SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Mám svářečku Miller Millermatic 140, kterou jsem dostal před několika lety a slouží mi velmi dobře. Provozuji to MIG s plynem C25 ve svém obchodě. Před několika měsíci jsem si vybral levný Hazard Fraught Titanium Easy-Flux 125, protože jsem chtěl speciální jádro s tokem pro venkovní práci a toto má dobré recenze. No, HF o víkendu sfoukl svou malou sušenku, takže teď potřebuji další svářečku s tavidlem.
Moje myšlenka je provozovat svůj Miller s drátem s tavidlem a získat nový nebo dva stroje pro dílnu pro MIG atd. Opravdu bych si také rád pořídil TIG a lepení. Také chci umět TIG svařovat hliník. Jediný stroj, který to zvládne, je Miller Multimatic 220, pokud mohu soudit. Ale ten stroj běží kolem 4200 $! Pokud je to nejlepší možnost, jsem ochoten jít touto cestou, ale myslím si, že mohou existovat lepší možnosti.
Vypadá to, že některé AC/DC TIG stroje mohou provozovat TIG nebo stick, takže by to tuto část uspokojilo, ale stále bych potřeboval stroj MIG. Co mi doporučujete, abych mohl svařovat ocel, nerez a hliník? Nejtlustší materiál, který budu pravděpodobně svařovat, je 3/8" a mám k dispozici 240v/50A.
předem děkuji!
Ahoj Ramire, prosím, vkládej sem též původní text, překlad je dosti nepřesný.
Hi Ramiro. Por favor ponga aqui tambien el texto original, translation es buena pero poco impreciso.
Jestli jde u toho Millera i přehodit polaritu, tak by mělo jít svařovat i trubičkou ne? Některé ani dokonce nepotřebují obrácenou polaritu, ale to jsou asi spíše nějaké speciální dráty.