SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Mohli by jste mi prosím poradit ? Před pár dny jsem si koupil obyčejnou svářečku- trafo 60 - 180 A. Na kouskách plechu tl.4 mm
jsem se začal učit svařovat. Při svařování dvou plechů které jsou kolmo k sobě, tedy koutový svár, se mi dělá housenka jen na
jednom nebo druhém plechu a svár nezateče až do kouta. Mám "nějaké" obalované elektrody tl. 3.2, proud dle tabulek, zkouším
přidat i ubrat A, jedu rychleji i pomaleji, měním sklon elektrody, zkouším různé pohyby elektrodou - krouživé, ze strany na stranu
nebo se i vracím zpět, oddaluji i přibližuji elektrodu .... ale zatím žádný uspokojivý výsledek. Materilál je v normální horizontální
poloze. Nejsou na to nějaké typy elektrod nebo nějaký gryf. Nebo to mám prostě zkoušet dál ?
Díky za odpověď.
No možná máš špatný elektrody , záleží s čeho je material co svařuješ .Zkus ale radši aby ti nekdo ukázal jak se vaří kouťák není to žádná sranda
Tohle delaji vetsinou rutilove elektrody, je to tim, ze struska predbiha svarovy kov. Zkusil bych svarovat mirne do kopce.
Zkuste to takhle: Na 4 mm plech použijte rutilovou elektrodu 2,5 a proud kolem 100A, nebo i více.Při zapálení oblouku na začátku svaru ponořte konec elektrody přímo do taveniny, aby se kov natavený na svislou a vodorovnou stěnu spojil a překlenul kout, pokračujte ve svařování, veďte elektrodu co nejblíže svarové lázně a udržujte krátký oblouk.Pokud se vám podaří začátek svaru, tak vlivem povrchového napětí další navařený kov vytváří správný svár.
zkus elektrody ok 46,00 nebo 46,10 s rutilkama to chce dostat do ruky a stěmihle je to nebe a dudy.Jedou jsem se díval v obchodě a stáli nakorunu stejně jako ER117
jo, tak už mi to celkem jde. Chte to opravdu mnohem víc proudu než má být a taky jsem to měl na 220 V přes dvě prodlužovačky
celkem asi 30 m délka, ale teď jsem to zapojil na krátko a na 380 V (ta sářečka to umožnujě 220V/380V). Někde jsem četl, že to taky může mít vliv. Ty elektrody 46,00 taky ještě zkusím. Tak dík.