SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Hmm...zajímavé, ale i drahé relativně. Teď nám v zaměstnání staví nové LTO kotle....všude jsou TIGy všude jsou svářeči, dráty, láhve argonu...když mám chvilku chodím se koukat, čtu čísla drátů...bohužel hovořit s nimi moc nejde...většinou česky neumí Ale sváří kluci krásně. Já ještě vyčkávám- za prvé čekám na výplatu, za druhé ještě nevím jestli chci DC a nebo AC/DC. Brácha půjde na svářečák od zaměstnavatele v lednu tak prý to mám koupit a on mě to pak naučí
Blbosť najprv kupovať mašinu keď neviete čo chcete a načo to chcete, dajú sa nájsť zvaračské školy kde vam po dohode spravia kurz bez skúšok, napr.teoria 8hodin a 4x8hodin zvárania, keď vás to bude baviť dorobte si kurz celý (aspoň zakladak). Po tomto už aspoň budete mať predstavu čo chcete od mašiny alebo že na to vôbec nemáte "talent" a nebude vám zbytočne nevyužitá mašina stáť v skrini.
Možná si celé vlákno přečtěte od začátku...
frikulin ten Lidl na pulznu mašinu je práve dosť lacný, to čo predáva Most stojí 2x tolko
frikulin: Ono totiž různé potrubí, ať už plynové, vodní, parní a nevím co ještě a různé kotle se svařují TIG technologií. I když větší průměry už začínají i MAG technologie, tak zatím asi převládá ten TIG, popř. u větších průměrů potrubí kořen TIG a výplň a krycí vrstva MMA. Tam je totiž zaručeno že budou sváry na RTG dobré, u MAG jsou občas problémy.
To já vím...dělám už 11 let v elektrárně...tady se vaří furt...(ne...s cenou elektriky nemám nic společného)