SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#126 05-12-2023 18:06:16

varok
Člen
Místo: Havířov
Registrovaný: 20-11-2009
Příspěvky: 8630

Re: Jak udělat hladší svár?

Charon: To si opravdu myslíte, že Lídl v retrotýdnu prodávají opravdu výrobky jako byly kdysi? 😄 Už jste někdy něco koupil? Je to jen obal, uvnitř je stejná sr...a co se vyrábí dnes.


Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

Offline

 

#127 05-12-2023 20:25:51

Charon
Člen
Místo: Praha
Registrovaný: 17-08-2014
Příspěvky: 1622

Re: Jak udělat hladší svár?

Varoku, koupil. Naivně jsem si myslel, že to bude dobrý, že se prostě někomu rozsvítilo. Nebylo a už to nikdy neudělám. Dle mého od převratu uzenáři usilovně pracují na tom, jak otruby a podobný hnusy ochutit, aby to připomínalo co nejvíce chutnou uzeninu. Při tom řešení je tak jednoduchý, prostě do výrobku dát to co tam patří a né náhražky, dát si s tím tu práci která je potřeba, dodržet technologie i za cenu času a větší pracnosti. A to platí u všeho, taky u sváru. Pokud se svár ošidí na přípravě, materiálu, technologii, práci a času, tak nikdy nebude pořádný.

Offline

 

#128 05-12-2023 21:22:51

j.bill
Člen
Registrovaný: 23-03-2017
Příspěvky: 709

Re: Jak udělat hladší svár?

Charon napsal(a):

..... Při tom řešení je tak jednoduchý, prostě do výrobku dát to co tam patří a né náhražky, dát si s tím tu práci která je potřeba, dodržet technologie i za cenu času a větší pracnosti......

To nezaplatíš. Takový výrobce se rázem stane konkurence neschopný a končí. Normální lidi to za tu cenu nekoupí, když vedle leží lépe vypadající výrobky s poloviční cenou byť nastavené chemií a šrotem. Zvláště v dnešní době masového ždímání peněz...Neni to tak jednoduché, jak říkáš. A to ještě žijeme v socialismu, kde je jídlo dotované, aby bylo dostupné pro všechny. (Základní předpoklad udržení moci, zřízení a "pořádku") smile


Lepič vlaštovčích hnízd.  smile
GÜDE GE145W + Proteco P550  ---> Berlan BWIG 180, Omicron OMI 246, LGK60 + Speedglas 9100XX, Predátor a další hračky... - všechno na takové to "domácí žvýkání"

Offline

 

#129 05-12-2023 22:42:48

alkoholik
Člen
Registrovaný: 09-04-2011
Příspěvky: 426

Re: Jak udělat hladší svár?

Starej zchromlej kůň k tomu bůček ze starý prasnice, cena surovin nízká, ale tak dobrá klobása na krámu nikdy nebyla. Jsme zase u norem, pokuď chce prvovýrobce prodávat produkty musí splnit XY norem ať se týká porážky, zpracování, výroby až po hajzly pro všechny "gendery". Najděte si všechny ty sračky do masnýho průmyslu, na navázání vody do masa, na "uzení" mokrou cestou.. Našel jsem si zemědělce co prodává maso ze 3q + prasat za lidový ceny, samozřejmě vše na černo. Luxus, bůček 15cm krásně vyzrálý maso ne to z mláďat jako na krámu.

Editoval alkoholik (05-12-2023 22:43:42)


Ať řežu sebevíc, furt je to krátký.

Offline

 

#130 06-12-2023 08:41:16

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 4568

Re: Jak udělat hladší svár?

j.bill:  Přesně tak to je. jenže ta vysoká cena takhle vyjde, když se do toho započítávají všechny náklady. Mzdy lidí, odpisy, nájmy v prodejnách. jediná možnost, jak to získat levně, je , když to človk umí, si to udělat sám. vepřové půlky jsou dnes myslím za 50 - 60 za kilo.  Rozbourané vepřové už vyjde tak za 15O za kilo, pokud není v akci. Klobáska, ve které je aspoň 120 % masa, vyjde potom na 250- 300 za kilo. Když někdo koupí ty vepřové půlky a udělá si klobásky doma, dělá to celý víkend, ale bez započítání vlastní práce  a elektřiny a dřeva na uzení ho vyjde kilo klobásek tak za 80.  Nižší cena uzenin než těch 250 v obchodech znamená, že něco ošidili.
A tak to je všude, i třeba v mašinách na svařování.

