SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
JJ, ono to chce znát historii a trochu uvažovat. Chromý žebrák v roztrhaných , kdysi přepychových hadrech plný vší si myslí, že má pořád na to prohánět d...ky na 10 vesnic kolem dokola jako zamlada a je nas...ný, protože dnes před ním všechny utíkají. A tak jednu, které se nepovedlo utéct, bije a trýzní, protože mu to aspoň trochu vrací dřívější dobu, kdy ty všechny d...ky bez problémů dohnal. To je dnešní Rusko.
Editoval Radim (16-12-2022 07:55:22)
Teď ještě potrestat praotce Čecha, že zabral naše území....
Velmi úsměvné. Útok na jakýkoliv stát, ať už vznikl jakkoliv, je hnusné. Pokud bychom se dle vyjádření některých (resp.jednoho) výše měli držet, nemohli bychom mrknout okem, pokud by Rakousko řeklo, že si bere Čechy a jen se blbě usmívat. Nebo by nikdo nemohl pípnout, pokud bychom se vrátili k Jadranu. Ale to by potom pak moc neznělo, kdych říkal, že jsem byl na dovolené jen v tuzemsku, přitom bych se válel u moře.
zahajskej napsal(a):
Taky si myslím, že ten lenoch měl pokračovat na jih / jihozápad, mohli jsme mít moře ....
pafik1605 napsal(a):
zahajskej napsal(a):
Taky si myslím, že ten lenoch měl pokračovat na jih / jihozápad, mohli jsme mít moře ....
A když to tady tak vidím, ještě měl krom zabrání moře postavit i nějakou tu zeď na východní straně, aby se nám sem nenatahala svoloč, co obdivuje, co je k vidění různě daleko na východ od nás. Nechápu, proč se do toho Ruska rovnou neodstěhují, byl by klid a mohli bychom tu řešit fakt jen to svařování a surfovat o pauzách.
Nojo, holt je válka. A to Rusko, co se u nás roztahovalo od Vítěznéjo Února víc než 40 let je tady pořád ještě trochu cítit.
Před týdnem nebo 14 dny, jak jsem šel s nákupem, jsem na přechodu tratě dával přečdnost vlaku. Na otevřených vagónech tak do výšky 20 - 30 centimetrů ocelové pláty, od oka ze vzdálenosti tak dvou metrů odhadem rozměrů tak 3 x 2 metry. Síla od oka z těch dvou metrů nejtenčí tak 15 mm, nejsilnější tak 120 - 150 mm. Povrch plátů místy do rezavofialova, což podle mých zkušeností znamená nějakou tvrdší ocel. Vlak na chvilku zastavil, než otevřeli bránu do podniku, takže to bylo krásně vidět.
To asi byla nebo by byla prácička, to rozřezávat na předepsané díly a potom svařovat dohromady do nějaké pancéřové boudy někde na kola. Čímpak to asi dělali?
Editoval Radim (16-12-2022 10:14:59)
Do této diskuze nechci moc zasahovat. Obrovská celnice v Makově pořád stojí. Nedivil bych se, kdyby silně proruské nálady na SK našly konkretní uplatnění. Nic ve zlém. Mám osobní zkušenosti nejen z přímé rodiny a okolí.
No ty vole to je zas historiků.....Místo čtení a citací z učebnic potomků či vnuků,citací zainteresovaných médií(koho chleba jíš toho píseň zpívej) doporučuju studium dobových záznamů třeba na stránkách VHÚ jsou zatím ještě k dispozici většinou v nezměněné podobě....Kolik vás nosilo pionýrskou nebo svazáckou košili?Já to moc dobře pamatuju-holčičky s bonzbločky co rozdávaly černé puntíky podle ksichtu a chlapečci se vzorně uvázanými šátky se po "plyšáku"změnili v největší bijce komunistů,úspěšné podnikatele,ředitele firem a menežery.Rádi přijdou zavzpomínat a zanadávat si na proradný komanče ovšem jen do doby než jim jejich minulost někdo připomene.To se pak "kamarádství" v mžiku otočí v bezbřehou nenávist.Takoví neumí ani silnici nechat opravit natož udělat pořádně(proč si zapíchnout zlatý tele).Kdyby se teď něco otočilo ještě rádi by vytáhli stranickou knížku(tomu že ji spálili nevěřím co kdyby se někdy v budoucnu hodila že?).Nicméně tohle je "typický vzorek populace tak proč by to zde mělo být jinak že?
