SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, mám starou ruční bodovačku, která sice "zvládá" 2+2 mm, ale při delší práci se pochopitelně ohřeje a sníží se jí výkon, což vede k neprovařeným spojům. Nastavení má jen výkon a čas. Někde jsem četl, že dnešní bodovky mají elektroniku, která si čas řídí podle odporu, takže by teoreticky nemělo docházet k neprovaření. Proto mám dva dotazy k majitelům bodovky v předmětu:
1. Dělá spolehlivé spoje i při delším nasazení? Třeba čtyři hodiny 2+2 průměrně cca 300-400 bodů za hodinu
2. Našel jsem naprosto věrnou kopii této bodovky za třetinovou cenu, má ji někdo? Funguje to?
https://eur.vevor.com/stud-welder-kit-c … cEEALw_wcB
Předem díky za Vaše zkušenosti.
Třista až čtyřista bodů za hodinu je na suchou bodovku strašně moc. Žádná elektronika jí nepomůže. Tady pomůže pouze silnější stroj vodou chlazený. Tyto bodovky jsou dobré, pouze na poloprofesionální použití a do průměru bodu cca 2mm.
To A.I.F - Zkus se podívat na některou kvalitní prodejnu profi svařovací techniky. Tam najdeš často i podrobné parametry různých svařovací strojů. Já mám výborné zkušenosti třeba s prodejnou https://www.schinkmann.cz/. Pro takové výkony, o kterých píšeš, to vypadá spíš na stacionární bodovku, než na ruční bodovačku.
To ta malá bodovka zvládne i spoj 2+2mm? Juj, podobnou ale hranatější typ, nevím už název jsme měli v jedné firmě, kde se bodovalo taky dost, ale plechy tak do 1+1, maximálně nějaký tlustší materiál i 2mm, ale k tomu tenší, třeba 0,8mm. Ale v tomto případě už né tolik bodů.
ZDENÁL napsal(a):
Třista až čtyřista bodů za hodinu je na suchou bodovku strašně moc. Žádná elektronika jí nepomůže. Tady pomůže pouze silnější stroj vodou chlazený. Tyto bodovky jsou dobré, pouze na poloprofesionální použití a do průměru bodu cca 2mm.
Díky, tušil jsem, že nemá smysl utrácet za něco, co bude fungovat stejně jako to co už mám.
jirkati napsal(a):
To A.I.F - Zkus se podívat na některou kvalitní prodejnu profi svařovací techniky. Tam najdeš často i podrobné parametry různých svařovací strojů. Já mám výborné zkušenosti třeba s prodejnou https://www.schinkmann.cz/. Pro takové výkony, o kterých píšeš, to vypadá spíš na stacionární bodovku, než na ruční bodovačku.
Díky za odkaz, podívám se na to. Stacionární bodovku nemám kam dát, navíc mívají dost mamutí ramena a já boduji poměrně úzké krabice, ale nějaká ta stolní chlazená varianta by možná mohla být.
varok napsal(a):
To ta malá bodovka zvládne i spoj 2+2mm? Juj, podobnou ale hranatější typ, nevím už název jsme měli v jedné firmě, kde se bodovalo taky dost, ale plechy tak do 1+1, maximálně nějaký tlustší materiál i 2mm, ale k tomu tenší, třeba 0,8mm. Ale v tomto případě už né tolik bodů.
Zvládne, ale jen než se ohřeje a taky se dost rychle opotřebovávají hroty. Používám výměnné, v podstatě kulaté, ve chvíli, kdy se zdeformují musím okamžitě měnit, protože se násobně zvětší plocha a neprovaří se to. Prostě na pytel :-(