SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Jak dlouho komu vydržela kukla v kutilském režimu? Neboli pro občasné svařování párkrát za rok a jinak uskladněná někde v regálu, třeba s vyndanou baterkou, aby v kukle nevytekla.
Mám kuklu Spieglas 9000 asi dvacet let a zatím dobrý.
Pokud myslíš baterii, tak cca 2 roky. Pokud myslíš kuklu jako takovou, tak Esab mám asi 7 let a Lincoln 5 let. Pak mám asi 50 let tmavý sklo do starý papundeklový kukly .
Kowax73 a odhaduji to na 1 až 2 roky baterie CR2450, pokud je vložená do kukly a ta spinká v temnu. Samotná kukla asi 8-10 let (fuj to to letí).
10:21: Upřesnění, kukla koupená 18.8.2015
Editoval Charon (06-09-2024 10:22:30)
Radim> nejstarsi mam Chicago electric koupenou v roce 2009. Takze stari 15 let.
Pouzivana priblizne v tom rezimu co pises:)
Porad funkcni, dnes jsem s ni zas neco lepil Ale myslim ze jsem ji jednou vymenoval clanky, ale to bude taky aspon 6-8 let zpet.
Editoval Dawe (06-09-2024 18:21:01)
PROTECO P800E-C, koupená 2017. Skladuji ve tmě, používám několikrát za měsíc. Za těch 7 let měním akorát vnější fólii před kazetou.
Editoval davor (07-09-2024 07:36:48)
Dáky všem za informace. Od těch 8 - 10 let výš to u mne stojí za to koupit.
pafik1605 napsal(a):
Pokud myslíš baterii, tak cca 2 roky. Pokud myslíš kuklu jako takovou, tak Esab mám asi 7 let a Lincoln 5 let. Pak mám asi 50 let tmavý sklo do starý papundeklový kukly .
Hehe, me baterka drzi uz v (nepouzivane, jen ji jednou za 2 mesice dam mlademu aby mohl koukat) ASK-300 asi 7 let, Kowax73 taky dva a pul roku.
A 30 let starou kuklu se sklem vytahuju jen na zatmeni slunce, takze uz par let zpatky, taky drzi ;-)
jouda74 napsal(a):
pafik1605 napsal(a):
Hehe, me baterka drzi uz v (nepouzivane, jen ji jednou za 2 mesice dam mlademu aby mohl koukat) ASK-300 asi 7 let, Kowax73 taky dva a pul roku.
A 30 let starou kuklu se sklem vytahuju jen na zatmeni slunce, takze uz par let zpatky, taky drzi ;-)
Ty jí máš holt na parádu a já na práci
A to černý sklo mám na to samý, jako ty. Na zatmění slunce je výborný. Ještě jsem ho zalepil mezi dvě čirý krycí skla, aby bylo chráněný co nejlíp. Takový už se jen tak nesežene.
K te vydrzi primarnich nebo sekundarnich clanku - ono taky hodne zalezi jaky clanek je tam pouzity. Jednak velikost a pak i chemie. To muze delat i radovy rozdil.