SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravim
po par tyzdnoch som isiel nieco zvarit a redukcny nejak blbne. Nastavim prietok a po zavreti ventilu na zvaracke pomaly stupa tlak na druhom budiku az sa rucicka pretoci cez celu stupnicu a zacne fucat zozadu. Pri poslednom zvarani bol ok.
Je vadny? Nabehal tak max do hodiny zvarania...
Je v haji.
Co máte za plyn a jakou láhev? Jestli hasičák bez úprav, tak to je normální.
varok napsal(a):
Co máte za plyn a jakou láhev? Jestli hasičák bez úprav, tak to je normální.
Mam argon/co2, flasa je normalna 8litrov, nie hasicak.
A ked by to bol hasicak, je normalne ze redukcak vypusta plyn cez tie 4 male otvory vzadu (predpokladam, ze je to nejaky poistny ventil).
U hasičáku bez úprav ano. Stalo se mi to už několikrát. Když si to člověk neohlídá, tak tlak na průtokovém budíku po čase stoupá a budíky postupně zamrzají. Až stoupne tlak příliš, tak si to přes budíky "odfoukne" v lepším případě a v horším je po redukčáku. Ale jestli máte originální láhev a směsný plyn, tak je to něco jiného.
Špatně těsní uzavírací jehla v redukčáku. Rozdělat, pečlivě vyčistit, lehce namáznout silikonovým olejem a pečlivě složit. Konstrukce red. ventilu je velice jednoduchá a zvládne to každý mírně technicky nadaný člověk a to by ten,kdo vlastní svářečku měl být.
ZDENÁL napsal(a):
Špatně těsní uzavírací jehla v redukčáku. Rozdělat, pečlivě vyčistit, lehce namáznout silikonovým olejem a pečlivě složit. Konstrukce red. ventilu je velice jednoduchá a zvládne to každý mírně technicky nadaný člověk a to by ten,kdo vlastní svářečku měl být.
a ako sa to rozobera?
Mne zase skáče ručička na prietoku ak ide plyn napríklad medzi 9-10L nový redukcak GCE 4x8l fľaška, rozobral som ho vyfukal co sa dalo ale problém je ze ihla je zlisovana v jednom valceku s filtrom a pružinkou a do toho som sa už nesnažil dostať
Zdravím vie mi niekto poradiť či sa daju opravit regulatory Kyslik a PB? fuči mi tam kde je oska kolečka privodu plynu do hadice
https://ibb.co/6tXmkPd PB
https://ibb.co/y0CcqB7 Kyslík
Dotáhni tu převlečnou matici Pod ni bývá ucpávka.
Doťahoval som to ale stále to tadiaľ uniká
Tak sundat růžici, sundat matici a prohlédnout, případně vyměnit materiál ucpávky. Bývají různé.
Pozor!
Kyslíkové RV se nesmí mazat ničím jiným, než speciálním nevýbušným mazadlem! Také je nutná čistota pracovního prostoru, aby nedošlo ke kontaminaci jinou mastnotou.
Vie niekto povedat ako sundat plastové kolečko bez poškodenia? https://ibb.co/CwBWTC7
No podle obrazku bych si tipnul, ze potrebujes neco tvaru "plochy sroubovak s drazkou uprostred", neco jako https://www.gme.cz/bezpecnostni-sroubov … sd-2400-s8 v prislusne velikosti.
Jo je to dole ucpavky uplne rozpadnute a tvrde jak kamen. uz len niekde kupit ucpavku, Nevie niekto kde to na internete kupiť?
Editoval molnar252 (12-01-2022 16:46:10)
Dříve se to z nouze omotávalo instalaterským konopím. Nevím jak dneska.
Editoval jole (12-01-2022 17:51:57)
A konope môže ísť ku kyslíku ? Silikónove mazivo asi nemôže ísť ku kyslíku ?
Konopí jsou dva "druhy" podle hrubosti vláken. Těmi tlustými to neutěsníš. Dalo by se odmotat pár vláken z těsnící šňůry do kamen, která není promaštěná. Dokonce se tam dá nacpat dobře odmaštěný O kroužek potřebných rozměrů. Pokud bys cítil potřebu tu osku nějak namazat, tak jedině beztukové mazivo. Přiznávám se, že jsem snad nikdy v životě výstupní ventilek z redukčáku nezavřel. Vždy jsem citlivě, pomalu otevíral (zavíral) lahvový ventil.
Ja tiez nepotrebujem hýbať s tým ventilom potrebujem tam niečo dať nové lebo to už nešlo dotiahnuť stále to fučalo. Ja si to tiež nechám otvorené a budem používať ventil na fľaši.
Konope môžem vyskúšať. A to až taký problém robí keď je aj o krúžok trocha mastný ? Hneď sa to zapáli?
Bourač tu kdysi psal že zkoušel čistým kyslíkem zapálit olejem nasáklé hadry ale žádná nikdy nevzplanula, zřejmě na to musí být specifický olej. Tím tě samozřejmě nenabádám abys mazal těsnící části
Jasné že nechcem to preháňať z mazivom ale nechce sa mi vyhadzovať peniaze za 2 kvapky mazivá ktoré potrebujem na to. Tak zato hľadám najlepšie alternatívu maziva. Aspoň minimum tam dať. Mám doma potravinové mazivo ktoré som dával na okruzky do kávovaru.
Editoval molnar252 (12-01-2022 20:34:31)
Kimbo napsal(a):
Bourač tu kdysi psal že zkoušel čistým kyslíkem zapálit olejem nasáklé hadry ale žádná nikdy nevzplanula, zřejmě na to musí být specifický olej. Tím tě samozřejmě nenabádám abys mazal těsnící části
Nemusi ten kyslik byt pod tlakem, aby to blaflo?
Nevím, jak je to těsnění provedeno. Předpokládám, že tam je rozpěrný kroužek a nějaká těsnící hmota, která se stlačením rozepne do strany a tím vytvoří dostatečný těsnící tlak na špingli, pardon na vřeteno ventilu. Na kyslíku by mohla vyhovět teflonová těsnící šňůra na ucpávky čerpadel. Dá se rozplést .
Famater napsal(a):
Nevím, jak je to těsnění provedeno. Předpokládám, že tam je rozpěrný kroužek a nějaká těsnící hmota, která se stlačením rozepne do strany a tím vytvoří dostatečný těsnící tlak na špingli, pardon na vřeteno ventilu. Na kyslíku by mohla vyhovět teflonová těsnící šňůra na ucpávky čerpadel. Dá se rozplést .
Presne ako píšeš je tam taký krúžok a nejaká tesniace hmota (aká neviem zatiaľ ale môžem skúsiť konope alebo ako hovoríš niekde skúsim zohnať teflónovu tesniaci hmotu) a tým že zatiahne maticu pritlačím krúžok a ten rozopne tesniacu hmotu.