SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Není tu všeobecná diskuze, tak musím tady.
Uvažuju nad obrubníkama z pásoviny, ale běžný MO ceny jsou nepříjemný. Potřeboval bych cca 100-120m pásoviny 5x150. Máte někdo slušnou slevu v Kondoru, že bych vám nechal fakturu?
Díky
Co si představuješ, jako slušnou slevu ?
Aha, tak nějakou základní slevu jsem tam v minulosti měl na svoje IČ, teď už asi nic, takže beru zpět
Editoval milosak (04-07-2020 21:39:03)
A musíš nakupovat zrovnav Kondoru? Já mám např.nedaleko od Kondora jiného prodejce a je o dost levnější. Tak poptej jinde. A v Kondoru máš nějakou slevu už hned po registraci.
Třeba chce slevu 50%.
Já vím tady v okolí jenom o Kondoru v Radotíně což je VO prodejce. Všichni ostatní jenom přeprodávali materiál od Kondora s přirážkou navíc.
varok: Zas ze mě nedělej vola. Ale když vidím, že někde v FM se prodává pásovina za 150/m a Kondor jí má za 165/m, tak předpokládám, že nějaké objemové slevy v tomhle oboru jsou...10-25%...
Varoku pokud máš někoho známeho co s těch plocháču dokáže udělat papírově třeba armaturu do betonu tak ti to prodá bez DPH a on si zvýši náklady. Pokud to bude na kšeft , Dá ti to s % slevou pokud je platce DPH. Jen se ptá, ale tady asi nenajde ,já bych hledal toho kdo staví. Já třeba pořád uvažuji o tom Pilousovy 235 plus. No a kamarád co má větší firmu a je platce že mi vráti DPH Já jsem už jedno platce byl a už bych to nechtěl.
Dede, omlouvám se, ale to byla jen legrace, proto ten smajlík. Nemáte někde v okolí nějakou zámečnickou firmu? Ta by vám to možná objednala a prodala levněji.
Tak takhle verejne diskutovat tyhle veci - fakt bezte do .... no i jinam.
Mam tam slevu jako hovado fakt asi nejvetsi co jde ale neznam zadny duvod proc bych ji mel poskytovat nekomu koho neznam?
Co pro me udela ten komu gakhle pomuzu?
Pravdepodobne nic, bezodplatne sa pomahat neda?
Adamw140: Nějak mi uniká, co je na tom nelegálního? Sám jsem plátce DPH a nad nějakým podvodem jsem ani neuvažoval. To že někdo nakoupí materiál na účet známého a nechá mu fakturu do nákladů, je běžná věc. Případně nákup na IČ, kvůli zvýšení obratu u VO. Z hlediska berňáku to není úplně košer, ale je jim to u zadní části, pokud nejde o miliony. A to myslím nákup za 20tis. je u zámečnictví skoro běžná věc.
Myslím, že to bylo myšleno na Pata, protože to co všichni vědí je, že v dnešní době se o DPH zásadně nediskutuje !!
Chlapci, keby ste vedeli kto vsetko sem chodi na toto forum a co tu hladaju, tak sem taketo kraviny pisat nebudete ani nahodou. Ked sme tu styria prihlaseni, tak je tu aspon 60-80 neprihlasenych..
Co myslite, preco je stale nepristupna vseobecna diskusia? Myslim ze admin to doteraz cisti....
Editoval vyrobca (05-07-2020 16:21:57)
Co je špatnýho na tom, když si kamarád koupí 100 metrů pásoviny a pak mě to se ziskem 1 Kč na metr prodá? Pokud jsem taky plátcem daně samozřejmě. Pokud ne, tak takový věci bych sem opravdu nepsal.
To ze nie si paranoik, neznamena, ze Ta niekto nesleduje.. :-/
Aha, tak tady se zamýšlí nějaká černota. Já odpovídal jako poctivý obchod. Že má nějaká strojirenská firma v nějakém skladě materiálu slevy je běžné a myslím že o nic nelegálního nejde.
vyrobca: Víš kdo jsou ty nepřihlášený...boti.
Já to nechápu jaká levota ? Je to v rámci zákona tak o co jde a co řešíte . Ten kdo to zboží nakoupí to musí zdanit . No a když si to na zahradě zaleje to betonu je to jeho věc. No a když staví firmu kterou dá do nákladu tak nevím proč by nemohl mít pásovinu v základech.
Nechcete nechat domenek? Ja jsem nikde nepsal nic o zadne cernote jen poukazuju ze nektere veci se ve verejnem prostoru neprobiraji.
Rozdil mezi maloobchodni cenou a moji cenou je muj zisk. Nevim proc bych ho venoval komukoliv zvlaste kdyz vyse slevy u me nezavisi na odebranem objemu. Obchodni strategie taky neni moc dobry tady rozebirat tak uz nebudu radeji reagovat. No a to jeste kondor ma jednoduchy slevy to treba hormann a dalsi to maj daleko slozitejsi. Jeste ze nejsem obchodnik a tyhle veci me moc netrapi.
Adamw140, no tak si sa nám pochválil, si macher, závidíme ti... Myslím, že ti šlo len o to, lebo inak tvoje zapojenie do tohto vlákna bolo úplne zbytočné.
Jean..... krásně jsi to napsal já bych to tak nedokázal. Každý dá takovou slevu co si může dovolit jinak jdeš dál a koupíš jinde . Je třeba očesat stát o DPH on si to ale hlídá. I tak jsou nějaké cestičky. Mi pořád tvrdil prodejce že mám maxi slevu. Jednou jsem byl jinde a zjistil jsem že to zase taková sleva nebyla. Tak že koupím balík matroše co dělám nejčastěji no a zbytek drobnosti koupím u toho co mám ty max slevy
Už totál OT: Pat, nuž, tie zľavy sú taký ojeb na zákazníkov. V jednom veľkosklade som relatívne veľkoodberateľ (na slovenské pomery) hliníkových profilov, na niečo mám zľavu 38% a výslednú cenu mám aj tak vyššiu ako náš partner so zľavou 10%....
Pat: Taky to znám i když z jiného typu obchodu. Někam chodí člověk pravidelně nakupovat, tak vám prodejce dá slevu plácnu 15%. Potom najdete kousek dál obchod se stejným zbožím a i bez slev mají nižší ceny. Bohužel dnes už je to běžná věc.
Adamw 140: Vy děláte jako by vás někdo nutil. Dede se slušně zeptal.