SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


Oznámení

Upozornění! Forum je dočasně pouze pro čtení. Nelze přidávat nové příspěvky!

#1 08-11-2023 13:54:03

Dezolát
Člen
Registrovaný: 22-04-2013
Příspěvky: 32

Poptávám předvedení, návrh a nabídku bodových svářeček pro provoz v OV

Zdravím

Nezabývá se zde někdo prodejem svařovací techniky, který působí v Ostravě a má v nabídce bodovací svářečky?

Dlouhodobě řeším nákup velkých stojanových svářeček, ale kombinace vysoké ceny a omezeného prostoru pro jejich umístění, tento nákup i nadále odkládám. Rád bych ale pořídil nějaké ruční bodovačky. Proto hledám někoho, kdy by nám uměl takovou svářečku předvést a navrhnout a nabídnout jejich dodávku.

Nemá někdo tip?

Offline

 

#2 08-11-2023 16:27:04

ZDENÁL
Člen
Registrovaný: 03-01-2009
Příspěvky: 1519

Re: Poptávám předvedení, návrh a nabídku bodových svářeček pro provoz v OV

Pokud neznáme zatížení bodovek, to je počet bodů za hodinu a sílu bodovaného materiálu nedá se nic nabídnout.

Offline

 

#3 09-11-2023 07:21:34

Dezolát
Člen
Registrovaný: 22-04-2013
Příspěvky: 32

Re: Poptávám předvedení, návrh a nabídku bodových svářeček pro provoz v OV

Vyrábíme dveře a zárubně z pozinkovaného plechu v tloušťkách 1, 1.5 a 2 mm a tyto plechy k sobě přivařujeme pomocí MIG v hranách profilu. Já bych rád přivařoval skrze stěny bodovou svářečkou.

Uchycení komponent a kotvících prvků v zárubni je plánováno řešit zmíněnými stojanovými bodovačkami, ale v tuto chvíli řeším uchycení výztuh po obvodu dveřního křídla. S technologií bodového svařování nemám zkušenosti a proto hledám někoho, kdo se prodejem zabývá a dokáže nám nabídnout nejen vhodný stroj, ale také doprovodné součásti typu nosné rameno pro ruční bodovačku a podobně.

Offline

 

#4 09-11-2023 17:57:11

jirkati
Moderator
Místo: Liberec
Registrovaný: 07-12-2007
Příspěvky: 4410

Re: Poptávám předvedení, návrh a nabídku bodových svářeček pro provoz v OV

Než se pustíte do tak náročné a nákladné akce bylo by velice rozumné nechat si svůj nápad verifikovat od nějakého dobrého technologa, který rozumí stylu vaší výroby a má velké znalosti o svařování obecně. Toto doporučení vychází z mnohaleté zkušenosti z výroby různých profi plechových skříní pro firmy (zahraniční)  s vysokými nároky na kvalitu. Zrovna odporové svařování (tzv. bodování) je hodně náročné na technologické postupy, na znalosti požadavků odběratele. Např. potřeba použití specielních tvarů pracovní plochy svařovacích elektrod při požadavku na minimální - nejlépe nulový - průnik elektrody do materiálu na pohledové straně, může danou technolgii značně prodražit.
Navíc - bodování pozinkovaných materiálů má svá specifika, protože zinek se velice ochotně rozpouští v mědi na dotykových plochách svařovacích elektrod. Vzniklá mosaz je jednak hůř vodivá a také je mnohem měkčí než třeba kvalitní materiál CuCr.

Editoval jirkati (09-11-2023 18:04:45)

Offline

 

#5 13-11-2023 12:05:55

Dezolát
Člen
Registrovaný: 22-04-2013
Příspěvky: 32

Re: Poptávám předvedení, návrh a nabídku bodových svářeček pro provoz v OV

Jak jsem se zmínil, s odporovým svařováním nemáme žádné zkušenosti. Technologie funguje a a je pro nás tento model vhodný tak zjistíme primárně po sečtení nákladů na pořízení a provoz. Proto hledám někoho, kdo na základě získaných informací umí navrhnout a nabídnout cenovou kalkulaci.

Stejně jsme řešili s jakoukoli další technologií, kterou jsme v minulosti pořizovali s vyjímkou práškové lakovny, což byl lehce odlišný problém kdy jsme řešili celý systém. Uznávám, že u svařování je tato situace trochu jiná, přesto doufám že lze řešit v jednom kroku.

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče