SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den, poteboval bych poradit. Potřebujeme si svařit stoly z nerezu do prof.kuchyně. Nejsem svářeč. Jsem naprosto nezkušenej okolo nerezu. železo svářet umím. Muže tedy zaačátečník jako já se pustit do svařování ? mužete poradit jaký druh plechu a tlouštky je třeba a co k tomu musím koupit za vybavení?? děkuji
Offline
Jistě víte, že pro pofesionální kuchyně platí celá řada (evropských) předpisů. Je v nich dokonce stanoveno, jaké technické podmínky musí splňovat technické vybavení. Nedovedu si představit jak chcete v domácích podmínkách splnit požadavky na různé radiusy ohybů, zaoblení hran, jakost povrchů a pod.
Kuchyňské profi nerezové vybavení není tak drahé ani tak kvůli ceně materiálu, jako kvůli velice náročnému zpracování. Jen zabroušení a vyleštění sváru v ploše tak, aby nebyl vidět, je skoro umělecká práce. Deformace při svařování nerezových plechů jsou 2,2 x větší, než při svařování černých. Proto se během celého svařování používají velice masivní přípravky. Jen pro ilustraci - představte si, jak byste vyráběl točité zábradlí z nerezové trubky, včetně různých pravoúhlých přechodů. A jak byste následně vybrušoval sváry dohladka a pak celé zábradlí brousil a leštil do vysokého lesku.
Pro kuchyňské vybavení existují specielní leštitelné materiály. Jediná použitelná metoda svařování je TIG. Přidavné materiály je nutné volit přímo pro základní materiál. Brusné materiály a leštící pasty pro nerez se dají koupit.
Editoval jirkati (17-07-2008 06:27:45)
Online
pomahal jsem tetka kamaradovi s nerez dopravniky.a sam si dela stoli na potraviny z nerezu.kdyz jsi schopen neco okopirovat a mas nekoho kdo ti stim pomuźe to zavarit nebudes muset platit nejaky projekt a dostanes se na1/2.ceny.
Offline
mimo temy: aká je zvaritelnost nerez materialu AISI 304,chcem si urobit rošt na gril,plny mat.kruh profil pr.10 a 12...Co som sa docital na nete,tak to je asi najvhodnejsi material na zvaranie.Potom este AISI 304L,podobne vlastnosti-ma nižši obsah uhlika
Offline
Warlockvw napsal(a):
mimo temy: aká je zvaritelnost nerez materialu AISI 304,chcem si urobit rošt na gril,plny mat.kruh profil pr.10 a 12...Co som sa docital na nete,tak to je asi najvhodnejsi material na zvaranie.Potom este AISI 304L,podobne vlastnosti-ma nižši obsah uhlika
Pro váš účel bude naprosto vyhovující 304. 304L je asi dražší a pro daný účel není potřeba. (To už vhodnější by byla 304H, ale pro váš účel není nutná) Svařitelnost všech austenitických nerez ocelí je dobrá. Vhodné elektrody jsou E304-16, ale nebude problém ani s použitím E308-16, E316-16, E347-16, nebo E309-16, E309Mo-16, které jsou vhodné i pro spoje nerezu s obyčejnou uhlík. ocelí.
Offline
Chcem to varit TIG-om,bez prid.materialu,len zliat spoje
Offline
Nedávno jsem v jedné hospodě vařil díry na výčepním pultu.Do té větší (55mm) jsem vystřihl kolečko z nerezi a zavařil, dvě menší (10mm) jsem vyvařil.Použil jsem samozřejmě TIG,dráty jsem zvolil OK TIGROD 318 Si.Kupodivu se to ani moc nezdeformovalo,stačilo poklepat kladívkem,potom jsem přebrousil jemným lamelovým kotoučem flexou.Majiteli tak úplně nezáleželo na tom,aby to nebylo vidět,takže byl spokojen.
Editoval oldaster (04-05-2010 07:11:51)
Offline
oldaster napsal(a):
Nedávno jsem v jedné hospodě vařil díry na výčepním pultu.Do té větší (55mm) jsem vystřihl kolečko z nerezi a zavařil, dvě menší (10mm) jsem vyvařil.Použil jsem samozřejmě TIG,dráty jsem zvolil AlMg3.Kupodivu se to ani moc nezdeformovalo,stačilo poklepat kladívkem,potom jsem přebrousil jemným lamelovým kotoučem flexou.Majiteli tak úplně nezáleželo na tom,aby to nebylo vidět,takže byl spokojen.
To je velice zajímavé řešení svařovat nerez hliníkem
Offline
Dík za upozornění Petře,vařil teď nějakej hliník a šlo to blbě a tak jsem toho měl plnou hlavu a napsal tuhle kravinu.
Offline
mám za sebou vytvořené 2 kuchyně ,ty bláboly ohledně norem a povrch atd.. to jsou keci který ti moc nepomůžou.Nerez postečí AISI 304,trochu preleštit a jeto.
Offline
Něco na tom bude. Znám dvě firmy, co to takhle už několik let podnikají doma v garáži. On bude dost rozdíl mezi pracovním stolem do kuchyně a barovým pultem do luxusního hotelu.
Offline
u nás děláme i nerez výbavu do kuchyně.A mužu říct, že je to docela "řemeslný masakr"...tam se neodpouští žádný ťukanec ani škrábaneček. A uplně nejlepší je vevařování dřezu do plechu...to mám nejraděj:D
Offline
venca6 napsal(a):
máte pravdu taky volím nejraději nerez.
On někdo "volí" dřez k přivaření do kuchyně i jiný, než nerez? Asi ty dřezy prodáváš...
Editoval davor (23-04-2018 21:44:45)
Offline
jj, to je ten Mechovák, prodává i drtiče odpadu
Offline