SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
V hořáku Tig Lorch je v rukojeti připojen ovládací kabel přes 6 pinový konektor , na tomto konektoru došlo k ulomení těchto pinů , nemá někdo zkušenost jak jsou tyto piny (samice ) označeny a kde je možno tyto piny zakoupit , děkuji za odpovědi . Wagner
Než složitě hledat a cosi fušovat vyjde levněji dát hořák do servisu. Bude kvalitně opravený a ušetříš hromadu času.
Děkuji za reakci na můj dotaz ,který je dosti specifický , jen trochu přemýšlím nad názorem ,že by se jednalo o fušování, jedná se jen o výměnu fastonů v plastovém mini konektoru a opravu hořáku by prováděl pravděpodobně jen servis zastupující firmu Lorch , což ale asi již zvládne i učeň odborného učiliště zaměřené na elektroniku a tento konektor jiné servisy asi nemají.
Ona právě výměna dutinek je ten problém. sehnat správné dutinky (TME, Mauser, Farnell, elektroviola ap.), poštovné. Pak krimpovací kleště . Když toto je k dispozici, pak už je vyhráno. Právě servis řeší tu důležitou část. Já bych obvolal nějaké servisy domluvil se a pak se tam s tím stavil a bylo by.
Editoval Famater (18-08-2024 18:03:00)
Netuší , co to je odborná demontáž a montáž fastonů . Vidím nyní v práci , když mi mění jak mamky tak taťky v molexech .
Nechci zde vířit atmosféru ,ale jak může někdo posuzovat na dálku odbornost někoho koho nezná ,jen pro upřesnění fastony měním ,ale ne často ( fastony pro poškozené konektory mi poslal výrobce přes jeho servis) ,a u hořáku Lorch mám již vyndané ulomené fastony a kablíky připravené pro nové , tak to opravdu není pak problém s montáží ,jen neznám typ .Proto prosím jen odpovědi k danému problému .Děkuji
Odbornost nemá s výbavou spojitost ni žádnou . Já takový vercajk nemám a mít nebudu . No a ten kdo mívá vercajk jaksi mívá i díly .
wagnerj: mělo by se jednat o konektor Amphenol tuchel. dutinky bych hledal, jak jsem psal u servisáků. V elektronických šopech bude problém se specifikací.