SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 28-06-2025 19:03:33

varok
Člen
Místo: Havířov

Kukla s filtrací

Zdravím, je to tady pořád dokola, ale přece jenom se zeptám. Jakou kuklu s filtrací by jste prosím doporučili? V práci mi kuklu nekoupí jak to tak vypadá, tak hold budu asi muset rozbít prasátko a něco koupit. Zatím mám Pantermax 2000 bez filtrace. Na drobnosti dobrá, ale svařuji 8 hodin denně, někdy i déle. Velké dlouhé sváry už jsou na očích i plíchích poznat. Oči večer pálí, kašlu, jsem nadýchaný těch sraček už dost. Slavnou Speedglass nechci, měl jsem v bývalé práci a nevyhovuje mi. Co jiného vybrat? Kowax 820?
Nebo má tady prosím někdo zkušenosti s obchodem Solík? Už mají obchod asi i v ČR a co jsem koukal teď nabízí docela pěkné kukly. Děkuji

Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

#2 Včera 08:38:03

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá

Re: Kukla s filtrací

Jakou doporučit? To je špatně položená otázka. Fůře lidí vyhovuje Speedglas, tobě ne. Tak jaképak doporučení? Budeš si to muset otestovat sám.
V každém případě, je to "víc nešikovné" na manipulaci. Ne snad při samotném svařování, ale když do toho lezeš nebo ven nebo to ovládáš na filtrační jednotce. Obvykle je na zádech.

#3 Včera 09:12:28

varok
Člen

Ano, s takovou kuklou už jsem v minulosti svařoval několik let. Jako první Kowax 820 arc+ a spokojenost. Potom mě přemlouvali ať nafasuju místo toho Speedglass a to mě nějak neoslovilo. Dnes je ale už spoustu jiných kukel s filtrací, tak jsem se ptal jiných lidí jestli má někdo jinou se kterou je spokojen. Kolega v práci má Verus, ale ta se mi nelíbí. Sice už má nějaký fajný rozvod čerstvého vzduchu, ale vzhledově se mi nelíbí. Připomíná mi Balder s tím žlutým rámečkem vpředu, přesný typ nevím.

#4 Včera 11:57:33

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá

Tak až budeš mít cestu do matičky stověžaté, tak napiš. Nechám tě vyzkoušet ESAB Sentinel. Mě vyhovuje, ale tobě ..... ?

#5 Včera 15:29:03

varok
Člen

Nevím co je matička stověžatá, Praha? Tam nejezdím. V minulosti párkrát ano, dozadu, část Jinonice. Ale jinak ne. Ale ta se mi taky docela líbí.

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla