SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
mám doma plně funkční svařečku Triodyn 320 (bohužel bez reostatu).
Příjde mi škoda ji rozebrat a odvést do šrotu, což pokud nenajde využití asi budu muset udělat. A proto se chci zeptat, zda by se nenašel nějaký potencionální zájemce?
Místo: okolí Valašských Klobouk
Předem děkuji za odpovědi
Sorry, ale bez reostatu funkční není.
V pohodě, chtěl jsem se jen zeptat jestli není nějaký zájemce než skončí ve šrotu
Ten reostat by se našel ,ale o svářečku zájem nemám. Nevím odkuď jste -já z Jičína v Čechách
Já ji mám, takže další nepotřebuji. Možná by ale bylo zajímavé ji dokompletovat, to by mohlo zvýšit její prodejní atraktivitu. Pravda je, že dnes se motorgenerátor používá jen na některé speciální práce, spotřeba EE je velká (hlavně na prázdno) a její cena vysoká. Velkou výhodou ovšem je, že vydrží skoro všechno a dlouhodobě. Do šrotu je každého takového stroje škoda.
Teď asi ne, ale až válka na Ukrajině skončí, bude tam například plno ocelových konstrukcí, které bude potřeba znova svařit a postavit. Akorát že budou chtít, aby to bylo plně funkční a ideálně ještě repasované, aby to tam dlouho vydrželo a budou očekávat, že se jim to daruje.
Editoval Radim (03-03-2023 14:09:43)
Do srotu to je velka skoda. Ja vim, ze maly a lehky invertor jej predci temer ve vsem a tech 130 A, co kazdy invertor da je pro bezneho smrtelnika vice nez dostatecne. Ale byl to poctivy makac, to si fakt srot nezaslouzi. I dnes by se jeste mohli najit lide, kteri si jej radi vezmou.
Radim napsal(a):
Teď asi ne, ale až válka na Ukrajině skončí, bude tam například plno ocelových konstrukcí, které bude potřeba znova svařit a postavit. Akorát že budou chtít, aby to bylo plně funkční a ideálně ještě repasované, aby to tam dlouho vydrželo a budou očekávat, že se jim to daruje.
;)To dají Dniprem ne?....Taky bych potřeboval aby mi "někdo" daroval a ideálně i dovezl plně vybavenou Frézku s vrtací pinolou v Áckovým stavu nebo po generálce.....
Poté můžem jednat o darech napříště.(třeba nějaká 5 osa a výrobní hala???)
Editoval Ládes (04-03-2023 11:14:52)
Ahoj,
snad nevadí, že se připojím k tomuto příspěvku..
Mám už tak přes 30let doma v garáži tuto svářečku a nevím, co s ní.. nejsem elektrikář, nejsem kutil, takže nejsnazší by bylo odvézt ji do šrotu a vzít penize za kov, ale možná by to byla škoda.
Předpokládám, že je to Triodyn K 320-1 (?). S největší pravděpodobnosti je kompletní a funkční.
Nevíte prosím, v jakých cenových relacích, bych se mohl pohybovat, ať uz prodej na práci, součástky nebo kov?
Díky.