SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Žádný strach. Nic nepovolí. Já jsem nejdřív myslel, že do vybrání zespodu zalepím vložku a pak vyříznu závit. ale protože se kostka upínače opírá o povrch malého suportu, nehrozí nebezpečí vymačkání a vytržení závitu, proto jsem od toho upustil. Spím klidně.
Já jsem to řešil tak, že jsem ten bazmek trochu "stočil" na frézce, upnutý na otočném stole. Díra v držáku byla menší, než originál bazmek, ale větší, než průměr šroubu.
Famaterovo řešení je taky OK; ale to by se dělalo, kdyby díra v držáku byla větší, než průměr bazmeku. Respektive pak bych to nefrézoval, ale jen narazil kroužek. Takže vlastně netuším, proč to Famater takhle udělal .
Editoval pafik1605 (29-07-2022 09:17:15)
Ja to pochopil, ze to udelal vicemene stejne jak ja - bazmek cely odfrezoval, jen ja jsem misto te puvodni cca 8mm diry udelal 14mm frezou diru skrz a on diru s 5/9" 18tpi zavitem na zuzitkovani puvodniho cepu od rychloupinaci hlavy.
Na to ja zatim nejsem vybaveny (nejsou priruby pro ctyrpaknovku a nevim, jestli by se muj nuz do tak male diry vlezl), ale pokud by to zlobilo, tak tam ten zavit (o stupen vetsi) vyrobim taky... Ale pri me zatezi se toho az tak moc nebojim
Já jsem měl k dispozici závitníky na závit originál čepu k rychloupínací hlavě. Ten čep je lícovaný s dírou v kostce rychloupínače. proto to utažení při lepení závitu, aby kostka seděla dobře na obrobené ploše malého suportu.
zde je postup z cnc fora...
https://forum.strojirenstvi.cz/viewtopi … p;start=60
Jeste se na forech zminuje pro hrube prace (zvyseni tuhosti) nahrazeni horniho suportu kusem oceli. Prinos posoudit neumim.
To ano. Může to být i z hliníku. Ale připravíš se o možnost posunutí nástroje oproti příčnému suportu. Já mám malý suport v "základní poloze" natočený a v poloze kdy je pohyblivá část zároveň s pevnou a uzamknuto. Tím se zajistí největší tuhost.
Ja to vyrabet nechci, pokud to nebude treba. Spis aby to tady bylo zminene. Ostatne, drzi to na dvou sroubech, tak prehodit v pripade potreby "praseni" by nebyla takova prace.
Pri tom natoceni prepocitavas nebo mas prekalibrovanou stupnici? Dik
Ne. já mám DRO na podélném a příčném suportu. Malý suport používám jen na kužely, a závity většího stoupání. Na případnou výrobu tohoto kusu mám hostku duralu, ale také nevím jestli se do toho dám.
Dobry večer,nemate doma niekto orezavatko vevor? Mam to doma a netuším ako sa na ňom prehadzuju otačky 1100 resp.2500. Vsetky co som videl na nete majú vzadu páčku na prehodenie ale tento nie, má tam iba páčku na zmenu posuvu, Je to vevor cj 0618,dakujem za radu
U těhle soustruhů to bývá změnou pozice řemene od motoru.
Editoval Charon (06-02-2024 21:54:50)
nedalo mi nieco na tom bude.....
Myslíš, to je příslušenství k soustruhu a v ceně?
Famater napsal(a):
Myslíš, to je příslušenství k soustruhu a v ceně?
Příslušenství v ceně bývá jen to základní, a když chceš něco speciálního, tak to vyjde dráž než základní stroj .
Já už jsem se bál, že jsem se okradl. Ale na druhou stranu, zase by určitě podstatně stouply provozní náklady.
Kdepak, soustruh včetně příslušenství si na sebe musí vydělat.
mzno to niekto vyskusa vytlacit nejaky modelar mozno oceni aj ked to asi bude menej stabilne ako z kovu
model je tu tu
Editoval ihlan (24-10-2024 21:51:45)