SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahojte, idem si sem po radu. Ako svoje hobby mám zváranie Tigom ( nerez -čierny ). V roku 2020 chcem ísť na kurz 141 a venovať sa tomu pracovne. Kurzom to ale určite nekončí a chce to prax a trénovať. Moja otázka znie ako začať? Prax kde ako? Nájdenie práce kde ako? Niekto kto ma vie zobrať do partie ? Ďakujem
máš Tig jako hobby - jen teoreticky nebo máš nějaký svářecí aparát? Aký?
Představa, že si někdo ze svářečů (OSVČ) k sobě vezme úplného začátečníka a bude se mu věnovat a přitom vědět, že on jen čeká na praxi a pak chce odejít za lepším, je poněkud nereálná. Reálnější se mi jeví se nechat zaměstnat ve firmě, kde se hodně svařuje, kde je tedy velká naděje, že se ke skutečnému svařování opravdu dostane. Samozřejmě je také nutné se v takové firmě předem zeptat, jaký typ zkoušek a jaké rozsahy materiálů se u nich uplatní. Teprve potom si příslušné zkoušky pořídit. Hlavně si ověřit, zda v takové firmě požadují svářeče se Základním kurzem, nebo s ISO EN zkouškou.
njn, já bych ho bral okamžitě - kdyby měl jako koníčka metodu 312
Jo, bourači, to ti věřím. Ale naštěstí to je zrovna metoda. která se ve tvém týmu dá rychle naučit a pak někde ve Svářečské škole za tři dny za minimální čas a cenu zvládnout.
pokud má člověk trochu nadání (technické) a aspoň základní vzdělání v černém řemesle (třeba jen domácí - od otce) naučí se jakoukoliv metodu velmi rychle.
Humanitárně vzdělanej lempl se nenaučí svářet nikdy, možná jen lepit na lince.
bourač napsal(a):
máš Tig jako hobby - jen teoreticky nebo máš nějaký svářecí aparát? Aký?
ma aparat - GAMA 1500L HF
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=11878
kua, to si len ja pamatam starsie prispevky?......
Editoval rcp (25-11-2019 19:52:51)
Zváračov berú všade www.ISTP.sk alebo aj cez iné pracovné portály a personálne agentúry.
Napíš odkial si - juh slovenska - Matador Nitra,Vráble , zoberú ťa okamžite . Ručných zváračov je stále málo.