SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravim na setrvacniku se mi ulomyli dva zuby myslite ze by sli navarit nove a pak je obrousit setrvacnik totiž nende sehnat je to z malotraktoru stiga a jakou elektrodou by ste je navarovali mam doma eb 419 a eb 531 a pak klasicky bazicke casem by jsem ho musel udelat nekde ve firme novy
Dúležité bude zjisti z jakého materiálu ten setrvačník je a jak jsou povrchově a tepelně upravené zuby. Mohou být kalené, cementované nebo taky přírodní, pokud je setrvák z nějakého tvrdšího materiálu. Takže sehnat informace, jinak je jakékoli svařování docela hazard. Složení materiálu se dá "odpíchnout" ve firmě, kde se hodně svařuje. Mívají tam k tomu zařízení - nějakou verzi spektroskopu.. A pozná to i cementaci na zubech. Možná by šel ještě kontaktovat výrobce, nebo zdejší servisní organizace, např. https://www.bobrservis.cz
Editoval jirkati (04-04-2020 17:57:40)
Alebo skús hľadať firmu ktorá navara laserom a vedia ponúknuť kompletnú službu bude to asi o niečo drahšie ale o to bezstarostnejsie
miraa: zkus se zeptat p. Kerharta v Černilově
A není věnec na setrvačníku jen nalisován? Dělalo se to kvůli úspoře materiálu a menší technologické náročnosti výroby. Věnec se nasazoval ohřátý a vystydnutím se utáhl. Pokud to tak je, sklepnout a zkusit se podívat po náhradě.
Nalisovan je jenze nejde sehnat jen max. Udelat novy ale zatim nemam takovy material zuby zatim drzi jak jsem psal varim sem to eb 419