Offline

 

#131 06-12-2023 09:07:55

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá
Registrovaný: 04-03-2013
Příspěvky: 2856

Re: Jak udělat hladší svár?

j.bill napsal(a):

...
To nezaplatíš. Takový výrobce se rázem stane konkurence neschopný a končí. Normální lidi to za tu cenu nekoupí, když vedle leží lépe vypadající výrobky s poloviční cenou byť nastavené chemií a šrotem.

Tak řešení by bylo - dát ke každýmu výrobku ceduli s popisem velkými písmeny, co v tom je. Nejlépe i s obrázkama smile. Ale na to by měl zájem akorát tak zákazník. Všichni ostatní v řetězci by se po ....

Offline

 

#132 06-12-2023 09:21:13

Charon
Člen
Místo: Praha
Registrovaný: 17-08-2014
Příspěvky: 1622

Re: Jak udělat hladší svár?

Já tomu rozumím, že není jednoduchý udržet kvalitu za rozumnou cenu. Kdyby to bylo jednoduchý, tak to budě dělat každý. Největší problém je, že cenu o pětinu navýší stát (což zrovna u potravin není moc fer k lidem který ho živí) a prodejce s chutí narazí co nejvíc bez ohledu na vstup.
Dělal jsem uzeniny pro sebe, není to těžký. Jenže když pak máte 20 kg a více uzenin, tak nastává problém se spotřebováním.

Pafíku, a ty se chceš dívat na obrázky podobné těm co jsou na krabičkách od cigaret? To by si už nikdo nekoupil, stačí že ted v těch blechách hledám ečka.

Editoval Charon (06-12-2023 09:23:17)

Offline

 

#133 06-12-2023 10:21:06

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá
Registrovaný: 04-03-2013
Příspěvky: 2856

Re: Jak udělat hladší svár?

Charon napsal(a):

...
Pafíku, a ty se chceš dívat na obrázky podobné těm co jsou na krabičkách od cigaret? To by si už nikdo nekoupil, stačí že ted v těch blechách hledám ečka.

Ne, já je chci dívat na veselou krávu ( s vyznačeným místem, odkud je; sám poznám jen rib eye steak smile), nebo napapaný prasátko, s tímtéž. Na cigarety taky nekoukám; nejspíš proto, že nekouřím.
Zákazníkům by to nevadilo, aspoň většině. Vadilo by to zpracovatelům a prodejcům. Místo éček by mohl být velký piktogram, třeba kupa hnoje. Nebo lebka se zkříženejma hnátama ... smile.

Offline

 

#134 06-12-2023 17:08:06

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 4568

Re: Jak udělat hladší svár?

Kdysi jsme v zimě vyudili a špek a maso pověsili na půdu pod střechu a ono tam bylo na spotřebování až do podzimu.  Jenže dneska jednak takové půdy nejsou, jednak jak to prošlo prvními letními horky, špek ztvrdnul a maso vyschlo a lidi by to dnes asi už nejedli.
Dneska to uzené tak zamrazit do mrazničky, jnže pořádně velká mraznička taky pořádně žere elektřinu, takže taky nic. Zbývá jedině  mít doma hromady sklenic a zavařovat.  Klobásky jsou zavařovat neo ukládat doi oleje velmi dobře, uzené maso jako polotovar by taky šlo, špek nejde.

Offline

 

#135 06-12-2023 18:35:57

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 4897

Re: Jak udělat hladší svár?

Já dělám každý rok z 22-25 kg klobásy a ze cca stejného množství sleninu. Klobásy :
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/3584_dscf0725.jpg
Uzené za studena. Po dozrání zavakuuji po přijatelných porcích a dám do mrazničky.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#136 06-12-2023 18:37:32

varok
Člen
Místo: Havířov
Registrovaný: 20-11-2009
Příspěvky: 8630

Re: Jak udělat hladší svár?

Radime, pamatuju si když jsem byl malý prcek, tak jsme jezdívali na chalupu a tam mívali pověšené ve spíži různé salámy, špek apod. Jenže kdysi byla kvalita uzenin někde úplně jinde.