Editoval Ládes (16-12-2022 15:58:50)
habaso napsal(a):
pafik1605 napsal(a):
zahajskej napsal(a):
A když to tady tak vidím, ještě měl krom zabrání moře postavit i nějakou tu zeď na východní straně, aby se nám sem nenatahala svoloč, co obdivuje, co je k vidění různě daleko na východ od nás. Nechápu, proč se do toho Ruska rovnou neodstěhují, byl by klid a mohli bychom tu řešit fakt jen to svařování a surfovat o pauzách.
A tobě někdo brání nabrat kurz Západ,demograte?
Ládes napsal(a):
A tobě někdo brání nabrat kurz Západ,demograte?
Naštěstí mi už v tom nebrání dnes takoví jako ty, co tu zavírali mé předky a zabavovali jim majetek, aby ho mohli rozkrást.
Ale nevím, jestli si tak nějak úplně uvědomuješ, že až to všichni zde, co si myslí to co já a co ano, mohou vše řešit odstěhováním se dál na západ, tak až to všichni uděláme, tak tobě zde zbude jen pár soudruhů a dopadneš stejně zbídačeně, jako to tvoje obdivované fašistické Rusko. Budeš tu pak "chcípat hlady někde v zemljance a na záchod chodit na dvůr na hnůj". Tak jen jestli to skutečně chceš?
Tak už bal a honem. Když tebe něco "mýrnyx týrnyx" opravňuje posílat lidi do Ruska,tak to samé opravňuje mně poslat tebe a tobě podobné na druhou stranu.To je troufalost co?Zemljanku stavět nemusím-pod domem mám velký protiletecký kryt, na přežití jsem já specializován.Pokud tví předci kradli je jasný že za katr museli to je stejný dnes jako včera.
O tom že by mí předci rozkradli nějaký cizí majetek mi není nic známo,ale s ohledem na to že jsme si všechny nemovitosti museli koupit budou tyto úvahy liché a jestli někoho někam zavřeli tak maximálně do chlíva nebo kurníku.Mezi náma mně z pionýra vyhodili ačkoliv strejdovi v 69.roce nikdo v odchodu nebránil.
Ládesi, když už jsi zmínil písničku. Tak tady je část textu jedné:
"Zpívej Ostravo sláva
v radostném ruchu svém
rodí se mládež nová
združená v ČSM
Horníci kováci s námi
budujem novou zem
budujem zemi novou
se soudruhem Gottwaldem"
Atd, vic si už nepamatuju.
Ládesi, mýlíš se. Já vás všechny ani z této země, ani z toho fóra nevyhazuji. Já si jen dovoluji vyslovit názor, že když už vám vaše láska k ruSSku a nostalgie za SSSR stojí za překrucování historie a když většinu obyvatel této země nenávidíte za to, že chceme pomáhat Ukrajincům v obraně před ruSSáckým terorem a agresí, tak že by vám všem bylo nejspíše lépe v tom ruSSku, kde byste svou oddanost věci mohli projevit naplno. A my bychom tu měli klid a mohli bychom řešit podstatné věci a ne jen stále dokola vaše životní frustrace
Radim:
Existuje nejaka moznost jak ty dioxiny pochytat/na neco je navazat, aby se nesirily do okoli?
To že nejsem nadšeným vítačem kroků vlády rozhodně neznamená že jsem bezmezným obdivovatelem Ruska nebo SSSR.Historii nepřekrucuju,pouze předkládám,to že se zrovna někomu nehodí do krámu je smutné ale bohužel ji to nezmění a ten kdo se snaží aby byla zapomenuta je bohužel odsouzen k tomu prožít si ji znovu.Dávno už jsme mohli řešit nerezi nebýt jistých hnidopichů...
https://www.vhu.cz/vpad-banderovcu-na-u … 1945-1947/
Editoval Ládes (16-12-2022 22:13:35)
Chlapci klid. Většina lidí tuší, že Ukrajinu podporujeme ne proto, že by nám byla tak blízká (naopak, jejich mentalita je jen kousek od ruské), ale proto, že když jí necháme padnout, budeme vzápětí na řadě.
Trochu podle hesla "nepřítel mého nepřítele je můj přítel".