SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
chtěl jsem se sněkým poradit .V projektu máme napsáno ,že na sloupy ,které nám budou držet patro novostavby máme navařit „křidýlka“.To znamená nějak vyztužit tu montážní plotnu co je na sloupu vůči tomu sloupu? A následně tam píšou v projektu ,že Polystyren zvenku po kouscích (trčí do něj příruby cca 30 mm) , ty mezírky kolem přírub vypěnit. Tomu moc nerozumím.Bohužel projektant je dlouhodobě nemocký a já to nemám s kým probrat.děkuji předem za radu.
Bez vykresu je to jako věstit z krišťálové koule!!!!!
Jde o to , jestli bude ten profil bude jen natřený , nebo oizolovaný , či dokonce obezděný . Potom by tato "křidýlka" držela tento materiál . Jestli , a to předpokládám , bude na profil s deskou navařena traverza , tak tento spoj nepotřebuje nic .
Ptáš se hezky, ale na špatném místě. Zkus se zeptat někoho z naší vlády, určitě ti neporadí hůř, než někdo odsud
je to jak píše bobobobo, tedy mohlo by být, výraz křidýlka neznám.
Na sloup přistehneš 3 - 4 drát, jeden konec, délka toho drátu cca 100mm.
Přivařený drát ohneš kolmo na sloup, narazíš polystyren, drát ohneš - hotovo, zaizolováno, upevněno.
Tech drátů musí být samozřejmě víc - dle plochy a počtu desek atd.
Před naražením polystyrenu by se měla ocelová konstrukce celá stříknout protipožárním nástřikem.
V případě požáru polystyren dobře hoří, konstrukce změkne a spadne ti na hlavu.
Borači teď jsi mě to vysvětlil. Do teď jsem si nemyslel, že s "křidýlkama" může být i sloup.
Famater napsal(a):
Borači teď jsi mě to vysvětlil. Do teď jsem si nemyslel, že s "křidýlkama" může být i sloup.
Tys myslel vložku s křidýlkama? No, nevím; zarazíš drát, ohneš ho .... AU