SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
na to potrebujem vycestovat + 14 dni karantena a pricestovat + 14 dni karantena
nechat si ju poslat kurierom sa neodvazim
ale prva volba je stale, ze sa to da co najskor do normalu
cierny scenar je, ze si na to stahovanie budem musiet zabespecit aspon 12m kontajner......
dovtedy "home office"
Editoval rcp (16-04-2020 22:12:21)
Rcp typoval som,ze ten stol mas vonku a ho prikyvas neakou plachtou lebo je masivny a v domacich podmienkach je tazko take hebedo stale presuvat ale ked to pouzivaz aj na zvaranie tak nevadi ti ta farba?
farbu navrchu si nevsimaj to som natrel este v dobe stavania stolu, aby platne nehrdzaveli
zatial mi to nevadi - casom zmizne....
Editoval rcp (16-04-2020 23:45:08)
neviem kam s tym, skusim tu
cierny material nie je "moj hrnek kavy", takze sa pytam - pozeral som nejake youtube video a zaujima ma co je to za povrchovu upravu na videu
https://youtu.be/e2GVVJBzTAA?list=LL&t=919
pripadne nejaka ina dostupna uprava povrchu zvaracieho stola
viem, ze stoly siegmund maju povrchy upravene plazmanitridaciou - neviem kde, neviem za kolko, neviem ci to nie je uplny ekonomicky nezmysel?
chcem nejak upravit povrch noveho stola - material S355 J2+N, rozmer 3000x1500x200, vrchna platna a bocnice hrubka 15mm, rebrovanie hrubka 10mm, cca 950kg
nejaky tip?
Editoval rcp (24-02-2021 22:32:09)
nejaky tip? Kalač.
RCP ten stůl pod tím novým stolem je luxusní:D
bol by luxusny, keby sa ho nejaky debil nesnazil oplastovat nerezovym plechom tak "perfektne", ze ked nan polozis 2m latu, tak su tam 3mm jamy
je to nejaky stary poctivy nemecky liatinovy stol 3x2m, len ho nejaky idiot skurvil..... bohuzial..............
teraz ho pouzivame len na preklepavanie skruzi nadob
Editoval rcp (25-02-2021 07:30:23)
tak toho je opravdu škoda, jak jsem dělal ještě pro armádu měl jsem litinu , je to paráda . Ta nerez nejde nějak dolu?
asi ano, ale je to tam nasrane elektrodou - chcelo by to ten nerez odstranit a asi potom nejak zrovnat (hoblovka?)
bohuzial nikto sa k tomu nema, nie je to moj majetok, tak ja tiez kaslem na to - venujem sa veciam, ktore su moje
to asi bol nejaky genitalny napad a nejaky magor sa vtedy prehnal dielnou a vsetky liatinove stoly takto oplastoval nerezom - ja som mal "v uzivani" tiez doteraz podobne dokurvenu plnu liatinovu platnu (3000x1500mm) - cca 6ton - ale uz som to nevydrzal a nieco som si nakreslil a dal vypalit na laser.......
Editoval rcp (25-02-2021 00:01:08)
jak si spokojený s tim Pilousem 130 nekoupil by jsi raději 235? Asi to budu muset řešit.
mne 130 "na domace zuvanie" staci, nepotrebujem vacsiu
No je to skoro x2 právě se také koukám na tu 130 je skladnější. Mám to na jekle tak 100x100 možná na 45 stupňu
rcp napsal(a):
neviem kam s tym, skusim tu
...
chcem nejak upravit povrch noveho stola - material S355 J2+N, rozmer 3000x1500x200, vrchna platna a bocnice hrubka 15mm, rebrovanie hrubka 10mm, cca 950kg
...
Servus
Aký raster dier a priemer si použil? Vyrábal si nejaké špešl príchytky, alebo si vystačíš s so zvierkami vloženými do diery (máš to niekde na fotke).
