacku na rozdil od ruznych nahodne vymyslenych cinskych pseudoznacek typu onex, filex, spartus :-) apod. Jen je divne, ze zadny z modelu co se u nas prodavaji neni na strance vyrobce uveden, jsou tam barevne i designove jine stroje
http://lastonweld.net/en/product.asp?listid=7
mozna delaji specialni "economy odlehcenou" radu pro zeme vychodni evropy :-). Ale tim spis pozitivni, ze na nich uvadi svou znacku.
rob. napsal(a):
podle stranek je to opravdu velka fabrika a "znacka", i kdyz tady zatim neznama. Aspon se nestydi za znacku na rozdil od ruznych nahodne vymyslenych cinskych pseudoznacek typu onex, filex, spartus :-) apod. Jen je divne, ze zadny z modelu co se u nas prodavaji neni na strance vyrobce uveden, jsou tam barevne i designove jine stroje
http://lastonweld.net/en/product.asp?listid=7
mozna delaji specialni "economy odlehcenou" radu pro zeme vychodni evropy :-). Ale tim spis pozitivni, ze na nich uvadi svou znacku.
Aleš_ napsal(a):
Ou, kondenzátory Nippon Chemicon do 105 °C?! No, pokud to nejsou padělky, tak tento výrobce to se svými produkty myslí asi opravdu vážně a neodrbává to do posledního halíře.
Trosku sa mi hodi ta tema kondikov nechcel som to davat do Vtipov hadam sa tu nestrhne velka debata
Aj take nieco sa skutocne da kupit
Editoval ihlan (30-12-2017 13:29:35)
ihlan napsal(a):
Aleš_ napsal(a):
Trosku sa mi hodi ta tema kondikov nechcel som to davat do Vtipov hadam sa tu nestrhne velka debata
https://t15.pixhost.org/thumbs/486/60366809_kondik.jpg
Aj take nieco sa skutocne da kupit
tak to je fakt paradicka...akoze kapacitu si zmeriam to az tak cierno nevidim ale to ze je na ovela mensie napatie...tak s toho by ma drblo !!!
Řekl bych, že takových malých lehkých invertorů teď bude plno.
Zjistilo se, že to jde udělat a k tomu ještě to levně vyrábět...
mozna bude ale zatim jich moc neni, zjistili to cinani a ukrajinci, treba cechum to porad jeste asi nedoslo, ti vyrabi uz 10 a vice let porad ty same petikilove zlute nebo modre krabice, ani cenou nejdou dolu, jsem sice laik ale kde je nejaky vyvoj ? Mozna vevnitr nejaky je ale ja vidim porad 5kg krabici se stejnyma parametrama i funkcema jako pred 10ti lety a to vse za dvojnasobnou cenu nez ten cinan nebo ukrajinec s polovicni vahou nebo i mene o rozmerech nemluve. Vyvoj je to zmensovani a zlehcovani pri stejnych nebo lepsich parametrech, tohle zatim umi jen nekdo, ale ze jich bude pribyvat je jasny.
Zdravím . Jsou nějaké nové poznatky ohledně LASTONu ? Tchán si chce domů pořídit svářečku a mermomocí chce něco z těch nejlevnějších ( zhruba do 5000 Kč) .Byl se podívat u Choboly tady u nás,tak tu mám na stole nabídku na DIAMOND ST 160 , FILEX IGBT 160L a GAMA 166 .
Díky David
Jen pro info kdyby někdo sháněl něco extra levného, v Globusu jsem narazil na Sharks SHK 498 za 1.990 Kč a SHK 448 za 2.990 Kč http://sharks-cz.cz/dilna/svareci-stroj … anguage=cz
Tak je doma Laston mini 140HT. Zatím jenom rychlé vyzkoušení funkčnosti a spokojenost. Zapálení oblouku a jeho stabilita oproti dřívějšímu, byť usměrněnému trafu, z mého pohledu amatéra úplně jiná liga. Překvapily 3 metrové kabely...čekal jsem obvyklejší do 1.5 metru. 😀👍
1,5m zvaracie kable - to sa robia aj take?
sa priznam, ze som este kratsie ako 3m nevidel - to uz aby si mal zvaracku na krku, aby si mohol zvarat "vo vyske oci" - ale v dnesnej dobe je mozne vsetko .........
Editoval rcp (19-03-2019 22:34:43)
To by ses musel procházet v obchodech mezi barevnejma krabicema z čajny, abys spatřil 1,5m kabel, tam je to u MMA invertorků běžná situace...
To jste toho viděli hodně málo, co jsem kupoval takové levné svářečky (dvě). Celková délka jednoho kabelu 1,35m (včetně délky ve svorkách), kabel hliníková poměděná licna, svářecí kleště poměděný hliník (spíš to vypadalo jako by pomědily formu, a do té vstříkly hliník, protože na odlitku zbylo tolik písku, že kleště nepřeváděly proud.
Moje nové 3m kabely k môjmu Lastonu .. pôvodne hlinikové kabely som vyhodil a urobil nové medene podla návodu Killeroz-a... https://www.youtube.com/watch?v=r3vtZpSXpT8 ešte splaším kufor a hotovo ...
Editoval radek1910 (24-09-2022 21:04:57)
Výše uvedené webovky Lastonu již neexistují?
radek1910> K cemu je dobry ten treti? Resp. v cem je lepsi nez kleste? Dik
Ten je s magnetom ak sa nemýlim, to je dobré keď nemáš kde kliešte pricvaknut
trebalo mi 100vku (mm) ruru pozvarat na brane a klieste mi boli na figu a na aliexpresse som nasiel magnet za 3 eura tak vyskusam a je to super odporučam...
http://en.lastonweld.com/
Editoval radek1910 (25-09-2022 15:52:42)