SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Tak jsem se pustil do stavby plechových vrat do skladového hangáru 2800x2800 a tak si říkam jaký tam dát plech okno 1250x1250 uvažuji o 2mm
Zkus sem dát aspoň nákres od ruky, jak si to představuješ. 2 mm plech se mi zdá dost silný a vrata budou pak dost těžká, i na otevírání. 1 m² plechu 2 mm váží skoro 16 kg.
Neuvažoval si na trapézovom profile? Nejaký menší profil čo sa používa na oplášťovanie. Je to dosť tuhé, ľahšie ako 2mm plech a dá sa pripevniť medzi plocháče či nitovať-šrubovať. Prípadne nejaký sendvičový panel? tam je už vyriešená aj tepelná izolácia.
Ne už mám rámy z vratového jeklu ,ale ještě uvažuji o 1,5 mm
pat napsal(a):
...ale ještě uvažuji o 1,5 mm
Jestli 0.8mm prohneš do uhlopříčky, tak ti při tom rozměru 1.25x1.25 s tím průvan nehne...
To jsem si myslel také 0,8 jsem dovezl a jak jsem ji měl trochu v ruce je to papír. Budu tam muset dát tu 1,5
0.8 prohnutá do úhlopříčky se do vrat dává běžně. Pokud je správně prohnutá a kraje jsou dobře přivařené či přibodované, tak ta 0,8 drží velmi dobře.
Ta to ta 1,5 bude stačit určitě
Já bych pod 1mm nešel.