SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím.. pracuji v jedné firmě , kde jsou automatické svařovací roboty . Nejsem přímo z oboru , ale používá se wolframová elektroda , argon a drát , který vypadá jako by byl potažený mědí . Robot je v takové boudě , kde se při sváření zavřou dveře . Na boudě je něco jako odsávání a filtry . Bohužel mi přijde že to nic nechytá , protože když do haly svítí slunce , je vidět jak z těch výdechů , kde jsou filtry , vyletuje takový prach co není normálně vidět a docela hodně . Ani zevnitř boudy , kde je robot to nevypadá zdravě , hlavně strop , kde jsou výdechy , vypadá jak v nějakém zanedbaném fastfoodu .
navíc se z některých svárů silně kouří , protože některé součástky bývají od oleje
Nemyslím že svářeníme čistý hliník , ale asi nějakou slitinu , ikdyž výrobce udává že součástky , které sváříme jsou hliníkové .
Zajímalo by mě jestli je tohle normální ? . Byl u nás hygienik , ale měřil jen hluk .
Díky za odpověď
Videl som uz zvarat hlinik robotom s Tig horakom, ale to bola ina liga. Ziadny prach ani nic podobne pri tomto druhu zvarania veru nehrozia. No a pokial by boli hlinikove dielce nebodaj mastne, verte mi ze by robot nic nezvaril.
Pokial drot vyzera ako potiahnuty medou, tak s urcitostou robot zvara metodou MIG alebo MAG. Nie TIG. No a ten prach, to by mala byt zase vec odsavania mimo halu..
Stránky: 1