SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 16-04-2023 11:28:40

Honza1231
Člen
Registrovaný: 16-04-2023
Příspěvky: 2

KITIN 150, nejde nastavit Svářecí proud?

Dobrý den,

Před měsícem jsem si koupil nový invertor KITIN 150 na běžné opravy/práce okolo domu (jsem naprostý amatér). Každopádně po pár hodinách snažení mám pocit, že invertor nefunguje jak má, protože nejde regulovat svářecí proud (ještě jako bonus nesvítí zelená kontrolka když je svářečka zapnutá).

Ať nastavím proud jakýkoliv, tak výsledek je pokaždé stejný. Oblouk se hned zapálí, je velmi hlasitý, nestíhám přidávat elektrodu a materiál tl. 3mm je okamžitě propálený.
Zkoušel jsem i extrém, že jsem nastavil proud 10A vs. 150A a v obou případech to svářelo úplně stejně. Navíc přece při 10A bych snad neměl být ani schopný ten oblouk zapálit ne?

Zkoušel jsem svářet s elektrodou CHEMWELD 7100 (tl. 2,5mm). Mám ještě CHEMWELD 7000 (tl. 2mm) a ta doslova mizela před očima.

Chtěl jsem se pouze zeptat, zdali by ten problém nemohl být třeba v něčem jiném, protože jak jsem psal jsem úplný začátečník, je to moje první svářečka a ani moc nevím, jak by to správně mělo vypadat (něco jsem nakoukal a přečetl). Dal by se třeba nějak ten proud externě změřit?

Díky za rady. Příští týden ji stejně asi pošlu na reklamaci (minimálně kvůli té nesvítící kontrolce).

Honza.

Offline

 

#2 16-04-2023 11:38:01

atishajn
Člen
Místo: NR kraj
Registrovaný: 30-05-2010
Příspěvky: 1416

Re: KITIN 150, nejde nastavit Svářecí proud?

Pred mesiacom ?  Nový z obchodu alebo na inzerát ?
pokial z obchodu , tak reklamovat !! Na inzerat je to na opravu ...

Offline

 

#3 16-04-2023 13:06:15

Honza1231
Člen
Registrovaný: 16-04-2023
Příspěvky: 2

Re: KITIN 150, nejde nastavit Svářecí proud?

Ano jedná se o úplně novou z eshopu. Tak ji pošlu na reklamaci.
Děkuji za odpověď.

Offline

 

#4 16-04-2023 22:48:10

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Registrovaný: 01-06-2009
Příspěvky: 4724
Web

Re: KITIN 150, nejde nastavit Svářecí proud?

taky mám doma Kitin 150, místním slangem se to nazývá Zázrak z Třebíče. big_smile
já s tím nevařím, mám víc aparátů - spolehlivějších.
Jestli se obchodník nezachová seriozně - napiš kdo to je ať víme kdo prodává křápy.
Jinak 10A svařovací proud, tím nic nesvaříš, to je jiskra (oblouk) asi tak jako když škrtáš zapalovačem.


Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. A nově také dřevorubci.
Plasmy. Přímočaré pily ocasky. Ruční orbitální pila (za studena). Utahováky. Sbíjecí kladiva. Plošiny. Jeřáby.
Vaření obalenou elektrodou (Lorch).
Práce ve vysokých výškách a v hlubokých hloubkách. Práce v jedovatých a výbušných atmosférách. Nic levného.

Offline

 

#5 17-04-2023 16:30:48

Ládes
Člen
Místo: Olomouc
Registrovaný: 04-12-2009
Příspěvky: 2405
Web

Re: KITIN 150, nejde nastavit Svářecí proud?

Pozor dovolím si upozornit na koncem roku proběhnuvší změny v reklamačním zákoně(obchodní zákoník),upravu podmínek a lhůt(?) zatím jsem neměl čas ani příležitost(chvála bohu) se s ním důkladněji seznámit.Možná lepší je prodejci zavolat a domluvit se  na  alternative ve stejné nebo vyšší ceně případně výměně kus za kus


Fronius VST 357-2 +AW 5000;Fronius TT 3000W +TTW 3000P,KITIN 150LA;EWM pico 160
SV 18R(1000)
Speedglass9100X,Lincoln Viking 3350 4C

Offline

 

#6 23-05-2024 13:22:43

ZDENÁL
Člen
Registrovaný: 03-01-2009
Příspěvky: 1549

Re: KITIN 150, nejde nastavit Svářecí proud?

Co to ten james tady hlásá za bludy. Není to náhodou umělá inteligence?

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče