SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
optimum/quantum je 100% cina jasne ze ked to je pod nemeckou znackou tak nejaka ta kontrola tam bude,to co kupis vo V4 a v nemecku i ked to ma tu istu znacku sa porovnavat neda k nam ide vzdy len ten odpad...
Tak foto osvetenia co som vlozil do diery co tam bola.
Vola vysunutej pinoly 80mm,plus hlavicka b16, plus vrtak cca 4cm
https://youtu.be/bM-k7zK767k
Editoval Atlan (18-02-2019 19:10:29)
Suhlasim zohnat dobru masinu z druhej ruky je problem ale da sa to
Kopnute vretena na vrtacke nieje asi nic nezvycajne len pri vs32 sa kopne ked na seba namoce zverak kde to pri mojom einehellovy si si nemohol ani kychnut
sulak napsal(a):
Tak už přišla...
Dodání trvalo přes 2 měsíce? (od 15.2.)
Jinak moc hezký stroječek. Jsem zvědav na nějaké poznatky z praxe.
tak dufam ze to cim skor odbalis cele a hodis fotky ! no aj cez ten igelit to vypada dobre
pavol.sk napsal(a):
tak dufam ze to cim skor odbalis cele a hodis fotky ! no aj cez ten igelit to vypada dobre
pavol.sk ! Jak dobre, co dobre, no není to z Bazoše to nemůže být dobré !!!
nechapem tvoj prispevok...na bazosi idu vacsinou ojazdene stroje konkretne tie kovoobrabacia su uz vecsinou skor vhodne do kovosrotu tak preco by novy stroj nebol dobry ?
Jak to říkala Holubová v Knoflíkářích? Nežereš maso, nerozumíš vtipu?
sorry Pavle takovou písničku tady od tebe slyším snad poprvé. Co se stalo? Někdo tě na Bazoši natáhl
Holzmann, a kde si to kupoval ?
pedro222 uz som pochopil ja rad kupujem cez bazos ked sa da kupit za dobry peniaz...preco nie ale nove je nove
sulak ticho ti zavidim,pekny stroj na hranie !
Tak zase je pravdou, že na to musíš mít trochu práci. Je to jako nové auto. Dokáže to koupit každý, ale v den koupě cena klesá jako za použitý stroj. U starého je otázkou ,či si ještě obstojí. Já mám SU50N za 9tisíc. Takovou mašinu a novou snad ani nezaplatíš. Potom na ní dělat hodinu týdně?
Koupil jsem to převším pro svoje potřeby,nechci dělat žádnou seriovku,ale občas nejakej melouch.Kdybych měl velkou dílnu koupil bych něco většíího,ale děláme malé věci tak to stačí.Železo to bere bez problémů.Přesnost do jedné stovky.
Tak jasně to je každého věc ,kam nacpe svoje penízky. Já je zase použil na tu větší dílnu. Teď je dobrá doba ,hodně lidí skoro žadoní o uděláni nějaké práce .Asi málo řemeslníku. No jen tak dál.
sulak napsal(a):
...Přesnost do jedné stovky.
Co to přesně znamená, ta přesnost na 0.01mm?
To jest nechá se dělat v toleranci 0,01 milimetru ale je otázka zda to také udrží viděl bych to tak na 0,1 milimetru s kterou se nechá počítat a vyrábět na 100%
s 0,01mm ,po zkušenostech co a jak (posuv otáčky )a kusovou výrobu ne seriovku
Carls napsal(a):
To jest ...
Carls a co ty máš společného se sulakem? Nebo jsi snad na tomto konkrétním stroji u něj něco obráběl?
Popř. mi objasni na konkrétním případě, co je to nechá se dělat v toleranci 0.01mm, bavíme se pořád o této frézce.
Editoval davor (28-04-2019 20:02:19)
Třeba drážky do hřídele je dána tolerance nastrojem frézou ale jestli se udrží tolerance je také tuhostí stroje Ostatní frézování třeba 4hranu je už o umění obraběče noniusy budou mit dělení na 0,05 pokud má odčítání tak jde o 0,01 to jest lze nastavit na setinu milimetru ale pořád to bude o tom jaký je obraběč a jak umí na stroji dělat
To se týká jak frezky tak všech obráběcích strojů Prostě to co jde nastavit nemusí být za všech okolností pravda po obrobení
Jsem soustružník a s frézou je to stejné tyhle čínské mašinky pokud jsou nové jde na nich dělat přesně ale za podmínek malá šponka malý posuv atd.
Editoval Carls (29-04-2019 03:55:15)
Nikdy bych od frézy neočekával přesnost 0,01mm. To je spíš pro brus.
Famater napsal(a):
Nikdy bych od frézy neočekával přesnost 0,01mm. To je spíš pro brus.
Moje řeč
Carls napsal(a):
Třeba drážky do hřídele je dána tolerance nastrojem frézou ale jestli se udrží tolerance je také tuhostí stroje Ostatní frézování třeba 4hranu je už o umění obraběče noniusy budou mit dělení na 0,05 pokud má odčítání tak jde o 0,01 to jest lze nastavit na setinu milimetru ale pořád to bude o tom jaký je obraběč a jak umí na stroji dělat
To se týká jak frezky tak všech obráběcích strojů Prostě to co jde nastavit nemusí být za všech okolností pravda po obrobení
Jsem soustružník a s frézou je to stejné tyhle čínské mašinky pokud jsou nové jde na nich dělat přesně ale za podmínek malá šponka malý posuv atd.
Tak to si rozumíme. Spousta lidí má totiž názor, že co přidá na noniusu, tolik to vezme...
Carls napsal(a):
Jsem soustružník
potvrzuju, Carls je Pan soustružník (mimo jiné)
Zas mě moc nechval Bourači nebo se začnu červenat