SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
alll napsal(a):
TOMY199 napsal(a):
Vydel som, dobry tuning
ked planujete kupit trafo aj tlmivku tak na vašom mieste by som spravil aj novu skrinu.
tak co TOMY jak jste pokročil daleko zase byt to chtelo nejakou fotku vašeho stroje...
A jak to ide vam to 3 fazove trafo už prišlo je problem ho zapojit ? a čo prepinač ja som kupil od omi na 32 A a dopadlo to zle neni to lahke zapojit to.Nechapem ako to može prepinat 3fazove trafo ked sa neda použit na 1 fazove trafo.A možno sa to da len by trebalo prepinač spravne poprepajat ale neviem ako skusim to zistit od predajcu.
TOMY199 napsal(a):
alll napsal(a):
TOMY199 napsal(a):
Vydel som, dobry tuning
ked planujete kupit trafo aj tlmivku tak na vašom mieste by som spravil aj novu skrinu.
tak co TOMY jak jste pokročil daleko zase byt to chtelo nejakou fotku vašeho stroje...
A jak to ide vam to 3 fazove trafo už prišlo je problem ho zapojit ? a čo prepinač ja som kupil od omi na 32 A a dopadlo to zle neni to lahke zapojit to.Nechapem ako to može prepinat 3fazove trafo ked sa neda použit na 1 fazove trafo.A možno sa to da len by trebalo prepinač spravne poprepajat ale neviem ako skusim to zistit od predajcu.
dal jsem trafo a přepínač servisakovi co svařečky omni servisuje rovnou na zapojení podle schema ja sam ikdyž troch schemata ovladam sem si nato neroufnul zapojit 1F trafo je celkem hračka už jsem trafo omni 165 zapojil sam stačil mi na vystupu trafa zapojeny multimetr a prohazoval jsem draty a zapisoval hodnoty a označoval vyvody čísly tak jsem potom jsem prepinač zapojil podle schematu.
Prepinač som už prerobil a funguje zohnal som diely na prerobenie priamo od vyrobcu.Ale to trafo ktore som spravil zvara zle vobec neni silne ako som predpokladal da sa zvarat len na poslednych troch stupnoch.Teraz sa ho chistam prerobit naviniem primar vedla sekundara dufam že to bude lepšie.
Nebude lepšie kupiť trafo zo 160A omicronu?
Tak sa zbytočne trápiš a aj material na výrobu trafa niečo stoji.
Jedine žeby si mal material na výrobu trafa zadarmo......
Před "X" roky,kdy jsem stavěl COčko já,mě stálo navinutí promáru (jedno vinutí,tuším drátem 2mm) 800Kč,sekundár jsem si vinul sám.
Trafo som prerobil všetko som vymotal a namotal som primar vedla sekundaru.Trafo už zvara velmi dobre už som spokojny.Už len doladim medzeru na tlmivke a skusim zmenit kondenzator.
Tomy maš to pěkne vyrobene,ale nektere veci bych stejne vymenil a předelal aby se i tlumivka vešla. např ten ventilator z odsavače par bych vymenil za jiny kompaktnejší sunonon _ hlavni svařeci trafo by se mohlo posunout vice k ventilatoru dale usmernovač bych přidelal vertikalne do stropukapsy co je svařeci trafo na spodek pak vejde i tlumivka z kondikem a napření stenu bych jeste namontoval jeden ventilator aby vyfukoval ze svařečky vzduch ven a zadni ventilator aby foukal vzduch do vnitř, ajeste elektro venil plynu zbytečne velke maso stačil by nejaky maly podobny co se prodava na omicronu.. to jsou me navrhy jinak pěknej stroj. ja jsem zatim koupil trafo a přepinac svařovacich stupnu nechal jsem ho zapojit servisakovi co spravuje svařečky omni ve valaškem meziříčí koupil na aukru usmernovač 250A ješte koupim tlumivku a štrim na skřín seriove vyraběnou se všemi plasty kolečky atak dale zatim hudba budoucnosti tedka bylo potreba koupit dřevo na zimu a spracovat dlaší investice motorova pila abych ty buky o promeru klady 85 cm mel cim pořezat moje hoby pila hecht 939s nato nestačí jen klady do prumeru 60 cm lze rezat na okolo to prořežu.
No tlmivka neni dnu preto lebo ešte stale neni uplne dokončena .Tlmivka sa v pohode vojde nad usmernovaš len to neni vidno na fotke že tam je tolko miesta lebo je to fotene z hora.Ten ventilator a cievku mam zadarmo tak preto som to tam dal.A trafo ani neni nutne chladit vobec sa nenahrieva možno sa nahreje ked budem zvarat vkuse cely den čo asi nebude nikdy.Kondenzator sa vojde do druhej polovici zvaračky pod podavač tam mam plno miesta.
vypada to velmo slusne a ked sa nahodou nieco stane nebude problem opravit
TOMY199 napsal(a):
No tlmivka neni dnu preto lebo ešte stale neni uplne dokončena .Tlmivka sa v pohode vojde nad usmernovaš len to neni vidno na fotke že tam je tolko miesta lebo je to fotene z hora.Ten ventilator a cievku mam zadarmo tak preto som to tam dal.A trafo ani neni nutne chladit vobec sa nenahrieva možno sa nahreje ked budem zvarat vkuse cely den čo asi nebude nikdy.Kondenzator sa vojde do druhej polovici zvaračky pod podavač tam mam plno miesta.
nevi proč tlumivku davat nad usmernovač kdyz se muže usmernovač premistit na horu a tlumivku ukotvit na podlaze svařečky..
ahojte. dostal som zváračku Triodyn SMT 180 -1 tig na štítku má 8,2 Kva a má tam aj napísané 4,3 Kva je to vhodné na výrobu co zváračky?
No zkus to zvenku i zevnitř vyfotit .
to je mašina na svařovaní elektrodou...
vypadá to dobře jakou jsi použil ovládací elektroniku??? to trafo jsi jak převíjel??
Tomy a uz masinka hotova ? a za kolko si kupil diely na tu tvoju OMI 165 ? ved lacnejsie asi kupil aj na SK ...
Alll , ted ako chces stavat Gamastar , co si sa priznal do SCHEMY ... :-) prispevok 77
dal jsem trafo a přepínač servisakovi co svařečky omni servisuje rovnou na zapojení podle schema ja sam ikdyž troch schemata ovladam sem si nato neroufnul zapojit 1F trafo je celkem hračka už jsem trafo omni 165 zapojil sam stačil mi na vystupu trafa zapojeny multimetr a prohazoval jsem draty a zapisoval hodnoty a označoval vyvody čísly tak jsem potom jsem prepinač zapojil podle schematu.
Alesi , ale Gamastar je polovodicova zvaracka , to nie je trafak ...
Editoval atishajn (27-02-2014 19:04:43)
antihajn reagoval jsi na přízpěvek 4 roky stary, od te doby jsem ve studiu schemat pokročil a i nejake složitejsí stroje opravil...
Alesi a co je podle Tebe zlozitejsi stroj ? podla schemy je to pre blbca hracka , a urob nieco bez schemy , napr. ten tvoj Gamastar ... co chces stavat , a nevies ako prerobit prudovu regulaciu na napätovu ... VAelektronik schema ma stale napätie na vystupe , a budes potom tu Gamu vypinat a zapinat stykacom ? Nebudem o tom sukromny mail pisat , ze to potom nikde neuverejnim ...