SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny a mám asi laický dotaz, tak se předem omlouvám. Syn si koupil nerezový výfuk na motorku a potřebuje upravit svod. Chce částečně využít původní mezikus a k němu přivařit další díly, konkrétně například koleno 90°. Kolena se v jednom e-shopu nabízí ve třídách 1.4301, 1.4404, 1.4541 a 1.4571 a my nevíme, co koupit, když netušíme, z jakého materiálu je ten výfuk. Můžeme udělat při náhodném výběru nějakou zásadní chybu, nebo nám někdo doporučí konkrétní kvalitu. Děkuji.
1.4541 a přídavný materiál 307 (CrNiMn 18/8/6)
Díky za odpověď. Tak jsem šel s radostí vybírat a bohužel jsme zjistil, že v doporučované kvalitě 1,4541 na výběr není skoro nic, největší výběr je v kvalitě 1,4301. Myslíte, že její tepelná odolnost je na výfuk nedostatečná? Jednalo by se o část potrubí cca 60 cm za válcem, netuším ale, jak rychle klesá teplota výfukových plynů.
Tak tam by měla 1.4301 stačit. Kdysi jsem měl Yamahu FZ 750 a předělával výfuk z 4-2 na 4-1.
Původní svody proházel a promotal tak, aby šly k jedné straně a tam udělal nový sběrač, 4 vstupy ca. 35 mm, jeden výstup ca. 50 mm.
Bylo to z 1.4301, svařil jsem to WIG, sám pak najezdil ještě asi 20 tis. km a nikdy žádný problém.
Editoval JardaK (04-11-2018 17:02:56)
Super odpověď od odborníka a motorkáře v praxi k tomu. Dík.
Zdravím, mám problém s nerezovým výfukem a technologií jeho opravy. Je navalený zespod a zlomený. Bude potřeba jej vytáhnout a svařit. A teď otázka je jak? Problém je jak to ochránit z druhé strany? Je to potřeba? Šlo by to sletovat (tig brazing) např. bronzem, CuAl, ...? Dík za rady.
zahodit, vyrobit novej.
nellospeed napsal(a):
zahodit, vyrobit novej.
Hm. Problém - homologace.
peprnik napsal(a):
Zdravím, mám problém s nerezovým výfukem a technologií jeho opravy. Je navalený zespod a zlomený. Bude potřeba jej vytáhnout a svařit. A teď otázka je jak? Problém je jak to ochránit z druhé strany? Je to potřeba? Šlo by to sletovat (tig brazing) např. bronzem, CuAl, ...? Dík za rady.
Pokud ho dokazes vytahnou zpet do tvarua neni na dva kusy, resis jen opravu trhliny atd.
Cusi3 tvrde pajeni si s tim poradi a mechanicky to bude mit lepsi vlastnosti nez svar.
Vnitrni ochranu hod za psem. Splodiny si to nasledne ochrani samy.
mv napsal(a):
Zdravím všechny a mám asi laický dotaz, tak se předem omlouvám. Syn si koupil nerezový výfuk na motorku a potřebuje upravit svod. Chce částečně využít původní mezikus a k němu přivařit další díly, konkrétně například koleno 90°. Kolena se v jednom e-shopu nabízí ve třídách 1.4301, 1.4404, 1.4541 a 1.4571 a my nevíme, co koupit, když netušíme, z jakého materiálu je ten výfuk. Můžeme udělat při náhodném výběru nějakou zásadní chybu, nebo nám někdo doporučí konkrétní kvalitu. Děkuji.
Koukni do katalogu CUSTOM CHROME pro HD. koupis tam polotovary kolena, trubky, prevleky atd na vyfuky z materialu vhodneho na vyfuky a svody, vysledna cena neni moc nad prostym nakupem nerezovych kolen a trubek.
6six6 napsal(a):
Pokud ho dokazes vytahnou zpet do tvarua neni na dva kusy, resis jen opravu trhliny atd.
Cusi3 tvrde pajeni si s tim poradi a mechanicky to bude mit lepsi vlastnosti nez svar.
Vnitrni ochranu hod za psem. Splodiny si to nasledne ochrani samy.
Ano je to jen trhlina. Dík.
RP tuning Rosice u Brna.
Dělají i opravy a za dobrý ceny.
Sám to nikdy tak dobre neopravis.