Dík, Stano
dalsie foto su tu
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 72#p168872
presny rozmer je 2950x1450x200 (musel som to zmensit, aby sa to dalo vypalit z tabule 3000x1500)
vygravirovany raster (mriezka) je 50x50mm - podla toho urcis aj rozostup dier
priemer diery 28mm
sverky som si vyrabal - kupil som tieto o odrezal som z nich "koleno"
https://www.zvaracky-obchod.sk/rucne-na … kovana.htm
na valecek z 28 gulatiny som navaril podlozku M20 (obvaril som vnutornu dieru) a k tomu som privaril odrezanu rovnu cast svorky
podlozka je tam, aby svorka s valeckom neprepadavala do stola
rozne dorazy a uholniky nechavam dopalovat priebezne, podla potreby - zaklad je stol a sverky
dokazes s tym poskladat rozne ramy, sverkami to bezpecne zafixujes, aby si to mohol poheftovat
ak to mas v com otvorit, viem poslat aj dxf
Editoval rcp (22-04-2021 20:00:18)
OK, môžeš zaslať dxf, nie je problém. Skúsim si nakresliť odľahčenú verziu. Originál je pre mňa veľký.
Pekne si sa vyhral. Pre inšpiráciu môžeš poslať foto prípravkov aj so zvarencom.
Dík, Stano
Editoval stano (23-04-2021 07:16:41)
zatial mam vypalene len kolecka Ø100mm z 15mm hrubeho materialu s dierou Ø28mm - excentricky doraz
nejaka inspiracia je napr. sem https://www.jcmetal.cz/eshop/gb/19-system-28
dxf by som poslal, ale nemam kam
EDIT:
nahral som to sem
https://ulozto.sk/file/SJ9Rlag7Ms0v/sto … EdAGR3At==
ak by este niekto chcel palit........
nepouzil som zamky - je s tym trosku viac prace pri skladani, ako so zamkami, ale odmenou za tu nadpracu je krasne rovna plocha, bez dier po zamkoch
Editoval rcp (23-04-2021 20:59:07)
Výkresy sú plne funkčné, vďaka.
Príslušenstva je tam od výmyslu sveta, tak isto aj ceny sú ...
Pri zváraní výstuh k pracovnej doske to nemalo chuť robiť deformácie?
prave naopak, z laseru to prislo mierne poprehybane teplom
ked to zacnes svorkovat a skladat, tak to pekne pozrovnavas
stehoval som co najmensimi stehmi
ked to bolo cele postehovane a pozrovnavane, potom som to pomaly povaril 10-20mm zvarmi - behal som rozne po stole, aby som to nezvaral na jednom mieste - vrchna platna bola stale studena
akurat platne pre nohy su privarene komplet - neodpustil som si
podvozok ma 4-kolieska na presun (rohy) a 6 zavitovych patiek (nohy) na vyrovnanie
Editoval rcp (24-04-2021 06:54:32)
Vďaka za inšpiráciu, nech sa darí.
Tak je to krásný stul k denní práci. 20mm deska je také slušná sám ji mám na dílně a jen tak se nepohne.Na můj vkus snad takové ty vazníky (výztuhy) by mohly být větší ale to je jen můj laický postřeh. Já to mám poloviční tak asi proto. Zase je pravdou ,že je třeba si v práci vytvořit pracovní podmínky. Teď bude práce pro RCP zábava. Já jsem si do práce také dotáhl svůj stul ,jinak bych dělal asi na zemi .Nebo na nějakých kozách. Tak někde se to moc neřeší ale ty jsi tam každý den .
pat napsal(a):
....... Teď bude práce pro RCP zábava. ................................. ale ty jsi tam každý den.
a co mam robit, ked sa chcem zabavat kazdy den?...........
Tak určitě se dělá lépe. Dělat na křivém stole potahlým křivým nerez plechem nic moc. Také pozor at každý ví že je to osobní majetek. At někdo nedojde a pak to bude samá kulička potom nějaký ten heftík a už je tam samá vlnka.
No vidíš a hneď je deň krajší )
Otázka č.1: Na obr. č.4 sa stôl leskne. Máš to niečím nastriekané?
Otázka č.2: Nerobí problém nerezový zvarenec a čierny stôl?
1. separacna kvapalina, napr. http://www.froweld.cz/svarovaci-technik … rat-J-WELD - nelepia sa pripadne gulicky, nemalo by to korodovat. "podvozok" mam v plane natriet farbou, platnu pochopitelne nemozem. lepi sa vsak na to prach z brusenia
2. cierny stol a nerez nie je v nasom pripade problem - kazdy diel sa pred finalnou povrchovou upravou (lestenie, brusenie, kartacovanie, ....) mori v moriacom geli - mensie veci ponorom v kadi s gelom, vacsie veci postrekom
gel nema problem odstranit aj zalomeny zavitnik z diery
takto vyzera povrch po vytiahnuti z kade, oplachnuti a vysuseni
Editoval rcp (03-05-2021 20:30:39)