SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj vsichni.
Dnes prvni den zkousim svaret Al.
Precetl jsem si par for tady a vrhnul se na to :-)
Mam drat 1mm, ale kladku 0.8 na ocel.
Dnes meli vsude zavreno, tak jsem nemohl
koupit tu spravnou, ale pruvlak mam na Al :-)
Dle fotek, co myslite bych mel nastavit jinak ci lepe?
Al drat je drahy a argon taky tak nechci
cely vikend experimentovat:-)
A zkusim vase rady.
Drat mi jako by ukapava do svaru a neni to plynule.
Ale na prazdno drat jede plynule bez zasekavani.
Aha jak jsem mohu vlozit fotku?
Editoval Neznalek123 (29-09-2023 17:49:16)
Jaký ochranný plyn používáš pro svařování metodou MIG? Máš problém s přenosem tepla na svařovaný materiál.
Nic si z toho nedělej; mně se taky nikdy nepovedlo přivařit hliníkovej plech ke keramickejm dlaždicím .
Obecně: al drát je měkej, z toho důvodu kladku na hliník, teflonovej bovden a krátkej hořák, jako plyn argon, nebo argon s heliem, těsně před svařováním očistit místo sváru.
pafik1605 napsal(a):
Nic si z toho nedělej; mně se taky nikdy nepovedlo přivařit hliníkovej plech ke keramickejm dlaždicím .
Asi jsi nepoužil vibrániovej nebo UNOBtaniovej drát a ochrannou atmosféru směsi metanu a sulfanu.Pak by to muselo držet jak helvétská víra
Ne teď vážně se divím že to prolouskalo 1 drát 08 kladkou na ocel z hořáku ven
Neznalek123 - pozri si toto vlakno.. mozno ti to trosku pomoze.. http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=3930
Plyn mam argon 4,6.
Z alegra jsem koupil novou bombu i s plynem a depraved za cca 1700kc. V Cr byla cena 2x drazsi
jirkati napsal(a):
Jaký ochranný plyn používáš pro svařování metodou MIG? Máš problém s přenosem tepla na svařovaný materiál.
Me slo o to jaky nastaveni proudu a napeti je idealni? Kdyz drat je 1mm a snazim se svarit 2mm plech.
Jake rozmezi od 40-80 amper
A druha hodnota 15-20 voltu?
A nebo jestli nekde existuje nejaka tabulka idealnich hodnot?
Diky
Neznalek123 napsal(a):
tabulka nie , stava sa u predajcu zamenený plyn , AR za MIX , a to pozná len skušenejsí zvarač ...
Není hliník jako hliník. Universální přídavný drát je ALSi5, ten se spojí se širokým rozsahem základních materiálů. I pro něj však platí vyjímky na které nestačí. Typickým příkladem jsou tvrdé a polotvrdé hliníkové slzičkové plechy, na které se používá přídavný materiál řady ALMg3 a ALMg5. Svařování hliníku metodou MIG není vhodné pro tenké plechy, taková rozumná nejnižší hranice je dva milinetry. Pokud začínáte, pořidte si hliník o síle 5mm a na tom se učte.
Neznalek123 napsal(a):
Ahoj vsichni.
Dnes prvni den zkousim svaret Al.
Precetl jsem si par for tady a vrhnul se na to :-)
Mam drat 1mm, ale kladku 0.8 na ocel.
Dnes meli vsude zavreno, tak jsem nemohl
koupit tu spravnou, ale pruvlak mam na Al :-)
Dle fotek, co myslite bych mel nastavit jinak ci lepe?
Al drat je drahy a argon taky tak nechci
cely vikend experimentovat:-)
A zkusim vase rady.
Drat mi jako by ukapava do svaru a neni to plynule.
Ale na prazdno drat jede plynule bez zasekavani.
Aha jak jsem mohu vlozit fotku?
Ahoj! Bez správné kladky 1 mm na hliník to půjde těžko. Doporučuji kladku pořídit a zkusit znovu, aby drát lépe vcházel do svaru. Můžeš také snížit proud a pohrát si s rychlostí posuvu drátu, to někdy pomáhá.
Taky jsem měl podobné trable – hlavně u hliníku je přesnost fakt klíčová!
Tak jak to nakonec dopadlo?