SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,
před měsícem jsem dokončil své první svářečské zkoušky ZK 135 1.1 , po kterých jsem si našel práci na pozici svářeče.
Na pohovoru mi však bylo řečeno, že mi v průkazu svářeče chybí Osvědčení o doškolení a přezkoušení svářeče a zaškoleného pracovníka z bezpečnostního ustanovení podle ČSN 05 0705.
Je to malá jednostranná knížečka zastrčená většinou za obalem průkazu. Ve svářečské škole mi řekli, že k prvnímu průkazu ze svařování se toto osvědčení nedává, jelikož součástí zkoušky je také proškolení o bezpečnosti a je tak jasné, že jím svářeč prošel. Tento doklad dostane až po nutném přezkoušení po 2 letech.
Vedoucímu z pohovoru se však tato informace nelíbí a požaduje abych toto osvědčení z bezpečnosti v průkazu měl.
Nemá zde s tímto někdo zkušenost? Nevím jestli je chyba na straně svářečské školy, která mi osvědčení nedodala nebo je vedle Vedoucí.
Děkuji za každou radu
Podívejte se na svůj Certifikát svářeče. Často je tam výslovně napsáno, že v rámci svářečské zkoušky bylo provedeno i přezkoušení z bezpečnostních púředpisů. Pokud to tam není musí zkušební orgán příslušné Osvědčení vystavit. Nepíšete, kterou zkušební organizací byl Certifikát vydán. Pokud by to bylo v rámci organizací pod CWS-ANB tak nebude žádný problém. Pokud to je pod jistou tzv. nezávislou organizací, tak problém může nastat. Pro tu "nezávislou" organizaci jsou i tato Osvědčení hlavně zdrojem financí.
flasticka (nemyslim argon) > zvaracia skola > 20min > karticka
toto funguje nezavisle na organizacii....... takmer kazdy kurenar pozna tento postup.......
Editoval rcp (22-08-2020 20:36:02)
Stránky: 1