SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 … 14 15 16 17 18 … 23
Ja jsem tu opakovane cetl ze Xcheppach 53 na tuto plazmu staci, proto jsem ho koupil. Nic s vetsim odberem doma nemam, predtim mi na vse okolo baraku stacil sestilitr co snad nestal ani 1000. Nejsem profidilna, delam jen pro sebe co potrebuji.
pafik1605 napsal(a):
Dawe:
Tak ty zrovna patříš mezi ty, o kterých nemluvím. Já mluvím o těch, kteří si jako hlavní kompresor do dílny koupěj rychloběh s nádrží 25-50 litrů a chtěj po něm, aby s ním mohli pískovat a ještě pustit kus vzduchu k sousedovi. Bohužel, takových lidí je tu dost a dokud sami nenarazej, tak prostě neuvěřej.
Ja už tu rýchlobežku tiež nemám-len som napísal svoje skusenosti a rady. Predal som ju a poriadne si priplatil za 5,5 kW. Tá rýchlobežka nestačila na pneu náradie Parkside-i ked Parkside hlásil,že má stačit. Ale pneu náradie Parkside už tiež nepoužívam-má vyššiu spotrebu a nepomerne menší výkon+nejaké tie muchy* a priplatím si za kvalitné náradie.
Editoval Brembo (29-08-2020 17:27:05)
Slušný nářadí je od M7, ale cena patří k vyšším.
Lídl neuvádí u plazmy spotřebu vzduchu, jen tlak. Ale když se podívám na nějakej ekvivalent, tak udávaj 120l/min a tlak 4 bary. Když si uděláš "výpočet" a zanedbáš všechny ztráty, který kompresor má (a který obvykle výrobce kompresoru neudává), tak zjistíš, že ta kompaktní rychloběžka s 50l nádrží na trvalejší provoz naprosto nestačí a i pomaloběžnej dvouválec pojede na doraz.
CIm dalej tym viac si hovorim ze nadpis je len na paradu o plazme nic ale o kompresoroch 2 strany
a kompresor tema ktoru na to zalozil tam je ticho ako v kocurkove
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 01#p158101
presne na opak tam kde treba zavesit zvon taha sa cela krava na zvonicu ... to iste na SF
jeden spomenie vrtanie svojho kompresora a uz dalsi to bude tahat 3dni ale chvalim varoka je ticho ![]()
Editoval ihlan (29-08-2020 17:55:26)
pafik1605 napsal(a):
... Když si uděláš "výpočet" ......., tak zjistíš, že ta kompaktní rychloběžka s 50l nádrží na trvalejší provoz naprosto nestačí a i pomaloběžnej dvouválec pojede na doraz.
![]()
Na trvalejší provoz není ani ta plasma přece. Jsou to hobby strojky. Na hobby řezání to s přivřením oka vyhovuje oboje. Kdo chce profesionální provoz, musí se podívat po profesionálním výkonu i kvalitě a také ji zaplatit.![]()
j.bill napsal(a):
Na trvalejší provoz není ani ta plasma přece. Jsou to hobby strojky. Na hobby řezání to s přivřením oka vyhovuje oboje. Kdo chce profesionální provoz, musí se podívat po profesionálním výkonu i kvalitě a také ji zaplatit.
No vlastně máš úplnou a naprostou pravdu.... ![]()
pan j.bill trefil hřebík na hlavičku,
řešit tady výkon kompresoru pro plasmu která má v návodu k použití uvedeno: Řezat 5 sekund! opravdu nemá smysl ![]()
k Parxide by měla stačit nožní gumová pumpička, ta co se s tím nafukujou lehátka na pláži ![]()
Plasma PPS 40 B2 má v návodu pracovní cyklus: 35% při 40 A (25°C) a 20% při 40 A (40°C). Takže podle návodu: 3,5 minuty řezat a 6,5 minuty pauza při 25°C, popřípadě 2 min. řezat a 8 min. pauza při 40°C. To zase tak malá doba není. Nevím jak na tom byla A1.
Nevím jak dlouhý řez se dá zvládnout za 3,5 min.
P.S. ještě 5 vteřin fouká po vypnutí vzduch z hořáku, aby se hořák ochladil.
Editoval panak-ml (31-08-2020 21:57:32)
Kdyby chtěl někdo plasmu od konkurence Scheppach https://www.garland.cz/e-obchod/plc-40-plazmova-rezacka
40A to řízne i 12mm ocelový plech? Hm. ![]()
Roberte 40A řízneš 12mm plech, ovšem nikoliv aparátem Parxide, jde to "dospělým" aparátem s dospělým řezákem.
