SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Nezdar šikulové,mám problém se svářečkou Einhell BT-GW 190 D Blue. Vím že kvalita nic moc , ale koupil jsem ji od známého , který s ní něco navařil, "prý" jela celkem obstojně,je vyzkoušená. Pak se mu rozpadl hlavní vypínač. Já jsem vypínač koupil, zapojil dle původního zapojení (známý si označil všechny vodiče), ale při zapojení na 380 V ve svářečce plesklo a konec. Skleněná pojistka je dobrá. Prosím proto nějakého fandu , který by dokázal zjistit co a proč odešlo,případně který by ji dokázal mírně vytunit. Přivezu , dohodneme se. Jsem z Ostravska.
Jak jste ji zapojil na 380V použil jste adaptér dodávaný k svářečce ? Podle mne to je jen zase na 230V vytažených ze zásuvky 400V
citace Set obsahuje redukční ventil s dvěma budíky, adaptér na 400 V a svářecí štít.
Zde je v obrázkách ten adaptér vyobrazen J
Ještě doplním sem si všiml vepředu je přepínač 380 0 220 takže je na 380 ale má to jednu podmínku pokud jste asi zapnul natočeno na 230 a pustil tam 380 tak je po ní v lepším případě je v háji pojistka uvnitř
https://www.svartop.cz/svareci-technika … JZK_D_BwE#
Editoval Carls (05-05-2019 18:34:09)
Na svářečce mám originál samce na 380 V , redukce má samici na 380 V a zástrčku na 220 V.
Už jsem doplňoval text
Ještě doplním sem si všiml vepředu je přepínač 380 0 220 takže je na 380 ale má to jednu podmínku pokud jste asi zapnul natočeno na 230 a pustil tam 380 tak je po ní v lepším případě je v háji pojistka uvnitř
Chtělo by to šikovnýho elektrikáře co se v tomto oboru svářečky vyzná aby vše proměřil zda není bota někde v zapojení
Vypínač byl na 380 V , ale určitě je to chráněno aby se nic nestalo při špatném otočení. Nevím jestli je tam ještě jiná pojistka než skleněnka.
Tak jedině mohl mít soused špatně označený vypínač podívejte se na tu pojistku a pak elektrikáře aby vše proměřil zejména zapojení přepínače 400.0.230 V Odbočky k trafu a přívod zda jdou správně kabely na přepínač zde bude chyba přehozený dráty Dobrý elektrikař bude vědět jak má být zapojeno trafo a vypínač + přepínač
Pokud by někdo měl originální schéma zapojení, bez různých úprav, zkuste ho sem dát. Díky.
Tak sem hledal ale našel jen toto video
https://www.youtube.com/watch?v=hafE2cWA_jk
Stránky: 1