SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,
pořídil jsem si TIG svářečku, jako hořák je u toho SR26 a také asi WP-17 obojí pro elektrody 1,6mm a tak spekuluji o tom jaké pořídit příslušenství abych nekupoval něco co nevyužiji a naopak nezjistil, že nemám to co potřebuji.
1. Má vyznam pořizovat plynové čočky?
Pokud to správně chápu tak tyto širší plynové čočky bě měly lepe usměrnovat proud argonu. Otázka je zda to je relně poznat a ma cenu za to utrácet peníze?
2. Jaké průměry elektrod? Mám k tomu 1,6mm , tak si říkám, pořídím 2,4 a 1.0 s tím, že 1.0 bude natakové ty filigranské práce, tedy ležet v polici co kdyby někdy .... Větší průměry mi přjde, že nevyužiji tak robustní věci nesvářím , tedy ted jsem něco vařil 5mm oblovno,ale to bylo porve v životě a rodina musela držet jističe :-)
3.Jaké hubice? Jaké průměry a délky hubic používáte at nepořizuji něco co nikdy nevyužiji a jaká je životnsot takové hubice? Má cenu pořizovat skleněné?
4. Jaké barvy elektrod pořídit? Jako univerzal je lepší zlatá nebo modrá? Co na nerez?
5. Magnet na zemnící elektrodu. Používáte to někdo, jaké s tím máte zušenosti?
Děkuji
Stránky: 1