Škoda že jsi daleko - mimo můj perimetr
, pozval bych tě někdy na brigádu.
Nebojte, plasmami už jsem párkrát pálil, ale všechno dalo by se říci profi mašiny. Proto ten smajlík na konci. V jedné firmě co jsem donedávna dělal u plynařů měli na jedné dílně maličkou plasmu, název si už nepamatuji. Podobný název Powermatu, šedá bedýnka. Taky 40A a byli jsme rádi když to s problémama upálilo 10mm plech. A to bylo maximum.
Ale i 12mm ten Parkside propálí, ale pomalu. Kdybych to na něco potřeboval, taky už si koupím jinou.
jees napsal(a):
Kdyby chtěl někdo plasmu od konkurence Scheppach https://www.garland.cz/e-obchod/plc-40-plazmova-rezacka
Trochu mimo temu, ale pozeral som si tak obrazky tej plazmy a skoro som spadol zo stolicky. Typek rezal s tou plazmou na profi zvaracskom stole, nieco ako siegmund... silne predpokladam ze majitel stola nebol pritomny...
Editoval vyrobca (20-09-2020 09:03:22)
Plasma opět v akci, tedy za původní cenu, za jakou se v roce 2019 začala poprve prodávat. (3.499,-)
https://www.lidl-shop.cz/PARKSIDE-Plazm … p100279837
dufam ze nutnou zivotnou potrebou plati pre SK zvaracov je spotrebak trysky a kruzidlo pre plazmu ![]()
to len keby ste to brali a nechceli vam nablokovat ako mne AA baterky .... ![]()
Editoval ihlan (13-02-2021 05:23:05)
ja som dnes bral v lidli velke stipacie klieste (tusim 450ky) a dva akumulatory 2Ah a bez problemov
Opět v akci. A naživo v akci:
https://youtu.be/t7H8836Tuq4
Lidl by z tej reklami mal radost. Ten nemá doma asi nič iné ako Parkside.
Editoval Brembo (18-02-2021 09:45:27)
rad si tie videa kuknem,samozrejme ma doma aj ine naradie,akoze keby vedenie v lidli malo trocha rozumu tak mu to naradie poskytne zdarma a nie ze si to musi kupovat za vlastne...
Brembo napsal(a):
Lidl by z tej reklami mal radost. Ten nemá doma asi nič iné ako Parkside.
Takych je viac okrem toho on ma prave tie videa velmi rozumne scenaristicky a vizualne spravene..
okrem toho ma tam aj Milwaukee ... inak ten clovek je tu regnuty takze tak ![]()
dalsi taky slovak co to testuje je BOROTECH ale ten to testuje inak aj inak toci videa
a zase si povedzme ze ludiakupia co maju dostupne nie kazda dedina si moze kupit Milwaukee/dewalt
ja si jeho videa rad pozrem lebo mi to casto povie to co by som zistil kupou uz som tu daval krhlu na kvetiny Parkside ![]()
Editoval ihlan (19-02-2021 13:46:14)
ihlan napsal(a):
dufam ze nutnou zivotnou potrebou plati pre SK zvaracov je spotrebak trysky a kruzidlo pre plazmu
to len keby ste to brali a nechceli vam nablokovat ako mne AA baterky ....
Dobre video, dik.
Ak by niekomu uslo ďalšie video z plazmou https://www.youtube.com/watch?v=XjwSRGOtu44
už mě ty manekýni co dávaj na youtub videa jen jako prostor pro placenou reklamu unavují. ![]()
Každý, kdo opravdu řeže plasmou, když vidí ty aseptický dílny nebo toho troubu jaké má OOP musí se tomu smát.
Na videu řežu Lidl Křápem plotnu 18mm tlustou. Kdo dá víc?
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=s2M_-uE7yG8![]()
mám doma 120 A a je to těžká kráva a v létě , když potřebuji něco říznout mimo dílnu a je dlouho sucho, tak se opravdu drbu za ušima, abych něco nezapálil. Takže jsem nakonec do lidl řezačky šel, je lehoučká, ve dvoře mám 50 m rozvodů vzduchu a řezačku lze lehce vzít do jedné ruky a je lehčí něž 230 flexa a dokonce řeže. Pokud vydrží, tak spokojenost. Mimochodem skutečně levný spotřebák necitlivý na kontakt s materiálem během řezání.
Editoval bn (21-03-2021 15:58:02)
Stránky: 1 … 14 15 16 17 18 … 23