SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, koupil jsem TIG 160A a mám problem nejde svařit plech 0,8mm dělá to díry nevíte jak to nastavit? Nebo co dělám blbě? Mám: invertor svářecí TIG/MMA 160A FESTA
Jestli opravdu DĚLÁŠ autokarosařinu, tak jistě víš, že i s MAG je maturita svařit/sbodovat 0.8 pozink plech. A ještě k nepříliš zdravému protidílu...
Tvoje uvedené: "Rozlití sváru CO2 Tigem je vpohodě", v jiné vlákně, spíše svědčí o tom, že se autokarosařinou neživíš a jen zkoušíš.
Protože ty plechy by ti vneseným teplem tak pokroutilo, že větší kladivo by to nespravilo, max tak 20dkg tmelu...
Tady nejde o nastavení svářečky. TIGem vpoho svaříš tl. 0.8mm, i bez přídavného materiálu. ALE NAPROSTO ČISTÉHO ZM!
Tj. bez povrchových úprav (zinek, barva, mastnota, konzervanty apod.) a sebemenšího zbytku rzi/koroze.
Na svařování autoplechů Tigem zapomeň! Ne kvůli produktivitě, ceně apod. Kvůli náročnosti přípravy: Odstranit veškerý Zinek bez chemie se ti nepodaří, a z plechu 0.8 ti zbyde 0.5 atd. atd. atd.
Jak už vysvětlil jirkati: https://www.svarforum.cz/forum/viewtopi … 82#p192082
Zrovna už 3.den se snažím zachránit Fab1. Foto bodování (svařováním se to nedá nazvat) nemám, ale překvapivě dobře to dopadlo.
Víc ti k tomu určitě napíše varok. On se tím ještě jako jeden z mála rekreačně zabývá.
No a ještě jedna úsměvná příhoda z natáčení...
Před 9 léty jsem absolvoval podobné začátečnické pokusy, ale pochopitelně s černým plechem, TIG-lift atd.
Prostě i TIGem to jde. V každém z nás dříme kus umělce, jen málokdo bude zbytkem lidstva oceněn jako třeba Picasso...
davor napsal(a):
No a ještě jedna úsměvná příhoda z natáčení...
...
Prostě i TIGem to jde. V každém z nás dříme kus umělce, jen málokdo bude zbytkem lidstva oceněn jako třeba Picasso...
Picasso neuměl svařovat ....
pafik1605 napsal(a):
Picasso neuměl svařovat ....
No a jak podle Tebe asi přichytil plátno k dřevěnému rámečku?!
Nedávno se tady podařil hliník s keramickou dlažbou...