SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj,
mám svářečku Ideal TecnoMIG 212 LCD která má Lift Tig, vím, že to není žádný hit, ale hádám že sem tam na nějakou drobnost by to mohlo stačit.
Klasické železo/konstrukční ocel svářím bez problémů MIG s plynem 82Ar+18 Co2
Řeším jak nejlevněji mít možnost svářet hliník, měď a nerez, protože nechci řešit výměnu kladek, bowdenů a schánění malých cívek došel jsem k tomu, že bude nejlepší pro sváření těch materiálů TIG.
Vlastně nejdůležitější otázka zní zda jsem schopný měď, hliník i nerez sváře v Argonu 4,8/4,6 jde mě o to abych nemusel kupovat a dvě lahve, ale jen jednu.
Děkuji
Měď nerez ano, stačí čistota 4,6. Na hliník TIGem je potřeba zdroj AC. To tato svářečka neumí. Hliník tigem tedy ne.
Jedná li se o stroj Mig/Mag a ten svařuje i hliník. Je to trochu hrubější a výrazně rychlejší než Tig/ Wig, ale jde to. Zejména pokud se jedná o materiál silnější než 3mm, pak začínají převládat výhody této metody. Argon 4,6 stačí i na hliník. Doporučuji připravit stroj i hořák přesně tak jak se má, jinak se budete zbytečně trápit.
Jen tak pro info dneska plní 4,8 za cenu 4,6 tak je to vlastně jedno.
Firecracker - Al a jeho svařitelné slitiny skutečně vyžadují při svařování TIG AC systém.
OK děkuji za příspěvky takže pokud bych TIGem chtěl svařovat měd a nerez tak potřebuji Argon 4,6 nebo 4,8 vzhledem k tomu, že jak už někdo psal cena je stejná co si mám vybrat? Je v tom nějaký měřitelný rozdíl?
A když bych chtěl svařovat hlíník tak TIGem to s moji svářečkou nepůjde a nejlevnější varianta by asi byla MMA elektroda
případně když bych chtěl použít MIG tak dokoupit nový hořák (kvůli teflonovému bowdenu) a jinou kladku a taky bych mohl použít Argon 4,6 nebo 4,8?
Nepochopil. Koupíš argon deklarovaný jako 4,6, ale ve skutečnosti bude 4,8.
Hliník vařit MMA není nic moc, sám jsem to zkoušel a nešlo mi to.
Nemusíš kupovat novej hořák, stačí koupit teflonovej bovden a prohazovat si ho. Kladku U ano. Argon viz výše.
Jasný, děkuji za upřesnění.