Ale abych se vrátil k tématu. Všechno tohle není jenom o nastavení mašiny. Jde i o rychlost jakou vedeme hořák, jakým stylem vedeme hořák atd. Kolikrát se mi stalo že při úplně stejném nastavení, ale hořák měl pokaždé jiný sklon, měl jsem jinou rychlost vedení hořáku a svár byl pokaždé jiný. Tedy co se vzhledu týče.


Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

Offline

 

#137 06-12-2023 19:10:28

Charon
Člen
Místo: Praha
Registrovaný: 17-08-2014
Příspěvky: 1622

Re: Jak udělat hladší svár?

Pafíku, veselou krávu ještě beru, ale fialovou krávu Milka jsem rozdejchával dost dlouho a do teď s ní mam problém.

Radime souhlas. Koukám podobné zkušenosti.

Famatere, přímo se mi sbíhají sliny. To nebude plný eček a hnusů. Jakou máš udírnu? Když to vyndáš z mrazáku a rozmrzne to, tak normálně za studena konzumuješ nebo to vyžaduje tepelnou úpravu?

Offline

 

#138 06-12-2023 20:25:36

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 4201

Re: Jak udělat hladší svár?

Takovýho blba jako fialový bill aby pohledal . Zisk dnes v albertu stoupl na 187%  . Jo to je ta dotace potravin . Pekař dostane za rohlík 1,60 a to v tom má elektriku, suroviny , práci , režii atd . Pak přijde podobný debil a bude žvanit o dotovaných potravinách , kdy v dojčlandu jsou při 3násobných přijmech ceny menší . Stejnětak poloviční cena energií .
Já nevím ,kde se ti volové rodí , jediná šance , že jsou to placení trollové . Každý vidí , jak to tady jde do p i č i .
Tedy jen zaplacení intervjůci si dovolí takovéhle kraviny napsat . Škoda , že neznáme jeho adresu , abychom se zeptali jeho mámy , např.

Offline

 

#139 06-12-2023 20:40:08

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 4201

Re: Jak udělat hladší svár?

Offline

 

#140 06-12-2023 20:43:30

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 4201

Re: Jak udělat hladší svár?

Offline

 

#141 06-12-2023 20:57:49

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 4201

Re: Jak udělat hladší svár?

Offline

 

#142 06-12-2023 21:12:25

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 4201

Re: Jak udělat hladší svár?

Offline

 

#143 07-12-2023 18:38:55

j.bill
Člen
Registrovaný: 23-03-2017
Příspěvky: 709

Re: Jak udělat hladší svár?

Bubu, vůbec jsi to nepochopil. Celé zemědělství v EU je DOTOVANÉ! Proto jsou vstupní suroviny pro výrobu potravin (a potraviny) levné. Pokud by tomu tak nebylo, ceny by byly úplně ale úplně někde jinde. A zklidni hormon, ať tu zas nějakou dobu vydržíš. smile


Lepič vlaštovčích hnízd.  smile
GÜDE GE145W + Proteco P550  ---> Berlan BWIG 180, Omicron OMI 246, LGK60 + Speedglas 9100XX, Predátor a další hračky... - všechno na takové to "domácí žvýkání"

Offline

 

#144 07-12-2023 20:14:40

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 4201

Re: Jak udělat hladší svár?

Je to kokot , kolik dostanou v jednotlivých zemích ?
Buď zvěstovatel a napiš to !!!
U nás dostane zemědělec prd a nejvíc si sami sobě nasypou germáni a žabožrouti .
To jsou ty hrozný žvásty 30 let , že pro všechny stejně .  HROZNÁ HROZNÁ A HROZNÁ LEŽ a někteří idioti zde to ještě oslavují .
Ano , ať mají ve všech zemích EU všichni zemědělci stejnou podporu na hektar , na litr mlíka , na kilo jablek .
a ne že nás tímto od ráno do večera a od večera do rána okrádají . Všichni přemýšlející to vědí a jen serou v síni a bojí se , aby to nebylo horší .
ALE MŮŽU JE 100%NĚ UJISTIT , ŽE POKUD BUDOU SEDĚT DOMA A DRŽET HUBU , TAK TO BUDE JEŠTĚ MNOHEM !!!! HORŠÍ .

Offline

 

#145 07-12-2023 20:24:55

alkoholik
Člen
Registrovaný: 09-04-2011
Příspěvky: 426

Re: Jak udělat hladší svár?

Celé zemědělství v eurosajuzu je dotacema pokřivené až zkurven.é. Dotujou řepku, tzv. energetické plodiny, trvalé travní porosty, úhory. Skončilo nebo se značně omezilo: cukrová řepa, brambory, ovocnářství, zelinářství, chov dobytka, prasat, drůbeže..... Ze státu z většiny (mořské ryby, banány a pomeranče jsme dováželi) potravinově soběstačném se z nás stala popelnice evropy a dneska už i předražená.


Ať řežu sebevíc, furt je to krátký.

Offline

 

#146 07-12-2023 20:35:33

Joe66
Člen
Místo: Vranov nad Toplou-Presov
Registrovaný: 20-04-2010
Příspěvky: 1665
Web

Re: Jak udělat hladší svár?

Ale ten Eurobordelsojuz sa nie a nie rozpadnut big_smile


Kutil s.r.o.

Offline

 

#147 07-12-2023 20:44:16

j.bill
Člen
Registrovaný: 23-03-2017
Příspěvky: 709

Re: Jak udělat hladší svár?

Za mě: dotace jsou špatné, ať jsou, kde jsou. Vyjma sociálního a zdravotního sektoru.
Bubu, už tady nestraš. To, že jsme kolonie, všichni víme.


Lepič vlaštovčích hnízd.  smile
GÜDE GE145W + Proteco P550  ---> Berlan BWIG 180, Omicron OMI 246, LGK60 + Speedglas 9100XX, Predátor a další hračky... - všechno na takové to "domácí žvýkání"

Offline

 

#148 08-12-2023 07:17:57

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 4568

Re: Jak udělat hladší svár?

Joe66 napsal(a):

Ale ten Eurobordelsojuz sa nie a nie rozpadnut big_smile

Římská říše se od dob zhýralých císařů, jako byl Nero a prudkého nárůstu přížívníků upadala a rozpadala se víc než 400 let. než její západní část padla.  To je jen o nějaké století méně než  předtím, společně s obdobím římské republiky, trvala.
EU od doby prvních společných dohod je tady pár desetiletí. takže bude nějaké desetiletí upadat, než se definitivně rozpadne.  Je třeba vydržet.
Sice se do té doby stane svařování extrémně složité kvůli spoustě bruselských norem a regulací a bruselské posedlosti sodovkáčem, ale to se nedá nic dělat.

Offline

 

#149 08-12-2023 08:35:18

E-Ryc
Člen
Místo: Praha / Horazdovicko
Registrovaný: 08-09-2020
Příspěvky: 820

Re: Jak udělat hladší svár?

Radim > Totalni OT, nevim, jestli jen snis o navratu "vlady jedne strany" nebo ceho, ale kdo myslis, ze to prvni odskace, pokud zmizi stedry socialni system (a jakz takz vlada zakona)? Chlapi v plne sile? Jejich manzelky/deti/prarodice, proste "slabe kusy"? Nebo "barbari" (at to bude kdokoliv), kteri "znicili Rim", a kteri rozhodne nebudou mit zabrany se na tech "slabych kusech" zahojit?
Konec OT


IDEAL Tecnomig 212 LCD, Fronius TransPocket 150, IDEAL EXPERT TIG 220 AC/DC PULSE LCD, Ideal Praktik 220 LCD (v pořadí podle četnosti používání)

Offline

 

#150 08-12-2023 08:46:50

Charon
Člen
Místo: Praha
Registrovaný: 17-08-2014
Příspěvky: 1622

Re: Jak udělat hladší svár?

Souhlas, dotace jsou zvrhlost. Nejde o zrušení dotací, ty at si klidně vypisuje kdo chce. Důležité je zrušit výběr peněz který pak na ty dotace jdou. Výběr peněz poškozuje fungující, životaschopnou výrobu a procesy. Stačilo by škrtnout na platbě za elektřinu vše co se netýká výroby a distribuce a hned by vstupy pro občany i průmysl byly mnohem levnější. Jenže by nebyly peníze na panely a podobné zvrhlosti co přes zimu nevyrobí ano to co potřebují pro svůj provoz.
Když nebudou peníze na dotace, tak nebudou ani ty dotace.

Editoval Charon (08-12-2023 08:48:09)

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče