SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den dámy a pánové, chtěl jsem Vás touto cestou poprosit o radu při svařování materiálu 32 HA - Trubka a materiálu 41Cr4 Dno. Jedná se o obvodový svar - V, velikosti 33. Předem Vám děkuji.
Přema napsal(a):
Dobrý den dámy a pánové, chtěl jsem Vás touto cestou poprosit o radu při svařování materiálu 32 HA - Trubka a materiálu 41Cr4 Dno. Jedná se o obvodový svar - V, velikosti 33. Předem Vám děkuji.
Obávám se, že dotaz je položen trochu zmatečně (alespoň pro mne). Materiál "32 HA" je co? Nějaké polské označení třídy 11/S325 apod.? Dno je zřejmě cementačka 14140.
Velikost obvodového V-sváru 33?! To snad není ani na ropovodu Družba...
Co se týká materiálu. 32HA je polské označení typu materiálu. Jestli si vzpomínám dobře toto označení je převzaté z ruského materiálu 32 XA. Určitě se, ale nejedná o materiál S325 jak píšete níže. Je to materiál jehož chemické složení so pohybuje v rozmezích těchto prvků (přibližně): C=0,35(%), Mn0,58(%), Si=0,3(%), P=0,0067(%), S=0,03(%), Cr=1,03(%), Cu=0,138(%), Ni=0,112(%), Al=0,037(%);
Co se týká výrobku, jedná se o polotovar hydaulického válce. Obecně řečeno, kulatina se zámkem pro svar je přivařena k válci, který má rovněž zámek pro svar. Tzn. po zasunutí kulatiny do trubky, vznikne svarová mezera V.
davor napsal(a):
Přema napsal(a):
Obávám se, že dotaz je položen trochu zmatečně (alespoň pro mne). Materiál "32 HA" je co? Nějaké polské označení třídy 11/S325 apod.? Dno je zřejmě cementačka 14140.
Velikost obvodového V-sváru 33?! To snad není ani na ropovodu Družba...
Drátem Böhler DCMS IG nebo elektrodou Böhler FOX DCMS Kb za předehřevu a interpass 350°C s následným pomalých chladnutím.
Ale to k tomu fakt nemáte nějaké další podklady? Co třeba ohledně požadovaných vlastností, tepelného zpracování, atd.?
Materiál 32HA je zušlechtěný na hodnotu Remin=740 MPa a 41Cr4 je rovněž ve zušlechtěném stavu. S tepelným zpracováním po sváření se nepočítá. V každém případě děkuji za doporučení !!!,
JardaK napsal(a):
Drátem Böhler DCMS IG nebo elektrodou Böhler FOX DCMS Kb za předehřevu a interpass 350°C s následným pomalých chladnutím.
Ale to k tomu fakt nemáte nějaké další podklady? Co třeba ohledně požadovaných vlastností, tepelného zpracování, atd.?
Svařovat zušlechtěné materiály bez předchozího a následného tepelného opracování není zcela technologicky správné.
Dobrý den všem, jedná se o nebankovní soukromou půjčku
Rychlé financování a spolehlivá půjčka od poctivého věřitele, půjčky od 20 000 Kč do 180 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou, na dobu (1 až 400) měsíců, pro více informací kontaktujte naši emailovou adresu::zelenkovav244@gmail.com