SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Takovíto bezmozci jsou touto korupční pětikolkou vítáni . Těmhle lidem nahoře dávno nevěřím ani fň . Jaksi nikde není vyčísleno , jaké jsou náklady na zdravotnictví a školství pro VŠECHNY placené . A hlavně mne se r o u takovíhle koko ti , co neuvedou , že abych měl i mizerný důchod , jsem si platil 48 let zdravotní pojištění .
Famater napsal(a):
Radime, mě vždycky popudí uvádění výdajů na důchody bez uvedení příjmu z t.zv. důchodového pojištění. Není to tak dlouho, kdy bylo saldo důchodového pojištění kladné a stát přbytky pasivně utratil. Teď, aby to vypadalo hrozivě je uváděn celkový výdaj jakoby příjem z t.v. důchodového pojištění nexistoval. Přitom ve skutečnosti stát na důchodce "doplácí" jen částkou, která je menší než příspěvek t.zv. "solárním baronům".
Saldo důchodového pojištění bylo kladné až do doby, kdy jakýsi Klaus sebral těch 300 miliard, které tam přebývaly, a "investoval" je do rozvoje průmyslu (údajně). A nikdy nikdo už je nevrátil zpátky.
Famater napsal(a):
Radime, mě vždycky popudí uvádění výdajů na důchody bez uvedení příjmu z t.zv. důchodového pojištění. Není to tak dlouho, kdy bylo saldo důchodového pojištění kladné a stát přbytky pasivně utratil. Teď, aby to vypadalo hrozivě je uváděn celkový výdaj jakoby příjem z t.v. důchodového pojištění nexistoval. Přitom ve skutečnosti stát na důchodce "doplácí" jen částkou, která je menší než příspěvek t.zv. "solárním baronům".
Důchodové takzvané pojištění neboli takzvané sociální odvody je jen jedna z daní. Pojištění by to bylo, kdyby jeho výplata byla vázána na nějakou pojistnou událost. Takhle je to důchodová daň, která se okamžitě, jak se vybere, zase spotřebuje na výplaty důchodů.
Editoval Radim (Včera 12:30:26)
Radime, kde jste vzal že se na Ukrajinu poslalo 3 miliardy? Sám Fialenko s tou jeho ulhanou partičkou přiznali kolem 200 miliard a to je jen o čem se ví. Kolik už tam poslali lidé zvlášť jak se na začátku dělali různé akce jak materiální tak finanční, to nikdo neví. Teď se budou kupovat zbytečně F-35. Dalších nejméně 200 miliard. Takže?
Zahajskej: Vy pracujete na hpp nebo na IČO? Určitě nejste z Moravskoslezského kraje.
Bohužel s čísly se dá kouzlit tak aby to vypadalo jak vláda potřebuje. S čim ale kouzlit nedokážou je reálný stav. Jak klesá hodnota peněz, jak rostou výdaje, zda si lidé dokáží pořídit bydlení, kolik stály dřív léky a kolik stojí teď (nejen že se zdražují ale i přesouvají z hrazených pojištovnou do nehrazených), cena za energie, zda se zkracuje věk na odchod do důchodu....
Já nepotřebuji aby nás bylo uměle víc tak že se bude tvrdit jak jsou pro nás výhodní cizinci. Ne, v globálu nejsou. Raději ať si naše mladá generace může pořídit víc dětí, když chcete větší populaci. Ale už ted není kde bydlet, doprava je zahlcená, ...
A podporovat válku je přínosný jen pro pár lidí, většina ale tratí.
Nepodporujeme válku, podporujeme odtržení Ukrajiny od Ruska a její připojení k EU. Ä tím podporujeme, že (pokud Evropa nekrachne na zelené šílenství) bude tak za 10 - 30 let v jednotném ekonomickém prostoru další země, kde budou levně vznikat kvalitní komponenty.
Na tom je přece založená EU, že se k EU co 20 let přidá nějaká chudá země s levnou pracovní silou, kde budou robotárny. Jako my jsme před 20 lety makali na rozvoj třeba Německa, dnes na rozvoj Německa a částečně už nás maká Bulharsko a Rumunsko a za 20 let bude na nás makat Ukrajina a možná Moldavsko.